Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kicseréltem a lámpát és a...

Kicseréltem a lámpát és a kapcsolót is és nem működnek. Hol lehet a hiba? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Egy fényerőszabályzós kapcsolót cseréltem ki egy biztosíték nélküli nagyon egyszerű típusra és egy spotlámpát egy ugyanolyan márkájúra (ugyanúgy kell bekötni, egy csoki van benne, 3 foglalat). az a helyzet, hogy amikor először bekötöttem mindent, akkor csak az egyik égő világított a 3ból :O aztán a kapcsolót be akartam dugni a falba és nem nagyon fért be, de sztem lazán kötöttem rá a vezetékeket és ilyenkor szikrázott is, majd a végén az lett h a vezeték kijött a helyéből. Ezután újra bekötöttem, most már rendesen meghúztam, reszeltem a falból, így simán befér, minden jó, biztosítékok is fent vannak és most már nem világít semmi... mi lehet a baj? féltesóm is megnézte, ő valamennyire ért hozzá és ő is jónak látta. Mindenhol érintkezik. Ha összeérintjük a két vezetéket (a kapcsolónál, kapcsolót kihagyva), akkor se világít..

hol lehet a hiba?

2012. dec. 25. 03:41
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
37%
600-as álláson mérj, a kék és a barna között. Először ne rendesen kösd be a kapcsolót, hanem az L-hez kösd mind két vezetéket, így rövidre zárja. Ha így van feszültség, akkor kell rendesen bekötni a kapcsolót, és mérni megint. Ha így is van feszültség, akkor már tovább lehet haladni.
2012. dec. 27. 20:05
 32/36 A kérdező kommentje:
hmm köszi. már csak azon gondolkodom, hogy megéri -e még ezzel próbálkozni, ha holnap ígyis úgyis jön szerelő. (nem csak az én lámpámat hanem vmi mást is) de én közben okosabb lettem:)
2012. dec. 27. 20:28
 33/36 anonim ***** válasza:
Ahogy érzed, de ha sikerül is megcsinálni, úgyis érdemes megnézetni a szerelővel. De mindenképp írd meg, hogy mivel volt a probléma.
2012. dec. 27. 21:52
 34/36 A kérdező kommentje:
megírom. most arra tippelek h a lámpánál túl lazán van bekötve? nem próbálkoztam ma már átkötni. túl nagy macera a biztosítékot le fel kapcsolni :D meg a többieket is idegesítené h nincs itt áram:D
2012. dec. 27. 23:26
 35/36 A kérdező kommentje:
a foglalattal volt a baj, egy új spotlámpa és szarok a foglalatok... szarul érintkezik ott. szóval mindent jól csináltam csak erre nem gondoltam h csavargatni kell oda vissza míg nem világít. amúgy egy 2500Ft-os égőt összetört a villanyszerelő oO
2012. dec. 28. 10:08
 36/36 anonim ***** válasza:
Akkor én visszavinném azt a lámpát, a villszer meg vesz egy új izzót, vagy kifizeti. Velem is előfordult már, hogy lejtettem egy új kompakt fénycsövet és összetört. Ilyenkor én elmentem, és vettem egy ugyanolyat (ha nem volt nálam).
2012. dec. 28. 12:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!