Kicseréltem a lámpát és a kapcsolót is és nem működnek. Hol lehet a hiba? (bővebben lent)
Egy fényerőszabályzós kapcsolót cseréltem ki egy biztosíték nélküli nagyon egyszerű típusra és egy spotlámpát egy ugyanolyan márkájúra (ugyanúgy kell bekötni, egy csoki van benne, 3 foglalat). az a helyzet, hogy amikor először bekötöttem mindent, akkor csak az egyik égő világított a 3ból :O aztán a kapcsolót be akartam dugni a falba és nem nagyon fért be, de sztem lazán kötöttem rá a vezetékeket és ilyenkor szikrázott is, majd a végén az lett h a vezeték kijött a helyéből. Ezután újra bekötöttem, most már rendesen meghúztam, reszeltem a falból, így simán befér, minden jó, biztosítékok is fent vannak és most már nem világít semmi... mi lehet a baj? féltesóm is megnézte, ő valamennyire ért hozzá és ő is jónak látta. Mindenhol érintkezik. Ha összeérintjük a két vezetéket (a kapcsolónál, kapcsolót kihagyva), akkor se világít..
hol lehet a hiba?
Vagy mind 3 égő kiégett(ritka pech de van ilyen),vagy eltört/megszakadt a vezeték a kapcsolónál vagy valahol a lámpatestben vagy 1 kötődobozban rossz az érintkezés.
Nézd meg multi méterrel hogy be-e érkezik a 230V a spot lámpatesthez.
Nyomozz,keresd tovább a hibát ,ne add fel.
Jobb lenne egy szakembert keresnél mielőtt agyonvágatod a családod vagy letüzeled a házat!
Nem szégyen ha valaki nem ért mindenhez, de ostobaság ha mégis rizikózik !
Ne multimétert keress. A villanynál kapcsolástechnikailag egyszerűbb dolog nincs. izzó, vezeték, kapcsoló.
Ha az izzó és a kapcsoló jó, marad a vezeték. Ez lehet rossz a foglalatnál, a falban, lehet a kapcsolónál.
Jobb ha szerelőt hívsz. Eleve az írásodból úgy veszem ki, hogy a kapcsolónál nincs is szerelvénydoboz a falban. Jobban jársz, ha hívsz szakembert.
"féltesóm is megnézte, ő valamennyire ért hozzá és ő is jónak látta"
Két hü-lye egy pár!
Mivel egyikőtöknek sincsen halovány-lila fi ngotok sem a villanyszerelésről, ezért esélyes, hogy agyonb@ssza valamelyikőtöket az áram!
De lehet, hogy "csak" kigyullad a ház.
Ha túléled, mész a sittre!!!
Nem volna egyszerűbb egy vill.szerelőt hívni??!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!