Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi a baja a házi vízműnek...

Mi a baja a házi vízműnek (hidrofor)?

Figyelt kérdés
Két napja úgy szívott, hogy egy másodpercet szívott, hármat nem. Nem folyamatosan, hanem szakaszosan, hiába folyt folyamatosan a víz, nem megszívta a tartályt, aztán csend, hanem szaggatottan. Ma pedig csak azt hallottam, hogy folyamatosan megy. Víz nem folyik sehol, a hidrofor meg szív mint az állat, megállás nélkül. Ha kihúzom a konnektorból, akkor persze elhallgat, de ha újra bedugom, akkor folytatja újra, csak szív és szív, de nem tudom, hogy mit. A nyomás már maximumon van (holott 1.8 és 2.5 bar között kellene lennie), 7-8 bar között ugrál a manométer mutatója. Szerintem levegőt nem tud szívni, mármint az illesztéseknél nem éreztem, hogy levegőt szívna. Víz van a kútban, ahonnan szív, tehát ez is kilőve? Szerintetek? A kapcsolója romolhatott el? Egyáltalán mit szív??? Mert ennyi idő alatt egy köbméteres tartályt is megtöltött volna már....

2012. okt. 31. 13:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szakaszos müködés és a kikapcsolás nélküli üzem álltalában a rossz nyomáskapcsoló miatt van.

Nem teljesen világos a megfogalmazásod miatt!

"mit szív???" Talán vizet jobb esetben vagy semmit akkor elenged a lábszelep vagy a cső és a lábszelep csatlakozásnál ezért felevegősödik a szivócső

Akkor ezek alapján eldöntheted mi a baja

2012. okt. 31. 15:42
 2/12 A kérdező kommentje:
Persze, vizet, csak azt nem értem, hogy ha nem nyitok meg csapot, nem folyik a víz sehol, akkor hová szívja a vizet? Mert a tartály 25l-es, hamar megtelik, de mégsem kapcsol ki. Eleinte szakaszos szívás volt, azóta meg megy a hidrofor akkor is, ha nem nyitok meg semmit. Ha bedugva hagyom, akkor 3-4 perc után sem kapcsol ki. Tovább nem mertem bedugva hagyni, nehogy leégjen a motor, vagy akármi, mert a nyomás is 7-8 bar közötti már.
2012. okt. 31. 16:11
 3/12 A kérdező kommentje:
De a válaszod alapján inkább a nyomáskapcsoló lesz.
2012. okt. 31. 16:11
 4/12 anonim ***** válasza:

Nyomásmérő órád nemjó,már csak azért sem mert 7-8 bar-t csak a nagyon drága szivattyúk tudnak.Le van levegősödve a rendszer,szárazon jár a szivattyúd.Lehet hogy kilyukadt a légzsák a tartályban.Látatlanból ez a tippem.

Szereld le a szivattyút a tartályról és légtelenítsd le,ügyelj hogy ne szoruljon fel levegő sehová, majd kapcsold be a szivattyút és írd meg mi történik.

2012. okt. 31. 19:51
 5/12 A kérdező kommentje:
Levegősnek nem levegős, pár napja légtelenítettem le teljesen, az 100 %, hogy nem az a baja. Ha levegős lenne, akkor ha megnyitom a csapot, akkor nem lenne folyamatos a vízszállítás, legalábbis szerintem. Egyébként mitől tud lelevegősödni, ha nem szív levegőt? Amúgy van rajta garancia, visszaviszem aztán majd megmondják az okosok....
2012. okt. 31. 19:55
 6/12 anonim ***** válasza:

Idézlek:

Víz nem folyik sehol, a hidrofor meg szív mint az állat, megállás nélkül

Akkor félreértettük egymást,valószínűleg a nyomáskapcsoló lesz akkor a bűnös.

2012. okt. 31. 22:32
 7/12 A kérdező kommentje:
Arra tippelnék én is, köszönöm szépen a válaszokat.
2012. nov. 1. 08:32
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha folyamatosan jár a motor, az rossz lábszelep miatt is lehet, bár leírásodból utalva lehet, hogy tényleg a kapcsoló szarakszik.
2012. nov. 1. 16:45
 9/12 A kérdező kommentje:
Kedden vinném megnézetni (viszem is), ma bedugtam, ma nem jár folyamatosan, hanem megint szakaszosan szív, mint régen. Akkor mégiscsak a nyomáskapcsoló lesz a ludas szerintem.
2012. nov. 5. 13:08
 10/12 anonim ***** válasza:
sikerült megjavítani?
2017. jún. 28. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!