Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Az internetes videókon találha...

Az internetes videókon található anyagokból bárki meg tud tanulni villanyt szerelni, burkolni vagy egyéb ilyen munkát elvégezni, vagy csak akinek van ilyen képessége?

Figyelt kérdés
Nem bonyolultabb feladatokra gondoltam ezalatt, pl. bekötni egy kapcsolót, lelapozni vagy csempézni konyhát, fürdőszobát stb. Ez szerintetek bárkinek menne vagy nem feltétlenül? Ha konkrétan neked kellett ilyen munkát elvégezni akkor megcsináltad magadnak vagy szakembert hívtál?
2024. máj. 30. 12:25
A kérdező szavazást indított:
Szerinted bárki meg tudja csinálni
Nem tudja akárki megcsinálni
13 szavazat
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%
Az alapokat nem mondják el a videókban. Pl a villanyszerelésben nem csak azt kell tudni, h mit mivel köss össze, hanem hogy miért és hogyan.
2024. máj. 30. 12:31
 2/35 anonim ***** válasza:
100%
Azért pl. villanyszereléshez több kell. Burkolás még oké, kezdésnek pl laminált parketta, aztán jöhetnek a nehezebbek is. De mindenképpen gyakorolni kell. Sokat! És ezt jobb eleinte szakival együtt csinálni, aki ellát gyakorlati tanácsokkal is.
2024. máj. 30. 12:40
 3/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehetetlen, de a villanyszerelés, azt inkább nem, mert sok mindent nem tanulsz meg belőlük, ami pedig életveszélyes.
2024. máj. 30. 12:43
 4/35 A kérdező kommentje:
Ilyet én még sosem csináltam, igaz, nincs szándékomban felújítani, de baráti körben többen is megpróbáltak ilyen egyszerűbb munkákat és ment is nekik, miközben előtte állításuk szerint soha nem csináltak és nem is segédkeztek ilyen munkálatoknál. Lányok is ugyanúgy csinálták, együtt a párjukkal. Csak ezért érdeklődtem
2024. máj. 30. 12:47
 5/35 anonim ***** válasza:
0%
Hát ez azért érdekes mert az előttem szólóval ellentétben én egy átlagos családi házat simán teljes elektromos szerelvényivel együtt átvezetékelnék. Régen, apósoméknak nem volt fürdőszoba, én csináltam nekik egy kamrából összes csővezetéket és szerelvényeket. De nem szívesen fognák hozzá egy teljes fürdőszoba csempe-és metlaki lerakásához. Nem vagyunk egyformák. Jó, 4 fajta egyéb technikai, gépészeti képesítésem van.
2024. máj. 30. 12:47
 6/35 A kérdező kommentje:
Vagy akár ha magad festesz ki, vagy betonozol, az is megy kapásból?
2024. máj. 30. 12:59
 7/35 anonim ***** válasza:
79%

Persze, azzal telt az egész kamasz korom,hogy internetes videókat nézegettem.

De valahogy mégse tanultam meg azok alapján szexelni,ahhoz gyakorolnom kellett.

2024. máj. 30. 13:16
 8/35 anonim ***** válasza:
100%
nem véletlenül találták ki a szakmákat. villanyt még véletlenül se kezdj el szerelni mert életveszélyes. apám mondta mindig: a villanyszerelés az csak színre színt, jah csak mikor kibontotta a kapcsolót 3 ugyanolyan szürke kábel volt, na színre szín :D
2024. máj. 30. 13:20
 9/35 anonim ***** válasza:
29%

Túlzás nélkül a mesterek nagyobb színészek, mint a tv ben levők.

Sokszor direkt bontandóra csinálják, hátha őket hívod ki újra.

Meg alapból nem szeretnek náluk jobban élő embereknek minőségi munkát végezni, főleg a m2 árasok.

És amíg nem tudod eldönteni, hogy minőségi munkát csinálnak-e, addig azt feltételezd, hogy bontandó.

Amikor meglátnak már azon megy az agyuk, mennyire tudnak átverni, mit szabad, mit nem.

Volt osztálytársam nem tudta elvégezni az általánost, most villanyszerelő.

2024. máj. 30. 13:30
 10/35 anonim ***** válasza:
100%

Erre a kérdésre csak annyit lehet mondani hogy a szükség és a csóróság mindenre is megtanít. Ha van pénzed, nem gondolkodsz, kiadod másnak. Ha nincs pénzed, a kérdés fel sem merül, megoldod magad. Amennyi kontár van a magukat szakmabelinek tartók között, könnyen lehet hogy a saját kivitelezés precízebb, tartósabb, jobb lesz.

Miért is? A "szaki" nem gondolkodik, csinálja ahogy szokta, sokszor hibásan. A többség nem képzi magát, leragadt a több évtizedes technológiáknál. Nem ismeri az új anyagokat, nem olvassa el a gyártói utasításokat, műszaki adatlapokat ill. az alkalmazástechnikát. Hanem csinálja ahogy jónak véli... Aztán persze megy a szentségelés a fejlődésképtelensége miatt.

Ha magadnak csinálod, akkor meg elkezdesz tájékozódni, elolvasod a fent emlegetett leírásokat, mert letölthetők a honlapokról, meg beszélgetsz emberekkel, kik hogyan csinálják. Megnézed a szakiellenőr videóit a youtube-on, kiolvasod a facebook csoportban mások tapasztalatát, aztán kigondolod, töröd magad azon, hogyan tudnád magad megcsinálni minnél jobban. Na ezért lesz sokszor jobb és precízebb a saját kivitelezés! Önképzés, tanulás, gyakorlás!

2024. máj. 30. 13:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!