Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Padloösszefolyó elfogult mit...

Padloösszefolyó elfogult mit csináljak?

Figyelt kérdés
Tegnap délután a fürdőszoba tocsaban àllt, akkor láttam hogy a padlosszefolyóból jött fel. Ha fürdeni vagy kezet mosni szeretnék màr egyből jön fel a víz persze le is megy, aztán tegnap fürdőkàdlefolyóba ment ecet+ forró víz ebből az következik, hogy ilyen iszapos cucc jött elő azt kimertem. Sajnos fürdővízet apránként lehetett leengedni este fürdéskor. Még este közvetlen a padloösszefolyóba raktunk szódabikarbóna+ecet keveréket. Ma sajnos amikor vizet engedtün az összefolyóban nem igen akar lefolyni már szinte teljesen kimertem a vizet és háromszor történt meg szóval egy kicsit már elegem van. Mondjuk az iszapos rész talàn most már kijött most inkább ilyen öblitos vagy tusfürdős lét mertem. Nő vagyok nem értek a dologhoz, de remélem nem kell felvenni aztàn szétszedni a dolgokat. Max wc pumpa a kádba forró vízzel vagy nem tudom hátha kihoz valamit ami miatt eldugulas van.
2022. máj. 19. 21:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%

Elfogult? Talán.

Csőgörény kell, azt ecettel nem oldod meg.

2022. máj. 19. 21:29
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
Csőgörény kell, jól mondja első.
2022. máj. 19. 22:13
 3/11 anonim ***** válasza:
84%
Fel kell venni az összefolyóról a fedelet kézzel is ki tudod takarítani.Haj meg szösz szokott összegyűlni
2022. máj. 20. 07:17
 4/11 anonim ***** válasza:
87%

Leszeded a padló összefolyó tetejét. kihúzod a benne lévő könyök idomot, oldal irányba mozog.

Kézzel kiszeded az összefolyóból a dolgokat, az újjaddal belenyúlsz a 2 csőbe amíg beérsz és kiszeded onnan is a cuccot. a könyökből szintén ki szeded. Végül össze rakod.

A kád lefolyónál, tehát a dugónál, ki kell takarítani. Nehogy kitekerd a csavart!!!! szemöldök csipesszel ki húzkodod a ragacsos csomókba össze gyűlt hajakat: ezek csak 1-3 cm mélyen megakadnak.

Ha már így belejöttél a mosdó szifont is egyszerűen szét lehet tekerni. ha kézzel nem megy tekerj rá egy konyharuhát és úgy sikerülni fog, legalábbis 10/9x biztos.

2022. máj. 20. 08:53
 5/11 anonim ***** válasza:

AÍ leírtak alapján is sikerrel megpróbálhatod, de ha nem segít, akkor inkább hívj szakembert (duguláselhárítót), aki pár ezresért elvégez mindent. Kérdezd meg, hogy mitől lett a dugulás (nem elfogulás!) és ezt ne juttasd be ismét a lefolyóba.

Ha eléggé ügyes vagy, akkor vegyél kb. 1200 Ft-ért csőgörényt és az eladó megmagyarázza hogyan alkalmazd.

Azt is megpróbálhatod, ha az előttem levők tanácsai alapján úgy-ahogy sikerült kiszedned ezt-azt, akkor a csapkifolyóhoz szerelt slaggal, vagy a zuhanyozó rózsa fejét levéve a zuhanyslaggal erős nyomáson vizet engedsz e csövekbe. Ha van ügyes szomszédod, kérjed meg, hogy tegye meg neked.

2022. máj. 20. 09:55
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos nem volt csőgörény úgyhogy most minden összejött 🤦 padloösszefolyóba meg két lyuk van hogy őszinte legyek fogalmam sincs melyik hova vezet az egyikbe dugtam egy slagot próbáltam ràileszteni másodszorra ilyen morajlo vagy nemtom hogyan fogalmazzak hang jött a fürdőkád lefolyója felől úgyhogy nemtudom , hogy ez rossz hír vagy sem. Jah az egyik lyuknàl van egy ilyen kisebb cső ami lefelé néz a kivettem. Ha slagot railllesztem a lyukra akkor mit kell tapasztalnom?
2022. máj. 20. 14:31
 7/11 anonim ***** válasza:
Az a bűzelzáró,ha le bírod nyomni a slagot lehet leviszi a dugulás.
2022. máj. 20. 15:31
 8/11 A kérdező kommentje:
Bűzelzàrot azt már kiszedtem és oda és abba a lyukba illesztettem helyette a slagot nem mertem mindjàrt nagy nyomàssal vizet nyomatni rá.
2022. máj. 20. 17:18
 9/11 anonim ***** válasza:
Engedj rá nagyobb nyomást. Ha látod, hogy tartósan visszajön (idő és több víz, nagyobb nyomás kell, hogy áttörje a víz az akadályt), akkor önts a lefolyóba dugulásmegszüntető folyadékot (vegyszerek között találsz az üzletekben) este és már reggelig ne, de legalább csak két óra múlva használd a vízcsapot.
2022. máj. 20. 18:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Csak halkan jegyzem meg: az ecet + szódabikarbóna konkrétan semmit sem csinál. Semmit. Az egyik sav, a másik lúg. Közömbösítik egymást.

Vegyészek hangosan felröhögnek / felsírnak, amikor ezt a kombót meghallják. Semmiféle tisztító, oldó hatása nincs. Külön-külön többet érnek.

[link]

[link]

2022. máj. 20. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!