Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi a teendő, ha a csögörény...

Mi a teendő, ha a csögörény elakadt a fürdőszobai padlóösszefolyó tisztításakor?

Figyelt kérdés
1.5 m hosszú, 4 mm széles, manuális. Először sikerült kivennem sok koszt, de arra számítva, hogy még lehet benne, ismét bedugtam és megforgattam. Most meg se mozdul, csak a spirál nyúlik. Nincs kedvem falat bontani.
2016. febr. 12. 15:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

én tavaly így jártam.

de végül kijött 2 óra szenvedés után, csak izomból húzni és tekerni kellett.

vagy ha nem akarja megadni magát, akkor próbált meg fúrógépbe befogni, hátha azzal át tudod forgatni.

csak vigyázz nehogy "felcsavarjon", tartsd mindig feszesen a kábelt.

2016. febr. 12. 15:43
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

A jövőben nem kell csőgörényt alkalmaznod ha a következő szert használod :Mr. Mattes.Granulátom

Ahol vegyi áruk kaphatók ,biztos ez is van .Megfizethető áron .

Mindent kidolgoz a lefolyókból .

2016. febr. 12. 15:56
 3/11 anonim ***** válasza:
29%

Ne is bonts falat...

rakj oda egy nagy fazék vizet és forrald fel

Ha van nálatok Spar akkor vegyél ilyet

[link]

De csak a piros jó!

Dugaszold el az összes kivezető lyukat csak az legyen szabad ami az utcai csatorna felé megy, meg ahol beöntöd ezt, és mikor beöntötted, borítsd rá a forróvizet, majd azonnal dugaszold el azt a nyílást is!

Várj egy kicsit kb 4-5 perszet aztán ha még áll a víz akkor önts rá addig forró vízet amíg meg nem indul az egész dugulás kifelé.

Én eddig kb 3 szor használtam, mert olyan hülyén van a csatornabekötés, hogy az ereszcsatorna is abba van bekötve és az összes fenyőtűt meg falevelet belehordja a szél ha nagyobb vihar van, nálam eddig mindíg segített!

2016. febr. 12. 16:12
 4/11 anonim ***** válasza:
29%
Ja és vigyázz a cuccal, mert a forró vízre nyomást termel, ha rosszul dugaszolod el ki fog lőni a kula a plafonig...
2016. febr. 12. 16:13
 5/11 anonim ***** válasza:
70%
Nem hülyén van az a csatornabekötés, hanem szabálytalanul! Az esővizet tilos a szennyvízcsatornába vezetni.
2016. febr. 12. 17:50
 6/11 anonim ***** válasza:
34%
Má bocs 5 ös ,de már 3.éve folyik a városunk teljes csatorna hálózat cseréje .A házakról levezető esővízeket is mind kötik be szennyvíz csatornába .Ez az befolyó viz önmagában is tisztítja a csatornát .
2016. febr. 12. 18:01
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Off.

Érdekes,itt Szegeden sem szabad bekötni a tetőkről lefolyó csapadékvizet a szennyvíiz elvezető csatornába.

Megnyomják az utcai csöveket füstgéppel,...mennek sorba,és ahol "füstöl a tetőn az eressz",már büntetnek is.

2016. febr. 12. 19:37
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Itt sűrűn vannak a házak ráadásul a legtöbb emeletes, és mindenhol így van.

Szerintem vízműve és polgármesteri hivatala válogatja.

Kertvárosi részen én is hallottam az ilyen füstölős módszerről..

2016. febr. 12. 19:46
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

Valami új rendelkezés lehet ez, gondolom,a meglévőkre nem vonatkozik..

Ugyanúgy mint például a gáz konvektoroknál..

Újat nem telepíthetsz, de a régi meglévőt cserélheted ha az van kiépítve..

Mindegy csak fizess, minél többet!

2016. febr. 12. 19:49
 10/11 anonim ***** válasza:
54%

csak hogy rendbe tegyük a dolgokat.

esővizet, sem a szennyvíz csatornába, sem közvetlenül az utcára nem lehet kivezetni!

nagy esőnél azért folyik a foslé az utcákon, mert nem bírja el a hálózat azt a több ezer köbméter esővizet, amit a háztetőkről vezetnek bele.

sehol az országban nem lehet ilyet csinálni, ez nem új rendelet, ez már régóta így van.

az más kérdés, hogy a helyi csatornázási művek mennyi időt és pénzt fektet abba, hogy kiszűrjék a helytelen rácsatlakozásokat.

bádogosként rengeteg új és régi háznál, szerte az országban volt már ebből probléma, hogy mentek és az utcák végén a központi ülepítőkbe belerakták a füstölőket, aztán ahol jött az eresz csatorna lefolyóból a füst, már fényképeztek is és írták a feljelentést.

nyilván városok belvárosi részében ahol panelok meg lakások vannak, ott más szabványok vonatkoznak a az ilyenre, ott máshova nem lehet elvezetni az esővizet.

de kertvárosokban, községekben és falvakban ahol sok a családi ház, és rákötnek a szennyvízhálózatra, majd ezután lebuknak vele, keményen büntetnek érte.

2016. febr. 12. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!