Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tudnátok nekem abban segíteni,...

Tudnátok nekem abban segíteni, hogy hogy működik a képen látható padlóösszefolyó?

Figyelt kérdés

Eldugult a kád, emiatt öntöttem bele Mr. Muscle-t, illetve a padlóösszefolyóba is. Ez egy régebbi ház, és a képen látható padlóösszefolyót találtam a rács alatt. Elsőre nem tudtam, hogy ez mi, azt hittem, hogy csak a vastag lerakódáson képződött lyuk, ezért a képen látható lyukba is öntöttem a lefolyótisztítóból. Ezzel bajt csináltam vajon? Mire szolgál ez a lyuk, és hova vezet?

A kép itt található:

[link]

Köszönöm előre is!

2021. márc. 17. 09:56
 1/6 A kérdező kommentje:

[link]

Itt is itt van ugyanaz a kép, nehogy valaki az gondolja az előző linkről, hogy esetleg vírus. :)

2021. márc. 17. 10:07
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez egy ősrégi un. szuez szifon, láthatóan kiszerelt állapotban.

Miért vetted ki?

De ha már úgyis kivetted, akkor célszerű lenne egy újabbat tenni a helyére, azokon megoldottabb a bűzelzárás.

A lefolyótisztítóval nem csináltál semmilyen bajt.

A lyuknak semmi jelentősége, egy mentes lyuk, a maiakon már nincs is. Gyanítom, hogy egy valamikor egy pár centis cső, vagy stift lehetett belecsavarva, ami az összefolyó fedelét rögzíthette.

2021. márc. 17. 10:29
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem vettem ki, a kép nem az én lefolyómról készült, csak az is ilyen.

Köszönöm! :)

2021. márc. 17. 10:29
 4/6 anonim ***** válasza:

2-es vagyok és jav.: nem mentes, hanem menetes és lehagytam a linket

[link]

2021. márc. 17. 10:30
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig 2-es vagyok

Az is lehet, hogy a menetes lyukban volt egy becsavarható záródugó, pont a bűzelzárás céljából. Sőt, most már egyre inkább efelé hajlok.

2021. márc. 17. 10:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Sajnos nem lehet belelátni, akkor látni lehetne, hogy a derékszögben meghajló cső vezet a bögre alja felé, ahol viszont nyitott. Ha vizet öntenek bele, akkor a vastag cső alsó nyílását elfedi a víz, ami itt vízzárként működik. A kifelé vezető cső csatlakozik a szennyvízcsatornához. Ha benne van a menetes nyílásban a záródugó, akkor a felül beömlő víz a derékszögben meghajlított vastag csövön jobboldal felé kifolyik a csatornába. Ha kiveszik a tisztítódugót, akkor csőgörénnyel be lehet hatolni az esetleg eldugult szennyvíz csatornába. Normál esetben természetesen benn kell legyen a dugó, különben a csatornabűz kiáramlik a helyiségbe. Az ilyen bűzzárókban mindig kell lennie víznek, ami elzárja a csatorna felé vezető cső nyitott alját (ami most nem látható a képen).
2021. márc. 17. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!