D-ÉG lapradiator amit cíkóval használunk, a fotón látható résszel a fútést tudjuk szabályozni? Az egyik szobában feltekerném, mert ott hüvösebb van. Ilyet nem láttam még, illetve mivel kell feltekerni?
Egy kupak fedi csak ami mutatja, hogy merre kell fel vagy le tekerni, de mihez viszonyitva kell nezni? Két bemélyedés is van és pontosan ennek mi a neve?
Ez egy termosztátos szelep.
Erre meg kell egy termofej, azzal tudod szabályozni, de csak lefelé.
Tehát abban a szobában kell beállítani a szobatermosztátot amiben vagytok legtöbbet, a termo fejekkel csak annál kevesebbet vagy ugyanakkorát lehet beállítani.
Köszi a választ. Süsü vagyok ehhez, szóval még kérdeznék.
A szobatermosztát ami a falon van az a közlekedőnél van, régebbi tekerős. Ott nincs is radiátor. Ha mondjuk 22 fokra állítottam be akkor a radiatoron levő termofejjel csak 22 fokot lehet beállítani.
Szoval ahol azt szeretném, hogy melegebb legyen előszőr meg kell néznem , hogy maxon van-e ha igen akkor max feljebb viszem a főtermót és letekerem a többi szobában a termofejet.
És a foton honnan tudom, hogy hányason van jelenleg a termosztatos szelep?
Ez ki van nyitva, mivel venni kellene hozzá termofejet, hogy szabályozni tudd.
De ha a szobatermosztát egy fűtetlen közlekedőben van, akkor jobban jársz ha veszel egy vezetéknélküli szobatermosztátot, és azt kötöd a kazánhoz.
Kb 10 ezer forint.
És akkor abban a helységben méri a hőmérsékletet ahová viszed, és aszerint kapcsolja a kazánt.
Köszi a felvilágosítást.
A laskás elhelyezkedéséből adódoan, pont a gyerekszoba a hűvüsebb és azt akarjuk valahogy beállitani ( most fütés nélkül is érzékeljük a hömérséklet különbséget)
És igen, észrevettem, hogy ha a termo leáll, akkor a mi hálónk már-már túl meleg, a gyerkőc szobája, meg ok, de fordítva lenne a legszerencsésebb.
Köszi a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!