Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért "omlós" a gipszem?

Miért "omlós" a gipszem?

Figyelt kérdés
Szoktam készíteni kis dologkat gipszből. Most pl. nagyon pici dolgokat csináltam, de a gipsz már 3 napja szárad, és még mindig "omlós". Már sütőbe is tettem, de nem használt semmit!
2010. szept. 1. 16:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Tedd ki a szabadra.

A gipsz 2 perc alatt úgy meg köt mint a huzat, de ha egyszer megkötött és még egyszer bekevered vízzel akkor már nem fog újra kötni még akkor se porrá zúztad előtte.

Lehet hogy már megkötött gipszport kaptál, vettél, vagy amit vettél abban sok volt ilyen ami már egyszer megkötött.

2010. szept. 1. 16:46
 2/5 anonim ***** válasza:

sok volt a víz benne...

hígra csináltad, hogy a kis formákba jól befolyjon. Túl híg lett, már sosem lesz jó.. :(

2010. szept. 1. 17:27
 3/5 anonim ***** válasza:
valószínű hogy a gipszet kétszer felkeverted.Ugyanis a gipszet egyszer szabad csak megkeverni csak akkor köt meg ha újra felkevered akkor már kidobhatod soha nem fog megkötni.Csinálj másik dolgot de csak egyszer keverd meg a gipszet.!
2010. szept. 1. 21:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Két utolsó kamu. Bármilyen hígra csinálod, akárhányszor kevered úgyis kemény marad. A baj az lehet, hogy meg volt már nyitva a csomag, nedves helyen állt és megnedvesedett s így porszemcsékben kötött meg. Sajnos ez gyakran megtörténik nekünk is ha a megnyitott csomagot csak úgy a melósautóban hagyjuk egy záporos éjszakán át.
2010. szept. 2. 16:09
 5/5 A kérdező kommentje:
A gipsz nem lett másodszorra felhasználva, és lehet hogy hígra csináltam, de többi megszáradt rendesen. Ja! És a sűrűbb is "omlós". Amúgy köszi válaszaitokat!
2010. szept. 2. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!