Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Lesz még ennél undorítóbb a...

Lesz még ennél undorítóbb a magyar albérlet helyzet?

Figyelt kérdés

2018. febr. 7. 14:59
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
17%

#20-as. Te vagy az egyik befektető.

Lefogadom, hogy biztos jól megszedted magad az albérlet árakon. Gratulálok! Ügyes gazember vagy.

2-es igen igazad van. Magyarország nem , nem a korrupció és a tolvajok országa, hanem a tisztességes, becsületes emberek országa. :) Itt mindenki minden után szépen adózik, ahogy kell.

3-as. Igen ebben is teljes mértékben igazad van. Így van az albérlőt soha semmilyen körülmények között nem lehet kirakni. Nyugodtan maradhat haláláig is, nem kell fizetnie semmit se.

4-es. Bizonyára megint én tévedtem. Hiszen ki más vásárolná tömegével a 60 milliós lakásokat, mint a tisztességes, többgyermekes családok. A külföldi befektetők pedig mind azért vannak itt, hogy ezeknek a családoknak minél jobb legyen. Bizonyára a szeret szolgálattól jönnek a nagy fekete autóikkal.

"Mindig vannak akik nagyba tolják az üzletet. Nem értem mit kell ezen kiakadni."

Jaj dehogy akadtam ki. Nagyon örülök neki. Szerintem minél nagyobb szemétláda valaki annál többet kell kaszálnia. A többgyerekes családoknak meg szerintem mind az utcán lenne a helyük. Vagy takarodjanak külföldre, ha nem tetszik nekik valami. (Mondjuk takarodnak is. :) Nagyon helyesen.) Ugye most is csak 1 millió család áll kilakoltatás alatt. Én úgy gondolom hogy ez még mindig nagyon kevés.

5-ös. Természetesen mindig minden gazdag üzletember az utolsó forintig tisztességgel és becsületesen adózik. Azért annyira gazdagak. És természetesen semmilyen politikai kapcsolatokkal nem rendelkeznek. De ha még igy is lenne, akkor se tudnák egyik vezetőnket se megvesztegetni.

2018. febr. 16. 11:58
 22/24 anonim ***** válasza:

19: Ember, hoy a fenébe lehet így gondolkodni, és ekkora marhaságokat mondani?

Az Airbnb mióta törvénytelen? Ha nem vagy tisztában valamivel, nézz utána, de ne írkálj már találomra mindent, ami eszedbe jut, csak hogy fröcsöghess. Tudod te, hogy hogy működik az adózás egyéb szálláshely üzemeltetésnél? Elárulom neked, hogy olyan kedvező adózási forma vonatkozik rá, hogy egyszerűen nem éri meg csalni, és nem is lehet tegyük hozzá. Ugyanis nem a bevételed után fizetsz, nincs személyi jövedelemadó, teccikérteni? Hanem szobaszám után. Ha nekem van egy kétszobás lakásom, amit rövidtávra adok ki turistáknak, akkor 2x valami 30ezer forint az össz adókötelezettségem a NAV felé egy évben. Ha két fél szobám van(12 nm alatt) akkor nulla. Arra ugyanis nem kell, ez a jogszabály. Idegenforgalmiadót külön szokták szedni a vendéketől az önkormányzat részére, erről hallottam már, hogy szeretik megtartani, de előbb utóbb mindenki rájön, hogy nem éri meg kockáztatni, ugyanis mindenki látja, hogy ki szobáztat, és hogy mennyi IFA-t fizetett be. Ez alapján pedig akár maga az önkormányzat is elrendelhet adóellenőrzést, illetve kérvényezhet.

Tehát az egész úgy megy, hogy ha én AIRBNB-n akarok szálláshelyet üzemeltetni, akkor ki kell töltenem az önkormányzatnál az erre való papírt, engedélyt kell kérni. Megkapom, és abban a pillanatban adókötelezettségem van a két (vagy bármennyi) szobára, amit ha akarnék sem tudnék elsumákolni, mert az önkormányzatnál már jeleztem, hogy hány szobát kívánok használni. Ez már olyan lenne, mintha kitöltöttem volna az adóbevallásomat de nem fizetném be. Te persze ezzel nem voltál tisztában, azért írsz ilyen sületlenségeket.

Elhiheted azt is, hogy az AIRBNB, booking, szallas.hu és hasonló oldalak miután levonták a maguk 8-10-12%-ukat tőlem, adózni fognak utána. Akkor mégis milyen törvénytelenségről beszélsz összevissza?

Megnyugodhatsz, nem mindenki csal adót az albérletezők között sem. De ha mégis 99,99%-a úgy tesz, az téged miért érint? Vagy az albérlőt. Ez titeket nem érint, ettől nektek nem lesz se kevesebb se több az albérlet vagy a rezsi. Erre szokás azt mondani, hogy mindenki törődjön a maga dolgával, az albérlőnek és a bérbeadónak annyi közük van egymáshoz, hogy előbbi fizesse időben a bérleti díjat és a számlákat, tartsa meg a lakás állapotát, utóbbi pedig gondoskodjon meghibásodás esetén cseréről, vagy beázásnál, fűtés, melegvíz stb problémánál hívjon szakembert. Ennyi. Hogy a bérbeadó adózik-e, az az ő magánügye. Ha ő törvényt akar sérteni, hadd tegye, majd egyszer megszívja. De ezzel semmiképpen sem a bérlőt károsítja meg, ezt kellene már tisztán látni.Én pl. azért nem veszem fel 85-ről 95re a bérleti díjat, mert nem érné meg. Ugyanis míg 85 ezer után csak SZJA-t fizetek (igen, fizetek, csukd be a szád), addig 95 után már dupláját kellene, és a végén kevesebb maradna belőle. Így jó az albérlőnek is és nekem is. Érdekes, ő nem hápog, 5 éve el van mint a befőtt, és hálás, hogy ott lakhat. Én meg neki, hogy normális, nem csapja szét a kéglit.

Ez így megy ,vannak albérletre szorulók, és vannak azt kínálók. Kereslet, kínálat. Mi ebben az az óriási szemétség, és min kell így kiakadni? Ha autót veszel, szidod a tulajt, hogy neki miért van eladó autója és miért adja el? Tényleg nem értem

2018. febr. 16. 23:56
 23/24 anonim ***** válasza:

"Lesz még ennél undorítóbb a magyar albérlet helyzet?"

Szerintem igen, lesz. Egyre nehezebb kitenni a nem fizető, hátralékot felhalmozó bérlőket. A lakást lelakják, koszt, kárt okoznak.

2018. febr. 17. 14:13
 24/24 anonim ***** válasza:
84%
Ott a pont a 23-asnál. Ébredjünk már fel! Nem sírni kell, hanem örülni, hogy lakhat valahol, aki albérletre szorul. Mennyien képtelenek tartani a megállapodott feltételeket, és csodálkoznak.
2018. febr. 17. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!