Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tovább emelhetek a bérleti...

Tovább emelhetek a bérleti díjakon? Mennyivel? 13,5%kal?

Figyelt kérdés

Már tavaly és tavaly előtt is sokat emeltem, de a mostani 13,5%-os állagos fizetésemelkedés miatt tovább emelhetem a bérleti díjakat? Budapest széle, kis lakások.

Nagy részben a kereslet határozza meg az árakat és a fizetőképesség. Mind a kettő intenzíven nő. Szerintetek is 13,5%kal emeljek?

2018. jan. 7. 22:01
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

[link]

Máshol olvastam, de itt is 13,1 %-ot ír.

Bár az is igaz, hogy miután a holdudvar megvásárolta, az origo a kormány propaganda gépezetévé vált.

Ennek ellenére, gondolom a NAV adataiból indulnak ki.

2018. jan. 9. 10:31
 22/29 anonim ***** válasza:
54%
Azt ugye tudod, hogy a NAV is a zsebükben van?
2018. jan. 9. 11:02
 23/29 anonim ***** válasza:
12%

Amikor válság van, csökken a kereslet, pang a piac (az újonnan kötött bérleti szerződések árai inkább csökkennek), akkor az "inflációval" szeretik emelni a tulajok a lakbért. Mert hát az nekik jár. Meg kell nézni a négy-öt évvel ezelőtti hasonló kérdéseket.

Amikor meg nulla az infláció, de a kizsigerelt munkásemberek az utolsó fillérjüket is kinyögik a lakhatásra, mert pont ilyen a piac, akkor persze nem az inflációval akaródzik emelni a tulajkának, hanem többel, mert akkor meg az jár neki.

Utolsó élősködő társaság.

2018. jan. 9. 12:01
 24/29 A kérdező kommentje:

23: Sok mindenben igazad van. A válságban hiába volt magasabb infláció, elment a bérlő, mert talált olcsóbbat a piacon. Olyan viselkedése volt, mint most nekem, tehát magatokra is ismerhettek kedves negatívan kommentelők. Hiszen "nem hülye ő, talál olcsóbbat, na csá". Csökkentenem kellett, miközben a hitelem törleszt részlete emelkedett.

Akkor megtanultam milyen a piacgazdaság.

A bérlők akkori viselkedése tanított meg a piaci árra. Én is hisztizhettem volna, hogy „a szerződésben az infláció van és emelhetek, legyél emberséges, mert nem tudom fizetni a hitelemet”, de ha nem csökkentek elmegy a bérlő és nem tudom fizetni a törlesztőt. Ezek után, most amikor megtehetem, ne emeljek a piaci ár alapján? Na ne vicceljetek már!

Akinek ez nem tetszik, vegyen sajátot és rizikózza a saját pénzét, hátha nem fog emelkedni az alapkamat és a hiteltörlesztő és nem szakad bele akkor.

2018. jan. 9. 12:49
 25/29 anonim ***** válasza:
96%
Magyar embernek magyar a farkasa...
2018. jan. 9. 17:21
 26/29 anonim ***** válasza:
51%
Nem kell itt sajnáltatni magadat a törlesztőrészleted miatt. Senki nem kötelezett rá, hogy hitelt vegyél fel. Azért vettél ingatlant, hogy elszedhesd tisztességesen dolgozó emberek jövedelmét, és hogy lakhatásukban is fenyegetve zsarolhass ki neked tetsző emelést. Senki nem fog téged sajnálni a törlesztőrészleted miatt.
2018. jan. 10. 00:22
 27/29 A kérdező kommentje:

Nem is kérem, kértem, hogy sajnáljanak! Sőt. Ez nekem nyugdíjelőtakarékossáknak indult.

Csak a sok rinya, szitkozódás miatt írtam le. Had reagáljak már arra, ha valaki le köcsögöz. Mindenkinek volt rossz, csak tenni kell azért, hogy jobb legyen. A langyos szarban szitkozódás senkit nem fog előrébb vinni.

Ez már nem a cocializmus! Akinek nem tetszik és nem tudja elfogadni a kapitalista világot, az ne is gondolkodjon azon, hogy nyugatra megy, mert "ott kolbászból van a kerítés". Kimegy mosógatónak, lótifutinak és ott is csak irígykedni fog azokra akiknek több van, mert tettek érte, hogy több legyen.

Én évvel le is zártam. Nem vitatkozni vagyok itt.

2018. jan. 10. 05:10
 28/29 anonim ***** válasza:
39%
Fenenagy kapitalista a gyakorin kérdezgeti, hogy mennyit emeljen, LOL :)
2018. jan. 10. 10:36
 29/29 anonim ***** válasza:
79%
15 ezerrel emelt az én tulajom... ezzel megadta a kegyelemdöfést hogy most vegyek fel lakáshitelt és ne 2 év múlva. Amúgy még maradtam volna, így is 4 éve itt lakom. Jelzem, h a (közjegyzői) szerződésünkben infl. mért. szerinti emelés engedélyezett. Dehát mit számít :)
2018. jan. 16. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!