Tovább emelhetek a bérleti díjakon? Mennyivel? 13,5%kal?
Már tavaly és tavaly előtt is sokat emeltem, de a mostani 13,5%-os állagos fizetésemelkedés miatt tovább emelhetem a bérleti díjakat? Budapest széle, kis lakások.
Nagy részben a kereslet határozza meg az árakat és a fizetőképesség. Mind a kettő intenzíven nő. Szerintetek is 13,5%kal emeljek?
Máshol olvastam, de itt is 13,1 %-ot ír.
Bár az is igaz, hogy miután a holdudvar megvásárolta, az origo a kormány propaganda gépezetévé vált.
Ennek ellenére, gondolom a NAV adataiból indulnak ki.
Amikor válság van, csökken a kereslet, pang a piac (az újonnan kötött bérleti szerződések árai inkább csökkennek), akkor az "inflációval" szeretik emelni a tulajok a lakbért. Mert hát az nekik jár. Meg kell nézni a négy-öt évvel ezelőtti hasonló kérdéseket.
Amikor meg nulla az infláció, de a kizsigerelt munkásemberek az utolsó fillérjüket is kinyögik a lakhatásra, mert pont ilyen a piac, akkor persze nem az inflációval akaródzik emelni a tulajkának, hanem többel, mert akkor meg az jár neki.
Utolsó élősködő társaság.
23: Sok mindenben igazad van. A válságban hiába volt magasabb infláció, elment a bérlő, mert talált olcsóbbat a piacon. Olyan viselkedése volt, mint most nekem, tehát magatokra is ismerhettek kedves negatívan kommentelők. Hiszen "nem hülye ő, talál olcsóbbat, na csá". Csökkentenem kellett, miközben a hitelem törleszt részlete emelkedett.
Akkor megtanultam milyen a piacgazdaság.
A bérlők akkori viselkedése tanított meg a piaci árra. Én is hisztizhettem volna, hogy „a szerződésben az infláció van és emelhetek, legyél emberséges, mert nem tudom fizetni a hitelemet”, de ha nem csökkentek elmegy a bérlő és nem tudom fizetni a törlesztőt. Ezek után, most amikor megtehetem, ne emeljek a piaci ár alapján? Na ne vicceljetek már!
Akinek ez nem tetszik, vegyen sajátot és rizikózza a saját pénzét, hátha nem fog emelkedni az alapkamat és a hiteltörlesztő és nem szakad bele akkor.
Nem is kérem, kértem, hogy sajnáljanak! Sőt. Ez nekem nyugdíjelőtakarékossáknak indult.
Csak a sok rinya, szitkozódás miatt írtam le. Had reagáljak már arra, ha valaki le köcsögöz. Mindenkinek volt rossz, csak tenni kell azért, hogy jobb legyen. A langyos szarban szitkozódás senkit nem fog előrébb vinni.
Ez már nem a cocializmus! Akinek nem tetszik és nem tudja elfogadni a kapitalista világot, az ne is gondolkodjon azon, hogy nyugatra megy, mert "ott kolbászból van a kerítés". Kimegy mosógatónak, lótifutinak és ott is csak irígykedni fog azokra akiknek több van, mert tettek érte, hogy több legyen.
Én évvel le is zártam. Nem vitatkozni vagyok itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!