Hogyan tudnék kijönni ebből?
Figyelt kérdés
Fel éve fizetek egy albérletet, akkoriban együtt éltem valakivel és többet is kerestem. Jelenleg keveset keresek, az sincs bejelentve, es egyedül maradtam. A szerződés egy évre szól, két hónap felmondási idővel. Ha most valahogy, újabb kölcsönből kifizetem a lakást, akkor kauciora nem marad egy olcsobb lqkashoz, jovo hónapban pedig mar kölcsön kerni sem tudok majd senkitől. 70 ezer ft-ert mar lattam jo lakásokat, jelenleg 145+rezsit fizetek. Felek a fizetési meghagyastol, bar semmim nincs csak egy bejelentett lakcimem (ahonnan ki is tudok jelentkezni ha szükséges). En kifizetnem reszletbe amit kell de a tulaj nem megy bele...2016. dec. 13. 09:14
1/13 A kérdező kommentje:
A kaució nem lelakható.
2016. dec. 13. 09:15
2/13 A kérdező kommentje:
Illetve a kaució elvesztése (2 hónap) mar nem is érdekel, de ez a két hónap felmondási idő, tehát 2x145.000+rezsi,ezzel van a gond...
2016. dec. 13. 09:16
3/13 anonim válasza:
Nem tudsz mit csinálni, ha volt szerződés, és aláírtad, akkor ki kell fizetned. A tulajjal tudod megbeszélni a dolgot.
4/13 A kérdező kommentje:
Ha nincs miből akkor nem tudom kifizetni. Max meghagyasra tudja küldeni a dolgot, de nem tudnak mibol vonni, maximum részletfizetést tudok kerni a meghagyasnal-ha belemennek. Bejelentett munka híján gondolom misza belemenniuk...
2016. dec. 13. 10:01
5/13 A kérdező kommentje:
*muszáj
2016. dec. 13. 10:01
6/13 anonim válasza:
A kaukció is lelakhatod, ha megbeszéled vele! Végkép nem tud mit tenni, legfeljebb feljelent, de gondolom adót nem fizet, így nem teszi meg! keressetek békés megoldást! Arra ügyelj a zárat le ne cserélje mert akkor jogi problémák lesznek...
7/13 A kérdező kommentje:
Ez egy 8 oldalas szerződés, nem ő írta, és fizet utána adót... Igazság szerint a kaució elvesztése sem érdekel, de erre a két hónapra is fizetnem kellene, a felmondási időre. Ha tudnám, hogy mi a menete a fiz. meghagyásnak, már az sem érdekelne, csak valahogy szabaduljak ettől a lakástól... Azt sem tudom, meghagyással részletfizetést kérhetek-e, mivel a nem bejelentett jövedelemből nem tudják levonni, maximum én tudok havi x összeget fizetni (20-30.000 ft-ot).
2016. dec. 13. 12:49
8/13 anonim válasza:
Ha most nincs bejelentett jövedelmed, majd levonják akkor, ha lesz. Csak addig majd gyűlik a kamat meg a költség.
9/13 A kérdező kommentje:
De én szeretnek reszletfizetesben megállapodni bejelentett jöv. nelkul. Tehat levonni nem tudjak, de én azt mondom, hogy havi 25-tel tudom törleszteni. Erre vajon van-e lehetőség?
2016. dec. 14. 13:51
10/13 anonim válasza:
Kérdező!
Szerezz egy albérlőtársat! Akkor minden feleződik egy hónapban! Egyik szoba a tiéd, másik a társé oszt jónapot.
Elég jó helyen lakhatsz Bp-en ha ilyen drága ez az albérlet.
Még én is jelentkezem, ha benne vagy (de kauciot nem tudok adni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!