Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan lehet ebből jól kijönni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet ebből jól kijönni?

Figyelt kérdés

Kis esküvőt tervezünk,de eddig csak a dátum van meg biztosra és a vendéglista.A szüleinknek is elmeséltük a tervünket,örültek is. Aztán jöttek a szülői "tanácsok": meg kell hívni az unokatestvéreket,a rég nem látott rokonokat,a régi munkatársaikat,akik meghívták őket anno az esküvőjükre...

Így a tervezett vendégek száma a háromszorosa lenne,a költségekről már ne is beszéljünk.

Egy röpke hétig úgy voltunk vele,hogy lehetne ez is,de még utána kell nézni,hogy hol lenne olyan nagy terem,templom,hogyan szállítjuk a rokonokat az anyakönyvvezetőtől a templomig,stb...

Közben kiderült,hogy a szülők már mindenkinek elhencegtek a nyári tervünkkel,mert annyira boldogok voltak,és a rokonok már visszajeleztek nekünk,hogy jönnek ám,számítsunk rájuk.

Most hogyan lehet ebből szépen kimászni,ha már azt hiszik,hogy meg vannak hívva,holott még meghívónk sincs?

Tartsunk nagyobbat és majd túléljük vagy kisebbet,de akkor mindenki haragudni fog?

Teljesen tanácstalanok vagyunk.

2016. nov. 9. 12:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezt sose értettem. Minek kéne másoknak megfelelni? Ki állja az esküvőt? Mert ha ti akkor másnak ebbe nincs beleszólása. Illik, nem illik, teljesen mindegy. Az a lényeg, hogy olyanok legyenek ott akiket ti akartok, mert a ti napotok és nem a rokonságé. Aki meg nem ért ezzel egyet, annak meg lehet mondani, hogy kicsi a költségvetés de ha gondolja beszállhat.
2016. nov. 9. 12:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ti melyik verziót szeretnétek? Lenne egyáltalán keretetek a nagyobb esküvőre? Ha nem, akkor nagyon határozottan ki kell állni az eredeti elképzelés mellett. Biztos, hogy lesz belőke sértődés, de ne foglalkozzatok vele, főleg, ha ti nem hívtatok senkit.
2016. nov. 9. 12:47
 3/10 A kérdező kommentje:
Nekünk csak a kisebbre lenne pénzünk és a szülők ajánlották fel,hogy állják a nagyobb esküvő költségeit ( több vendég,több pénz,amit megtarthatunk),de közben ők is éppen autóvásárlás előtt állnak,ami munkaeszköz egyiküknek.Azért is terveztük így,hogy ne kelljen hallgatni,hogy nem is mi fizettük,de a befolyt összeget meg zsebre tettük.
2016. nov. 9. 12:57
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én tutira nem görcsölnék ezen; szépen, kultúráltan megmondanám a rokonoknak, hogy bocsánat, de kis esküvőnk lesz, mert azt szeretnénk, ill. a pénztárcánk sem bírna nagyobbat. Elnézésüket kérjük a SZÜLŐK NEVÉBEN a kellemetlen félreértésért.

U.i.: nálunk is fel lett hozva pl. számomra vadidegen, a párom 10 éve nem látott unokatesója is családostul, meg tényleg olyan rokonok, akiket szinte már ő sem ismer... szépen megmondtam anyóséknak, hogy szívesen megismerek/bemutatkozok bárkit/bárkinek, de nem az esküvőmön. Egész egyszerűen nem szeretném, ha az a nap erről szólna, ill. számomra idegen embereknek sem szeretnék akkor és ott "megfelelni". Nah a lényeg, hogy szépen elmondtam az ezzel kapcsolatos ellenérzéseimet, és rögtön megértették. Szerintem te is mindenképpen beszélj velük erről, mondd meg, h ha nem szeretnéd, akkor miért nem... stb. Ha normális, felnőtt emberek, akkor lehet ám, h simán megértik, csak tudod, "néma gyereknek anyja se...". ;)

Hajrá, drukkolok, és persze sok boldogságot Nektek!

2016. nov. 9. 13:01
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szülők állják a különbözetet, akkor lehetne nagyobb esküvő. Ha ők most meghívtak jó sok vendéget, és aztán nektek kell előteremteni az árát, akkor beszélj velük, hogy X fő a keret, aki nem fér bele, annak pedig ŐK fogják visszamondani a meghívását, és elsimítani a vihart.

Egyébként álljatok a sarkatokra, és tanuljátok meg érvényesíteni az akaratotokat, különben egy életen át küzdhettek majd a szülőkkel.

2016. nov. 9. 13:03
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha amúgy sincs ellenetekre a nagy esküvő akkor belemennék. Nálunk 80-an voltak. A szülők besegítettek így a pénz amit kaptunk a miénk lett. Ez indulásnak nem rossz, mert szeretnénk saját lakást. De nem a pénz miatt hívtuk meg őket. Ha kis esküvő lett volna az álmom akkor nem mentem volna bele. Nálunk mondjuk nem ezer éve nem látott idegenek voltak, hanem olyan rokonok akikkel ugyan ritkán találkozunk de szerettük volna, hogy részt vegyenek a nagy napunkon. És mi is ott voltunk náluk az elmúlt pár évben. Ilyen jó esetben csak egyszer van az életben, ne túl éljétek, hanem olyan legyen a.ulyet szeretnétek!!!! Ez a szülők részéről lelkiterror. Ne engedjetek neki ha másra vágytok. Nekik kellett volna tudomásul venni, hogy ez a tu döntésetek és nem elkotyogni mindenkinek. Vagy legálabb utalni rá, hogy a fiatalok kis esküvőt szeretnének. Ezt a szállítás dolgot meg nem is értem.
2016. nov. 9. 13:19
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyetekben nem foglalkoznék vele. Akit meghívtok annak adtok meghívót, a többieknek meg nem. Meghívó nélkül gondolom nem jön el senki. Talán így a legkisebb a konfrontáció.
2016. nov. 9. 13:58
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A "tömeget" hívjátok meg a ceremóniára, a szűkebb családot, barátokat pedig a vacsorára/lagziban. Nálunk így volt, működött.
2016. nov. 9. 18:12
 9/10 Angiii03 ***** válasza:
100%
Ez a Ti esküvőtök, azt hívtok meg akit akartok. Ha nem is találkoztok vagy nem is beszéltek egymással hiába rokon akkor ne is hívd meg, felesleges..
2016. nov. 10. 11:14
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

"hogy ne kelljen hallgatni,hogy nem is mi fizettük,de a befolyt összeget meg zsebre tettük"

Ha fennáll ennek a legkisebb esélye is, magyarul a szülők nem jó szívvel adják ezt a pénzt az esküvőre, vagy nem látják be, hogy miattuk kell meghívni a kispista nagymamáját is, akkor én inkább jó vastag bőrt növesztenék és nem hívnám meg a távoli rokonokat. Én belementem a szüleimmel egy hasonló szituba, csak ők autót vettek, de azóta is azt hallgatom, minden adandó alkalommal a fejemhez vágják, ha valami nem tetszik nekik - bármi, de tényleg bármi a gyereknevelési elveimtől a hányszor látogatjuk meg őketen át a pólóm színéig. Szóval én azt mondom, ha nem adják önzetlenül, jó szívvel, akkor inkább ne adjanak, majd lesz olyan esküvőtök, amilyenre pénzetek van.

2016. nov. 10. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!