Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ebből a helyzetből hogy lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebből a helyzetből hogy lehet jól kijönni? Esküvő szervezés.

Figyelt kérdés

Édesanyámmal sokszor szóba került egy időben az a téma, ha majd az én lagzim lesz, akkor kik lesznek, hogy képzelem el stb. A vendégek számával igen nagy gond akadt, és itt a dilemma : ő mint szülő, meg mint buta szokás majd az én esküvőmre vissza kell hivja azokat a személyeket ahol ők is voltak (ezzel én pl nem értek egyet) és ott a másik dilemma hogy én nem akarok vad idegenekkel jópofizni majd a nagy napon. Egy az mert számomra pénzkidobás (mert ha az én esküvőm, én szervezem meg és én finanszirozom, amúgyis max 50-60 fős lagzit szeretnék majd szűkebb család és barátok csak) másik meg az hogy én ezer idgegenekkel nem szeretek jópofizni. Én ki is állok az igazam mellett de, a gond ott jön ténleg hogyha édesanyám összetalálkozik olyannal aki nem lett meghivva, de meg kellett volna de én nem akartam, majd édesanyámnak ég a pofája a szégyentől.... Mert az egy dolog hogy engem nem érdekel, de édesanyám sziv majd miatta és lesz a sz*mét meg minden a rokon szemében.

Másnál ha volt ilyen mégis mit tett?

2014. jún. 20. 22:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
66%
Ettől félek én is!
2014. jún. 20. 22:57
 2/18 anonim ***** válasza:
87%

Erre sajnos nincs jó megoldás. Az a rokon, aki maradi és csak az számít neki, hogy mindenki ott legyen, (akikkel sose beszél, vagy utoljára 20éve látta) annak senki nem fogja tudni megmagyarázni.

Nekünk is nyáron lesz, 40fő, csak olyanok, akikkel tartjuk a kapcsolatot, szerencsére ezzel minden szülő egyetértett, így nem lesz nálunk ebből gond. Sok sikert nektek is hozzá.

Esetleg hívjatok meg olyat, akit anyud szeretné, hogy ne sértődjön meg, mondjuk max 6-7embert. Jobb nem jut eszembe.

2014. jún. 20. 23:03
 3/18 gabriell88 ***** válasza:
100%
mi mikor eldöntöttük 2 év jegyesség után, hogy idén egybekelünk,megbeszéltük nem szeretnénk nagy esküvőt, csak a szertatás és pár nagyon közeli rokon.20-25 főre saccoltunk.Szóltunk a szülőknek, beleegyeztek.No akkor el is kezdtem a szervezést, erre egy hét után lesz apósom bejelentette, hogy ő a második fia esküvőjén igenis bulizni akar, nem egy sima vacsorát, meg akkor már hívjuk meg azokat is akiknek ők is ott voltak az esküvőjén.Először csak szülők, nagyszülők, keresztszülők lettek volna.Belementem, hogy még pár embert hívjunk meg.50 fő lett belőle, de akkor már párom kitalálta, hogy a barátok is jöjjenek, most 60 főnél járunk.Ebből 10 ember az akik az én családomba és baráti körömbe tartozik.Mivel 400 km-re lakom már a születési helyemtől.Nagyon mérges voltam, hisz nem tartottam igazságosnak, hogy beleszltak, de mivel amúgy imádom a lesz anyósomékat, mert tényleg mindenben próbálnak segíteni és nem az a beleszólok, hogy éljetek típusúak,úgy voltam vele ennyi még belefér.
2014. jún. 21. 06:03
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugye közös a háztartás, mert egy ideje együtt élünk a vőlegényemmel. Nálunk is anyós kezdett el ugrálni, hogy de hát az úgy illik, hogy meghívjuk ezt is, azt is, akik bár rokonai a páromnak, én nem is találkoztam még velük, párom meg kb. 10 éve nem látta őket. Én azt mondtam, hogy rendben, de akkor anyóspajtás keres egy másik helyet, kifizeti nekünk az emiatt elvesző foglalónkat, meg az új emberekre eső részt és jöhetnek. Nagyot nézett, majd közölte, hogy annyira nem fontos. Konkrétan egy évig gyűjtögettünk, hogy egy 60 fős lagzit összehozzunk, majd pont miatta veszünk fel hitelt, meg változtatunk az egészen.
2014. jún. 21. 07:53
 5/18 anonim ***** válasza:
82%

A mi esküvőnk szervezésébe nem fogok beleszólást engedni.

Elmondtam páromnak a stílust, az egész tervet, meg úgy nagyjából a terveket, megkérdeztem, hogy tetszik-e az elképzelés és mit vállal ezek megszervezéséből.

Tetszett neki, örült, hogy odafigyeltem az ő stílusára az egészben.

De előre szólt, hogy az anyja ki fog akadni a vendéglistán... Na mondom... miért?

Mert 7-en testvérek, mindegyiknek van családja, a gyerekeiknek párja stb. Összeszámoltuk, hogy a nagybátyjai és nagynénjei, unokatesói, és azok párjai, gyerekei több ember, mint ami az esküvőn lett volna eredetileg.

Inkább egyet se hívjuk meg, nem akarunk banzájt. Be se férnénk a terembe.

2014. jún. 21. 09:01
 6/18 A kérdező kommentje:
Hát jó, de testvér az mégis testvér... komolyan nem hivtátok meg ezek szerint a testvéreit? :o
2014. jún. 21. 10:33
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk hasonló volt, mi nem is ott élünk ahol anyósomék. Végül az lett, hogy ők béreltek egy buszt, akiket mi is meghívtunk azok feljöttek az esküvőre. Nem igazi lagzi volt, ebédet kapott mindenki, meg uzsit, délután volt maga az esküvő ugyanott ahol az összejövetel (kertben), 5-6 körül a busz elvitte anyósékat, az én családom is hazament, a barátok még maradtak egy kicsit. Anyósék meg csináltak a kertjükben egy feldíszített sátrat és mikor hazaértek még ott mulatoztak meg eszegettek valamennyit, és oda mehetett bárki akit ők meghívtak. Mi ezt ugye csak képen láttuk :p.

Hozzáteszem én nem ebben nőttem fel, sose voltam (azóta se) falusi lagziban, nem számítottam olyan nagyságrendű pénzekre amiket kaptunk (a mi családunkban ez nem szokás). Ezért se akartam meghívni fűt-fát egész éjszakára. Utólag értettem csak meg hogy azért kellett azt a sok vendéget szórakoztatni, mert ők mindenképp adtak volna pénzt, pont azért mert annó ők vagy az ő gyerekeik is kaptak az én anyósoméktól.

Azóta egyébként volt több esküvő az a családban, de úgy látom egyre kisebb a felhajtás. Pl a párom testvére se tartott nagy lagzit csak vacsorát, eleve kevesebb rokont is hívtak meg, de itt ennyi volt az egész, nem morogtak anyósék se. Másik rokon is volt akinél ennyi volt a lagzi, talán még rövidebb is, pedig 10 évvel korábban a bátyja lagzija fullos, kikérős, vőfélyes, hajnalig táncolós téma volt (ezt videón láttam, akkor még nem ismertem a férjem hála az égnek).

2014. jún. 21. 11:11
 8/18 anonim ***** válasza:
81%
Utolsó, ez általában úgy szokott lenni, hogy ha házasodnak a gyerekek, akkor az elsőé fullos, van minden, ami anyáéknak kell, ha nincs, akkor meg a hisztéria, a sorban következő gyerekeknek meg egyre könnyebb, mert már anyáéknak se olyan nagy szám. Tudod, mint amikor megszületik az eslő gyerek, van róla 300 fénykép, aztán a második első szülinapján esik le anyának, hogy róla még nincs is kép. (Nálunk legalábbis ez volt, és én vagyok a második gyerek.)
2014. jún. 21. 11:16
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
30 fős ebédre, ahol a szülők, a testvérek és 1-2 legjobb barát van, ott nem hívjuk meg a nagynéniket, nagybácsikat (nem tudom a testvért félre értetted-e, az anyjának van annyi tesója).
2014. jún. 21. 11:18
 10/18 anonim ***** válasza:

Én már majdnem 10 éve eljöttem a falunkból, a lagzit mégis ott kellett megtartani és meg kellett hívni pár ember, akir én nem hívtam volna, mert anyukámék élnek továbbra is a faluban, ők lettek volna megszólva, kiközösítve.

Anyuék kb. 150 fős lagzit akartak, mi a pérommal 20 szemééyt hívtunk volna meg családi ebédre a városba. Végül kompromisszumos megoldásként 40-en voltunk, és nagy harcok árán elértük, hogy jó, legyen a faluban tartva lagzis zenével, de ne legyen vőfély meg ilyesmi és a nagyszülők testvéreit is meg kellett hívnunk, velük bővítették anyuék a mi listánkat.

Mivel a szüleim fizették a vacsorátm, zenét, termet, így volt beleszólásuk, de egyébként is kibírtam azt a plusz 10 embert annak érdekében, hogy utána a szüleimet ne "köpködjék" a faluban.

2014. jún. 21. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!