Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ebből a helyzetből hogy lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebből a helyzetből hogy lehet jól kijönni? Esküvő szervezés.

Figyelt kérdés

Édesanyámmal sokszor szóba került egy időben az a téma, ha majd az én lagzim lesz, akkor kik lesznek, hogy képzelem el stb. A vendégek számával igen nagy gond akadt, és itt a dilemma : ő mint szülő, meg mint buta szokás majd az én esküvőmre vissza kell hivja azokat a személyeket ahol ők is voltak (ezzel én pl nem értek egyet) és ott a másik dilemma hogy én nem akarok vad idegenekkel jópofizni majd a nagy napon. Egy az mert számomra pénzkidobás (mert ha az én esküvőm, én szervezem meg és én finanszirozom, amúgyis max 50-60 fős lagzit szeretnék majd szűkebb család és barátok csak) másik meg az hogy én ezer idgegenekkel nem szeretek jópofizni. Én ki is állok az igazam mellett de, a gond ott jön ténleg hogyha édesanyám összetalálkozik olyannal aki nem lett meghivva, de meg kellett volna de én nem akartam, majd édesanyámnak ég a pofája a szégyentől.... Mert az egy dolog hogy engem nem érdekel, de édesanyám sziv majd miatta és lesz a sz*mét meg minden a rokon szemében.

Másnál ha volt ilyen mégis mit tett?

2014. jún. 20. 22:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: nálunk az evidens, hogy a szülők testvérei hivatalosak, ők a szűk családhoz számolódnak, ők a mi listánkon is rajta voltak (anyukám testvéréenk és apukám testvérének a családja, a gyerekeik az első unokatestvéreim) A falu szokásai szerint bővült a nagyszülők testvéreivel a vendéglistánk. Ha ez kimarad, akkor képesek lettek volna a nagyim testvérei halálra sértődni, és a szüleim szívták volna meg.... No, ezzel már nem nagyon értettünk egyet, de ennyi még belefért a kompromisszumos megoldásba.
2014. jún. 21. 15:08
 12/18 anonim ***** válasza:

Értem én, de nálunk csak az az evidens, ha pici esküvőkor nem kell azokat a rokonokat meghívni akikkel vagy 10-20 éve nem tartja az ember a kapcsolatot.

30 Fő van felírva (szülők, testvérek, barátok)

Ha minden nagybácsi, nagynéni, unokatestvér, és azok gyerekei meg lennének hívva, (főleg 7 nagynéni/nagybácsi + családjuk + az én oldalamról is!) akkor a apró 30 fős esküvői ebédből lehetne kerekíteni 70-100 főset.

Szerintem senkinek semmi joga beleszólni abba, ha szűk körben tervezzük.

Lepontozni ezért meg SZ-Á-N-A-L-M-A-S. Akárki is volt.

2014. jún. 21. 15:13
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Na összeszámoltam nektek, hogy ne legyen akkora a felháborodás.

Az összes nagynéni, nagybácsi, plusz az unokatesókkal együtt 56-an vannak.

Az unokatesók 20-on évesek, párral, esetleg gyerekkel, számoljunk rá jóindulattal 20 főt.

Az 76 plusz ember.

Ezért nem szól bele senki, hogy kiket hívunk meg. Csak a közvetlen családtagokat, és azokat a rokonokat akikkel heti, havi szinten találkozunk, illetve a barátok.

És én a 30 főmhöz, ha kis esküvőt akarok nem fogok hozzáírni még 76 embert, csak mert úgy illik. Azért ne döbbenj már meg ennyire kérdező (előző kommentre reagálva).

2014. jún. 21. 15:19
 14/18 anonim ***** válasza:
No, való igaz, hogy nem mindegy, hogy a szülőknek egy testvére van vagy 7. Nálunk anyukámnak és apukámnak is csak egy-egy testvére van, minden szülinapon, ünnepen együtt vagyunk, tartjuk szorosan a kapcsolatot velük (összesen 7 ember, egyik heleyn 2 gyerek van, másikban 1) Így evidens, hogy nekik ott kellett lenniük szerintünk is. Viszont plusz 76 személy már valóban neccess, ha csak kis 30 fős esküvőt tervez valaki. Azt gondolom, hogy az első unokatestvérek és a nagynénik, nagybácsik (szülők testvérei) még a szűk családhoz tartoznak, de ha nem tartja valaki velük a kapcsolatot, akkor ebből kiindulva ki lehet hyagyni őket. Bár a sértődés várható.
2014. jún. 21. 15:26
 15/18 anonim ***** válasza:

Én is falusi lány voltam, hál istennek most már városban lakom, és rengeteg ilyen "falusi lagzin" voltam. Ennek fényében el sem tudom képzelni mi fog történni, mikor bejelentem otthon, hogy egyáltalán nem szándékozom férjhez menni.

Amúgy az egyik legdurvább eset pont a szüleim esküvője volt, amiről hallottam. Szüleimnek kb semmi beleszólása nem volt a szervezésbe, a nagyszüleim pedig végül annyira összevesztek, hogy két külön helyen tartotta meg a lagzit a két család. Szüleim meg szaladgáltak a két hely között... Alapvetően az volt a gond, hogy apukám szülei nagyon sok embert meghívtak (ugye vissza kell hívni azt akién voltak), anyu szülei (akik amúgy városiak) meg kis vacsorát akartak.

2014. jún. 21. 15:27
 16/18 anonim ***** válasza:

Bocsi a kérdésre nem válaszoltam.

Szerintem, ne hagyd hogy ilyen szinten beleszóljon a TE esküvődbe. Aki ilyen miatt megsértődik az meg is érdemli. Szerintem senki nem bírja ezt a "Jaaajj emlékszel amikor még anyukád hasában voltál...." és társai szintű jópofáskodást.

Sértődős rokonra egy jó megoldás: az esküvő után vinni kell nekik egy ilyen fénykép+süti kombót és el van minden felejtve. ;)

2014. jún. 21. 15:40
 17/18 anonim ***** válasza:

Utolsó, jó ötlet a süti+fénykép kombó, de nálunk pl. a NAGYIM SZOMSZÉDJA!!!! sértődött meg, hogy miért nem volt hivatalos, hiszen kislányként sokat voltam a nagyimnál és hogy szinte az ő szeme láttára nőttem fel. A nagyim vitt át neki sütit, de rácsukta a nagyim orrára. És akárhova ment a faluban, mindenkinek mindenhol elmondta, hogy milyen kényes vagyok, pedig kislányként ott ugráltam az ő háza előtt.

Szóval erre nincs mit mondani. Én vállat vontam, mert kit érdekel, esze águnkban sem volt meghívni, de a nagyimmal a kedves szomszéd azóta nem beszél és mindennek elhordja.

2014. jún. 21. 16:52
 18/18 anonim ***** válasza:
Az idősebb generáció nem is feltétlenül érzékeli hogy ennek milyen anyagi vonzata van/lehet. Amikor otthon/kertben/sátorban volt a lagzi és a rokonok főztek meg hozták a sütiket, tényleg nem volt akkora különbség aközött hogy 100 vendég van vagy 200. Manapság meg ugye nem ez a helyzet.
2014. jún. 21. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!