Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan lehet ebből jól kijönni?

Hogyan lehet ebből jól kijönni?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, 2 éves a kislánya, még szoptatja. Általában ez a hiszti kezelés. oké, ő dolga. nekem van egy 2,5 éves fiam, ő már 1 eves kora ota nem szopizik. most szuletett nálunk kistesó. A nagy elég jól viseli de azért van némi féltékenység. A barátnőm sokat jár hozzánk, ilyenkor egy óra alatt akár 5ször is szoptatja a gyerekét, és emiatt én nem merem a saját babám mert a nagyon látom hogy tök zavarja meg nem érti hogy ő ebből kimarad...hogy ha a kislánynak lehet, meg a babának is, neki miért nem...hogy mondhatnám meg a barátnőmnek hogy ne szoptassa nálunk abban az egy órában a gyereket? azt nem szeretném ha emiatt nem jönnenek mert amugy kedvelem őt, de azért ez röhejes hogy igény szerint szoptat egy két éves kisgyereket ami általában azt jelenti hogy ha a kislányra ráesik egy toll pihe már teszi is mellre...az sem jó ha elvonulnak másik szobaba mert kicsi a lakás, a nagyfiam pedig pontosan tudja mi történik
2016. okt. 27. 06:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
69%

Ha tényleg a barátnőd,akkor meg fogja érteni.

Sosem értettem ezt a fajta "nevelést", de ő tudja.

2016. okt. 27. 06:32
 2/21 A kérdező kommentje:
én sem értem mert maximálisan elrontotta a gyerekét tényleg tiszta hiszti az egész kislány pedig amúgy a szülők full nyugodtak nagyon jó a természetük. csak a kislány tényleg mindent cicivel akar megoldani. De ebbe inkább bele se szólok mert tudom hogy az edesanyja erosen kotődő nevelés párti és en is utalnam ha beleszolnanak abba hogy en hogy nevelem a fiaim.
2016. okt. 27. 06:36
 3/21 anonim ***** válasza:
35%

Sehogy, a nagyfiad majd megszokja előbb-utóbb.

Bár nincsenek nagyon közeli barátnőim, akikkel így összejárnék, de elképzelni sem tudom a szitut, ahogy elmagyarázom a barátosnémnak, hogy ne lógjon már a csöcsön a degenerált kölyke nálunk ötször egy órában... Vagyis de, elképzeltem, és nem tudtam eldönteni, hogy sírjak-e vagy nevessek.

2016. okt. 27. 06:40
 4/21 anonim ***** válasza:
65%

Ha a barátnőd, megérti.

De lehet hogy én nem terveznék magunkhoz programot, vagy mekkora a pici, megoldható lenne? Lehet máshol nem csinálná ezt.

Amúgy a kötödő nevelés nem azt jelenti hogy minden szireszóra mellre teszem, hanem hogy a gyerek igényeire figyelek. Én is ennek a híve vagyok, mindkét gyermekem igény szerint cicizett (a pici még cicizik pár hós). Szóval értem a komfort szoptatást, de ez már nem az. A hisztit szerintem sem szoptatással kell megoldani, hanem következetességgel.

2016. okt. 27. 07:06
 5/21 anonim ***** válasza:
89%

Kössz a lepontozást,akárki volt is!

De! Nekem is van ilyen barátnőm,és én megmondtam neki,ezért írtam,hogy ha tényleg barátnő,nem problémázik ezen.

Persze nem a 3-as stílusában,hanem normálisan!

Ahogy őt is elfogadom,hogy így neveli a gyereket,ő is elfogadja,hogy én meg nem tömöm a mellem egy 2 éves szájába (mert nem.létszükséglet neki az anyatej/cici) ezt egy kicsinél meg lehet érteni,azért én sem szólnék.

De egy két éves mellel a szájában már egészen.más!

2016. okt. 27. 07:57
 6/21 anonim ***** válasza:
65%

Azért a 2.5 évessel is meg lehet értetni, hogy ö már nagyfiú, és neki nem való már.

Az meg hogy te a saját kisbabádat, akinek viszont szüksége lenne rá, emiatt nem szoptatod..... na ez a durva!!!!

2016. okt. 27. 09:28
 7/21 A kérdező kommentje:
mert szopik elotte es utana es kozte nyilvam nem ehes ezert az agyaban hagyom es elnezelodik egyedul a szobaban csendben. de jo volna kivinni a masik ket gyerek koze jatszoszonyegre hogy erje inger csak akkor mivel velem van esat engem a cicit is keri...egyebkent nem keri ha egyedul van a szobajaban..tehat kitudom kerulni ezt a dolgot anelkul h a baba serulne csak epp nem gondolom hogy egy 2 eves szopasi igenyei miatt kelleme ezt tennem....te meg vedd be a nyugi tablettat vagy mi a baj? nem szivta le ma még a melled a 3 evesed?
2016. okt. 27. 09:48
 8/21 A kérdező kommentje:
tehat hogy ertsd a problemat: azzal van elvi bajom hogy nekem kell hazigazdakent alkalmazkodnom ket gyerekkel (akiket teljesen racionalisan nevelek) a vendegemhez aki abszolut szurrealisan nevel egy gyereket
2016. okt. 27. 09:51
 9/21 anonim ***** válasza:
27%

Ne velem arcoskodj névtelenül, hanem akkor a nagy országos barinödet rakjad helyre!

Nem kellene alkalmazkodnod a saját lakásodban,ha nem lennél ennyire gyáva, hogy nem mered neki megmondani, hogy zavar, hanem helyette a neten vinnyogsz 😂 Te ösanya!!!!

Képzeld az én gyerekem fel tudta fogni 20 hónaposan is már, hogy nincs továb ciczés.

Nyugi a te gyerekednek se fog a csöpp leleke ripityára omlani ettől ha nem éled meg te se nyilvános világvégének!

Ja, és felhívom a figyelmed még annyira, hogy madarat tolláról, embert barátjáról ;)

Az hogy te ilyen szürreális lényekkel barátkozol, azt téged minösít.

Mondjuk ha már ennyire lenézed nem is értem minek "barátkozol" vele?!?

2016. okt. 27. 10:05
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk azt én sem értem miért is sérülne az a 2.5 éves gyerek,aki már másfél éve nem szopizik? Már rég elfelejtette,hogy ilyet is csinált! Az enyém se kérte a cumit,mert más gyereket látott cumizni!

A kötődő nevelés pedig nem az,hogy mellel a szájában szaladgál a gyerek 18 évesen is!

Ha nem akarsz szorongani emaitt,akkor megmondod neki,ennyi! Ha gáznak érzed,akkor meg nem szólsz és fortyogsz tovább.

2016. okt. 27. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!