Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan lehet ebből jól kijönni?

Hogyan lehet ebből jól kijönni?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, 2 éves a kislánya, még szoptatja. Általában ez a hiszti kezelés. oké, ő dolga. nekem van egy 2,5 éves fiam, ő már 1 eves kora ota nem szopizik. most szuletett nálunk kistesó. A nagy elég jól viseli de azért van némi féltékenység. A barátnőm sokat jár hozzánk, ilyenkor egy óra alatt akár 5ször is szoptatja a gyerekét, és emiatt én nem merem a saját babám mert a nagyon látom hogy tök zavarja meg nem érti hogy ő ebből kimarad...hogy ha a kislánynak lehet, meg a babának is, neki miért nem...hogy mondhatnám meg a barátnőmnek hogy ne szoptassa nálunk abban az egy órában a gyereket? azt nem szeretném ha emiatt nem jönnenek mert amugy kedvelem őt, de azért ez röhejes hogy igény szerint szoptat egy két éves kisgyereket ami általában azt jelenti hogy ha a kislányra ráesik egy toll pihe már teszi is mellre...az sem jó ha elvonulnak másik szobaba mert kicsi a lakás, a nagyfiam pedig pontosan tudja mi történik
2016. okt. 27. 06:22
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
nem a 2,5 evesre mondtam h serulne hanem a babara. es megerti a 2,5 eves csak nostanaban minden a kicsiert van es ezt nyilvan erzi es nem akarom ennek még pluszba kitenni. az osanya kifejezesert meg kar mert abszolut nem azokra az anyakra mondjak mint amilyen en vagyok de ne zavarjon :))
2016. okt. 27. 10:33
 12/21 anonim ***** válasza:
61%

Hát bocsi, de én ezt már nem értem. Az elején azt hittem, hogy értem, de nem.

Összevissza tagoltad a szöveget, logikátlanul. Nem derült ki belőle, amit később írsz ,hogy a babát félted a "sérüléstől". Mitől is sérülne? Mennyi idős egyáltalán?

Ha a későbbieket jól értem (!?), akkor a babád csak akkor nem kéri a cicit, ha nem vagy a közelében? Mert ebben az esetben a barátnő egyáltalán nem tényező.

Egyébként én a csajt leépíteném. Vannak emberek, akiket mellelővétel nélkül is kerülök a fura gondolkodásuk miatt.. na de így!

2016. okt. 27. 10:50
 13/21 A kérdező kommentje:
a serulest annak irtam aki azzal vadolt hogy eheztetem a babam a baratnom miatt. neki irtam h nem serul a babam ettol a dologtol, ki tudom kerulni csak amiatt zavar az egesz, amit az alkalmaszkodasrol irtam.. bocs ha nem tagoltam csak pont a boltban alltam sorba
2016. okt. 27. 11:22
 14/21 anonim ***** válasza:
64%
El nem tudom képzelni hogy amig ott van a barátnőd a baba csendben fekszik és nézelődik magában...miért nem viszed ki szerencsétlent magatokhoz?
2016. okt. 27. 11:30
 15/21 anonim ***** válasza:
Utolsó, pedig vannak ilyen babák! Nekem mind a kettő az elnézelődős, majd később a magában is eljátszó típus. Pedig nem csak nőttek mint a gaz! :D
2016. okt. 27. 12:08
 16/21 anonim ***** válasza:
Tényleg? Az enyém az ellenkezője akkor viszont csak irigykedem :D
2016. okt. 27. 12:21
 17/21 anonim ***** válasza:

Èn is úgy értettem, hogy a 2.5 évesed miatt gáz, ha látja hogy a kistesó is kap cicit meg a másik nagyobb is, ö meg nem...

A kicsiről meg, bár többen kérdezték, nem árulod el a korát, azt írod "most született", tehát erösen kétlem hogy öt zavarná hogy a többi mit csinál!

Valamit te irtad azt is, hogy nem mered a sajátodat szoptatni ha ott vannak. (" A barátnőm sokat jár hozzánk, ilyenkor egy óra alatt akár 5ször is szoptatja a gyerekét, és emiatt én nem merem a saját babám mert a nagyon látom hogy tök zavarja meg nem érti hogy ő ebből kimarad...)

Most azt írod, elötte utána megszoptatod, tehát nem gond. Ellenben az elöbb még ez volt a gond.

Most akkor mivaaaaan???

Én kiszállok, mert eddig én is azt hittem hogy értem, de ezek szerint nem.

Vagy lehet neked van fogalmazászavarod...

2016. okt. 27. 13:04
 18/21 A kérdező kommentje:

nem tudom mit nem értesz. van egy 1,5 hónapos babám, igen, csendben nézelődős fajta, de ha meglát, komfort cicizne...ezért mielőtt jön a barátnőm megetetem, nehogy éhes legyen, és bent hagyom őt az ágyában amíg itt vannak (heti egy két alkalom), hogy nehogy az legyen, hogy ott előttük rájön a cicizhetnék, mert akkor nyilván adnom kell neki, de akkor meg kéri a cicit a barátnőm gyereke is, és akkor szegény 2,5 évesem meg csak néz és látom a szemén hogy zavarja hogy abban a fél órában vele senki nem foglalkozik, mivel így is elég féltékeny a kistesóra...

ezért inkább nem viszem ki a babám (amit ő nem bán, nagyon aranyosan elnézelődik) de tény hogy társaságban volna a helye, meg nehogy már az én 2,5 éves és 1 hónapos gyerekem alkalmazkodjon egy 2 éves rosszul "cicihez ragasztott" gyermekhez....nagyjából ez az alap problémám.

A barátnőmet kedvelem, megbántani nem szeretném, azért tettem fel a kérdést, hogy hogy lehet ezt normálisan megmondani...aki nem érti a kérdést, csak azon lovagol hogy egyedül hagyom a babámat meg hogy nem szoptatom meg, kiragadva egy-egy mondatot, az inkább ne válaszoljon.

2016. okt. 27. 13:27
 19/21 A kérdező kommentje:
és nem csinálnék ebből ügyet, mert ha 4 perc lenne a szoptatás akkor szépen bemennék a szobámba, becsuknám az ajtót hogy a barátnőm lánya ne lásson, de mivel 1,5 hónapos nem 4 percről beszélünk, 40 percig rajtam van ha rajtam van, ennyi idő alatt legalább egyszer meg akarja nézni a kislány hogy mit csinálok
2016. okt. 27. 13:28
 20/21 A kérdező kommentje:
plusz szerintem a barátnőmnek is kényelmetlen mert ő meg már kezdené szerintem próbálni leszoktatni, csak persze általában kényelmesebb mégis mellre tenni mint meghallgatni a hisztit, tehát csak olaj volna a tűzre ha én ott vígan neki állnék fél órás szoptatásoknak előttük. nem tudom, gáz ez az egész, tudom hogy z én hibám is mert nem kommunikálok róla, meg is fogom tenni csak tanácsot szerettem volna kérni hogy lehet ezt finoman..
2016. okt. 27. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!