Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletben lakó családok!...

Albérletben lakó családok! Örülnétek, ha lehetőségetek lenne megvenni az ingatlant, ahol laktok?

Figyelt kérdés

3 éve lakik a lakásunkban egy család albérletben. El akarjuk adni a lakást, és gondoltam, felajánlom nekik megvételre. Annyival tudnánk olcsóbban adni, mint idegeneknek, hogy akkor nem lenne ingatlanközvetítői díj, amit fizetnünk kell (vagyis kb. 500e).

Gondolom, csak akarnak lakást venni a közeljövőben, hiszen gyerekük van és ezzel most lezárul egy etap az életükben. Ti megvennétek szívesen azt, amiben laktok most? Vagy mást keresnétek?

2016. jún. 14. 20:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
74%

Engem nem érdekelne, mert építkezni akarunk, nem lakásban akarjuk leélni az életünket.

Biztos van, aki örülne ennek.

2016. jún. 14. 22:10
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

Hülyeség ez a bérlőnek felajánlani megvételre.

Ha akarna venni választhatna ezer közül.

Egyébként aki egy panelt bérel annak nem lesz pénze, hogy megvegye. Vagy csak nagyon ritkán.

2016. jún. 14. 22:24
 13/22 anonim ***** válasza:
78%
12, csak panelt lehet bérelni?
2016. jún. 14. 22:29
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Persze, kérdezd meg. Az árat viheted eseteg kicsit lejjebb, mivel amíg árulod idegeneknek, úgysem jönne a bérleti díj. Szerintem mindketten jobban jártok, ha van vételi szándék. Legrosszabb esetben nem kell nekik, és ott vagy, mintha meg sem kérdezted volna :)
2016. jún. 15. 07:08
 15/22 A kérdező kommentje:
Nem akarom olcsobban adni, csak a kozvetitoi dijjal, en sem ingyen kapom a penzt sajnos. Megkerdezem toluk, nem panel egyebkent, teglalakas. 15 millioert vettuk 3 eve, most nem beszeltem még az ingatlanossal, mennyit kérjunk erte. De dragabban se fogjuk adni, mint a piac, hiszen az is hulyeseg lenne.:)
2016. jún. 15. 08:12
 16/22 anonim ***** válasza:
38%

A piac már csak ilyen, ha gyorsan el akarod adni, akkor kicsit engedni kell.

Ha ráérsz pár évig, akkor árulhatod 20%-al drágábban, biztos találsz vevőt rá annyiért.

De a jelenlegi lakásár-hiszti nem biztos, hogy sokáig tart, lehet jobban jársz ha hamar eladod olyan áron amit még most kicsit kevésnek gondolsz.

2016. jún. 15. 11:29
 17/22 A kérdező kommentje:
16:koszi, meglatjuk. Most nagyon porognek a lakasok, de talan csak a kisebbek, nem tudom. Az ingatlanos azt mondta inkabb a panelek mennek most (olcsobbak), de mi a teglalakasunkat 3 nap alatt adtuk el nem aron alul. Meglatjuk!
2016. jún. 15. 12:40
 18/22 xswerdy ***** válasza:
78%
Szerintem akkor se kell ingatlanos, ha nem a lakónak adod el. De a lakóval úgyis beszélned kell, hiszen majd jönnek az érdeklődők, meg ha az új tulaj nem kiadásra veszi, akkor fel is kell majd mondani a bérleti szerződést. Ha meg úgyis beszélsz vele, akkor lehet, hogy kiderül, hogy éppen érdekli. Hallottam már olyanról, aki megvette az általa korábban bérelt lakást, de azért ez a ritkább eset.
2016. jún. 15. 15:54
 19/22 anonim ***** válasza:
50%
Van egy rossz hírem. Ha 3 nap alatt eladtad, akkor az igencsak áron alul volt
2016. jún. 15. 16:17
 20/22 anonim ***** válasza:
A pénztárcám béleltségétől és a jövőbeni lakás-elképzeléseimtől függne a válaszom... persze, mondd el nekik, hogy el fogod adni a lakást, gondolkodjanak el a megvételen illetve ha nem, akkor az elköltözésen.
2016. jún. 16. 07:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!