Albérletben lakó családok! Örülnétek, ha
lehetőségetek lenne megvenni az ingatlant, ahol laktok?
Figyelt kérdés
3 éve lakik a lakásunkban egy család albérletben. El akarjuk adni a lakást, és gondoltam, felajánlom nekik megvételre. Annyival tudnánk olcsóbban adni, mint idegeneknek, hogy akkor nem lenne ingatlanközvetítői díj, amit fizetnünk kell (vagyis kb. 500e).
Gondolom, csak akarnak lakást venni a közeljövőben, hiszen gyerekük van és ezzel most lezárul egy etap az életükben. Ti megvennétek szívesen azt, amiben laktok most? Vagy mást keresnétek?
Engem nem érdekelne, mert építkezni akarunk, nem lakásban akarjuk leélni az életünket.
Biztos van, aki örülne ennek.
2016. jún. 14. 22:10
12/22 anonim válasza:
Hülyeség ez a bérlőnek felajánlani megvételre.
Ha akarna venni választhatna ezer közül.
Egyébként aki egy panelt bérel annak nem lesz pénze, hogy megvegye. Vagy csak nagyon ritkán.
2016. jún. 14. 22:24
13/22 anonim válasza:
12, csak panelt lehet bérelni?
2016. jún. 14. 22:29
14/22 anonim válasza:
Persze, kérdezd meg. Az árat viheted eseteg kicsit lejjebb, mivel amíg árulod idegeneknek, úgysem jönne a bérleti díj. Szerintem mindketten jobban jártok, ha van vételi szándék. Legrosszabb esetben nem kell nekik, és ott vagy, mintha meg sem kérdezted volna :)
2016. jún. 15. 07:08
15/22 A kérdező kommentje:
Nem akarom olcsobban adni, csak a kozvetitoi dijjal, en sem ingyen kapom a penzt sajnos. Megkerdezem toluk, nem panel egyebkent, teglalakas. 15 millioert vettuk 3 eve, most nem beszeltem még az ingatlanossal, mennyit kérjunk erte. De dragabban se fogjuk adni, mint a piac, hiszen az is hulyeseg lenne.:)
2016. jún. 15. 08:12
16/22 anonim válasza:
A piac már csak ilyen, ha gyorsan el akarod adni, akkor kicsit engedni kell.
Ha ráérsz pár évig, akkor árulhatod 20%-al drágábban, biztos találsz vevőt rá annyiért.
De a jelenlegi lakásár-hiszti nem biztos, hogy sokáig tart, lehet jobban jársz ha hamar eladod olyan áron amit még most kicsit kevésnek gondolsz.
2016. jún. 15. 11:29
17/22 A kérdező kommentje:
16:koszi, meglatjuk. Most nagyon porognek a lakasok, de talan csak a kisebbek, nem tudom. Az ingatlanos azt mondta inkabb a panelek mennek most (olcsobbak), de mi a teglalakasunkat 3 nap alatt adtuk el nem aron alul. Meglatjuk!
2016. jún. 15. 12:40
18/22 xswerdy válasza:
Szerintem akkor se kell ingatlanos, ha nem a lakónak adod el. De a lakóval úgyis beszélned kell, hiszen majd jönnek az érdeklődők, meg ha az új tulaj nem kiadásra veszi, akkor fel is kell majd mondani a bérleti szerződést. Ha meg úgyis beszélsz vele, akkor lehet, hogy kiderül, hogy éppen érdekli. Hallottam már olyanról, aki megvette az általa korábban bérelt lakást, de azért ez a ritkább eset.
2016. jún. 15. 15:54
19/22 anonim válasza:
Van egy rossz hírem. Ha 3 nap alatt eladtad, akkor az igencsak áron alul volt
2016. jún. 15. 16:17
20/22 anonim válasza:
A pénztárcám béleltségétől és a jövőbeni lakás-elképzeléseimtől függne a válaszom... persze, mondd el nekik, hogy el fogod adni a lakást, gondolkodjanak el a megvételen illetve ha nem, akkor az elköltözésen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!