30-as fiatalok, amíg nincs saját házra pénzetek, addig albérlet vagy szülői ház?
Albérlet az ésszerűség határain belül. 30 körül már szerintem nagyon ciki otthon lakni, ha nincs rá jó indok.
Nekem van ismerősöm, aki egy panelban él a szüleivel 37 évesen és nem fogja fel, hogy ezért nem talál magának barátnőt, mert egy nő sem veszi komolyan. Persze, hogy az lenne az ésszerű, hogy találjon egy társat, akivel majd együtt költözik és közösen fizetik a lakást, de ez egy patt helyzet, hiszen amíg nem lesz önálló ennyi idősen, addig egy normális nő sem fog vele szóba állni.
Véleményem szerint az albérlet pénzkidobás, ha azt fizetsz nehezen tudsz spórolni vagy nem is tudsz.Ha csak pár évről van szó, mindenféleképpen a szülői ház, persze ez csak akkor működik ha a szülőkkel jó a kapcsolatotok.
Bár ott van az a mondás is, hogy: Inkább távolról szeressük , mint közelről utáljuk egymást.
Én is úgy gondolom, hogy pénzkidobás az albérlet, mégis egy módja annak, hogy egy felnőtt, 30-as ember az önállósulás útjára lépjen. Aki otthon lakik a kényelemben, hidd el, hogy ők sem lakásra gyűjtenek...
Szerintem rettentő visszataszító, amikor valaki a szülei nyakán él csupán érdekből. 30-as nőként én nem is vennék komolyan egy olyan férfit, akire anyu főz és mos meg vásárol. Szerintem 30 éves korára egy ember már túl van a tanulmányain, jobb esetben munkahelye van, saját lábra kell állni és önellátónak lenni. Ha meg találkozik élete nagy szerelmével, még mindig össze tudják közösen dobni egy lakás törlesztőrészletét és akkor az albérletnek vége. Nyilván, ha otthon lakik, normális esetben annak is vannak költségei, illik hozzájárulni a rezsihez, az étkezéshez, ha kell valamit javítani, újítani, abba is bele kéne szállni. Én az együttlakást szülőkkel 30 felett legfeljebb úgy tudom elképzelni, ha valaki teljesen külön lakrészben van, de semmiképp nem egy 50 négyzetméteres panelban. Nyilván ha lesz párkapcsolata, azért idő kell hozzá, hogy bemutassa a szüleinek. Így hónapokig randizgatnak, vagy kocsmáznak? Ez huszonévesen még elmegy, de 30 felett már kellemetlen.
"Aki otthon lakik a kényelemben, hidd el, hogy ők sem lakásra gyűjtenek... "
Igen, vannak ilyen barmok, akik elszórják a pénzt.
De azért nem kell mindenkit ilyennek tartani.
Alapvetően a szülőkkel élést javaslom, kivéve, ha oka van a külön költözésnek: pl. nincs elég hely a normális magánélethez, vagy összeférhetetlen tahók a családtagok (akár a szülők, akár a fiatalok).
Intelligens ember nem a másikkal foglalkozik. Ennek megfelelően engem sem érdekel, ki hol hogy lakik, mindenki úgy él ahogy akar, okoskodó megmondóember főleg nem akarok lenni.
Csak azért válaszolok, mert szerintem a kérdést kiíró nem tudja eldöneni, mit tegyen és hátha tudom bátorítani, tanácsot adni, iránt mutatni. Szerintem ahogy érzed, ahogy megfelelő neked. Ne foglalkozz másokkal,hogy mit gondolnak. Az anyagi helyzeten sokat lehet javítani, érdemes megpróbálni a külföldi munkalehetőségeket. Vannak országok, ahol sokkal másabbak az emberek, barátságosak. A munkád alapján ítélnek meg. Elismerik a munkádat. Még ideális korban vagy ahhoz, hogy elérj bármit amit akarsz. Magyarországon nem sok jó lehetőség van és nincs esély arra, hogy jobb legyen a helyzet további 30 évig. Te egy szerencsés helyzetben vagy! Ha nincs családod, akkor szabadon mehetsz bárhová. Ha egyszer családot alapítasz, akkor külföldön a gyerekeidnek is jobb lesz. Nem egy jövőtlen országban nőnek majd fel. Ezzel nem akarom megmodnani, hogy mit tegyél, csak egy jó lehetőséget vázoltam fel.
Albérlet. Szerintem lehet mellette is megtakarítani, miközben önállósodunk is és privát életünk is van. (mi pl albérleti díj minimum kétszeresét igyekszünk félrerakni, hogy lehessen saját is egyszer)
Mondjuk ha nem lenne párom akkor lehet, hogy én is inkább otthon gyűjtögetnék. Vagy nem. Az ilyen mi lett volna ha... kérdéseknek nem sok értelme ugye. :)
Nekem itthon, a szülőkkel - de folyamatban van a házvásárlás.
Errefelé egy 55 m2-es lakás bérlete nagyjából 70e. Barátnő nincs, a haverjaimmal laktam eleget együtt koleszban - nem kellene megint belemerülni a "minden nap party" című mutatványba így a 30-hoz közel, amikor az ember már a szombat este utáni reggelen is alig talál magára. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!