Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Max.100 ezerért már csak a...

Max.100 ezerért már csak a gettóba lehet költözni? Miért csak olyanoknak adnak ki albérletet, akiknek lenne pénzük saját lakásra is?

Figyelt kérdés
Teljesen kétségbe vagyok esve. 3 hete keresünk albérletet Budapesten, olyan helyen, ahonnan max. 1 óra lenne eljutni a Páromnak az új munkahelyére (ami a XI. kerületben van), és azért nem gettó, mert nem szeretném naponta félteni az életünket, főleg mert kisbabát várok. És szeretnénk, ha az albérleti díj megállna 100 ezer ft-ban, mert hát így is lesz 140-150 a rezsivel-közös költséggel együtt. Nem azért, mert nem tudnánk kifizetni többet, hanem mert ha ennél is többet szánnánk a lakhatásra, soha nem lenne saját lakásunk. Ezek tényleg teljesíthetetlen igények? Ha valaki kisbabát vár, egyből ellenség lesz minden lakáskiadó szemében? A legtöbb helyen még esélyt sem kapunk, hogy megnézzük a lakást, vagy legalább a tulaj megnézzen minket, egyből lepattint, hogy jah, hát gyereket nem szeretne...ő felnőttként született vagy mi? Ahova meg bemehetnénk, oda mire odaérünk (mert hogy 100 km-ről költözünk, igen, meglepő módon nem pestiként keresünk Pesten albérletet, jéé), addigra kiadják másnak, aki ott van helyben. És komolyan, ha valakinek van 2-300 ezer ft-ja havonta egy albérletre, az mi a francnak költözik albérletbe? A Párom nagyon jó állást kapott, szoftvermérnökként elég jól megfizetik...és a gyerekvállalás az én szememben nem a felelőtlenség mutatója, hanem pont ellenkezőleg, nyilván hosszú távra tervezünk, nyilván nem verjük szét a lakást...Két hetünk van a költözésig, egyszerűen elképzelni sem tudom, mit csináljunk. :(

2015. szept. 4. 22:20
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
91%
Keress tovább, van 100-ért lakás, én most adtam ki ennyiért a 11. kerületben egy nagyon jó állapotút. Mondjuk egy nap alatt meglett a bérlő, aki nem budapesti.
2015. szept. 4. 22:37
 2/29 anonim ***** válasza:
49%

Albérletbe költözni a legnagyobb hülyeség. Ha a párodnak határozatlan idejű munkaszerződése és jó fizetése van, hitelképesek vagytok. Vegyetek fel hitelt, és vegyetek egy lakást, annak a törlesztője kevesebb lesz. Igaz,ehheznémi önerőt is fel kell mutatni,vagy kell egy másik ház, amire rátehetik a jelzálogot. Szülők nem tudnak segíteni, legalább ebben?

Budapesten az albérleti díjjak a csillagos égben vannak, teljesen elszállt az agyuk a lakáskiadóknak. Egyébként a következő két hónapban masszív áresés várható, mert

a) az egyetemisták már beköltöztek, nem vesz ki senki

b) a menekültmizéria elképesztően visszaveri az idegenforgalmat, és nem lehet kiadni párnapokra-egykéthétre külföldinek, mert nincs kinek.

Szóval, ha október végéig valahogy kibírod a híd alatt, akkor számíthatsz arra, és ezt nem én mondom, hanem ingatlanszakértők, hogy amire most azt mondják, százezer, akkor az nem lesz több hetvennél.

2015. szept. 4. 22:40
 3/29 anonim ***** válasza:
72%
Szia! A gyerekes albérlőktől sajnos félnek sokan, mert nehéz tőlük megszabadulni, ha baj van velük. Ilyenek a szabályok, ezért így alakult a helyzet. Másrészt most épp tanév eleje van, egy csomó diák akar a 11. kerület környékén albérletet keresni. Szerintem költözzetek be egy drágábba pár hónapra, és akkor már a közelből tudtok egy olcsóbbat keresni, esetleg pár hónap múlva, mikor már megnyugodtak a kedélyek a piacon. Szerintem ez a legjobb, amit tehettek. Nem vagyok ingatlanszakértő sem, szóval lehet, hogy a piac működését se jól látom.
2015. szept. 4. 22:40
 4/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos önerőnk nincs, eddig nem keresett ilyen jól a Párom, most szerettünk volna lakásra gyűjteni. Sajnos mindenki min. 1 évre akar szerződést kötni, szóval azt se tudjuk megjátszani, hogy 1-2 hónapra kiveszünk egy drágábbat. A szüleink ennyire sajnos nem tudnak támogatni minket. A "híd alatt alvással" meg az a baj (azon kívül, hogy azért szeretnénk túlélni - főleg terhesen - az első néhány hónapot is),hogy a Páromnak 3 hónap próbaideje lesz, nem dolgozott eddig ilyen munkakörben, azért jó lett volna, ha a munkájára tud koncentrálni, bent is van a szerződésében, hogy több új programnyelvet meg kell tanulnia használni a próbaidő végére, szóval nem kényességből lenne szüksége a nyugalomra, hanem hogy ne rúgják ki már a próbaidő alatt. De köszönöm az ötleteket, mi is próbáljuk keresni az alternatív megoldásokat.
2015. szept. 4. 22:55
 5/29 anonim ***** válasza:
91%

"Miért csak olyanoknak adnak ki albérletet, akiknek lenne pénzük saját lakásra is?"

Ez nem szociális ellátás, nyilván annyiért adja ki a tulaj az albérletet, amennyiért csak tudja.

Ha elviszik drágán is, majd bolond lesz kevesebbért kiadni.

A 100 ezer meg nagyon jó, bár nem tudom mekkora lakást akartok. Nekem tavaly az V. kerületben 70 ezer volt egy 28 nm-es lakás. És azóta csak emelkedtek a lakásárak.

2015. szept. 4. 22:57
 6/29 anonim ***** válasza:
71%
Esetleg a párod kivesz egy olcsó motelt, és közben tud keresni albit, ti meg követitek majd 1-2 hét után.
2015. szept. 4. 22:59
 7/29 A kérdező kommentje:
Egyébként ma is voltunk fent megnézni egyet a 11. kerületben, negyed 6-ra volt időpontunk, és az ingatlanos többször is megnyugtatott minket (magától, nem ki kérdeztük), hogy nem megyünk fel potyára, mert ő 4 és 6 óra között mutogatja, aztán majd este eldöntik a tulajjal, hogy kinek adják ki. Felmentünk 3 havi bérleti díjjal a zsebünkben, de már a telefonban megmondtuk neki, hogy mi a leírás meg a képek alapján akár látatlanban is kivennénk. 5 órára értünk a ház elé, épp hívtuk volna az ingatlanost, amikor küldött egy kurta sms-t, hogy "a lakás elkelt". Mi pedig felbumliztunk, a Párom elkéretőzött a munkahelyéről, elköltöttük a pénzt az utazásra, én veszélyeztetett terhesen futottam a Párommal a villamosra, mert a dugó miatt késett a busz is, és erre így járunk...és még esélyt sem kaptunk, pedig adtunk volna többet is érte, mint amennyiért kiadta volna...
2015. szept. 4. 23:07
 8/29 A kérdező kommentje:
Eredetileg 1.5-2 szobásat szerettünk volna, de erről már rég lemondtunk, jó lenne az 1 szobás is, de azt meg azért nem adják ki, mert a legtöbb tulaj szerint nem férnénk el benne.
2015. szept. 4. 23:08
 9/29 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy az albérletkiadás nem jótékonysági intézmény, de azért azt gondolom, hogy a pofátlanságnak meg a kapzsiságnak is kellene, hogy legyen határa...persze értem én, igaz, mindenki annak adja ki, akinek akarja, az meg az én egyéni szoc problémám, hogy nem merek veszélyes környékre költözni.
2015. szept. 4. 23:11
 10/29 anonim ***** válasza:
85%
2015. szept. 4. 23:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!