Max.100 ezerért már csak a gettóba lehet költözni? Miért csak olyanoknak adnak ki albérletet, akiknek lenne pénzük saját lakásra is?
"büdös nyúl"-nak igaza van de csak akkor, ha hosszú távra terveztek és tetszik a környék, akkor jobb letenni az önerőt és fizetni a hitelt a saját lakásra.
De mi van, ha valaki nem biztos abban, hogy ott fog lakni 2 év múlva? Mert nincs beleszeretve a környékbe, az ingatlanba, vagy a munkahelye változhat és utána máshol kell laknia? Akkor a legjobb az albérlet.
Az is rendben van, hogy nem a jótékonykodásról szól az albérletkiadás, de eddig sem szűkölködtek az albérletek kiadói, amikor alacsonyak voltak az albérlet árak.
Hogy miért magasak, annak több oka is van. Akik eddig brókercégekre bízták a pénzüket, azok most kivették a pénzt és befektették ingatlanba tömegesen és most kiadják, ők mohón minél hamarabb nagyobb hasznot akarnak és ezért magas albérletárakat szabtak meg. A fővárosi lakásár növekedések miatt is nőttek valamennyit állítólag. Olyat is hallottam már, hogy egyesek azért emelték az albérlet díját, mert azt olvasták a hírekben, hogy növekedtek az albérlet árak.
Igen, elég durva a helyzet. Tudom, hogy ez egy soktényezős folyamat.
Mindenesetre mindenkinek köszönöm a válaszokat, ma találtunk egy albit 100 ezerért Zuglóban, úgyhogy mire feladtam volna a reményt, mégiscsak sikerült :) Úgyhogy ha valaki hasonló helyzetben van, és olvassa ezt a kérdést, annak az a tanácsom, hogy ne vesse el eleve a fénykép nélküli, pár szavas hirdetéseket, mondván, hogy azért nincs fénykép, mert ronda, mert lehet, hogy csak nem volt lehetősége lefényképezni a tulajnak.
Na... éppen most javasoltam volna Budaörsöt. Két hete találtunk ott egy 1,5 szobás lakást 50+rezsiért egészen jó állapotban. A járatokat a tanévkezdéssel megsűrítették Budapestre, Kelenföld max 20 perc. Nyugis lakótelep, sok zöld, jó óvoda, iskola, játszóterek, sportpályák a közelben. Szerintem megér egy misét minden lakáskeresőnek, hátha...
Gratulálok az új lakáshoz!
" Úgyhogy ha valaki hasonló
helyzetben van, és olvassa ezt a
kérdést, annak az a tanácsom, hogy
ne vesse el eleve a fénykép nélküli,
pár szavas hirdetéseket, mondván,
hogy azért nincs fénykép, mert
ronda,"
Ja hogy eddig valogatos voltal!? :) Mi már 2 éve is kép nélkülit béreltünk ki. Ha jo a lakas akkor hamarabb kiveszik minthogy fenykepezni és feltolteni lenne idõ.
Mi is kép nélküli hirdetéssel találtuk az előző és a mostani lakásunkat is. Talán éppen ez volt a szerencsénk. Az emberek valamiért bizalmatlanok, avagy eleve szűrik, hogy csak képes hirdetés jelenjen meg. Senki nem vesztegeti szívesen az idejét fölösleges körökre és ha nincs kép, akkor van egy adag lutri.
Ellenben én találkoztam olyan tök jó képekkel, amik után a lakás valós látványa hatalmas csalódás volt. Tehát mindennek megvan az előnye és a hátránya is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!