Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Max.100 ezerért már csak a...

Max.100 ezerért már csak a gettóba lehet költözni? Miért csak olyanoknak adnak ki albérletet, akiknek lenne pénzük saját lakásra is?

Figyelt kérdés
Teljesen kétségbe vagyok esve. 3 hete keresünk albérletet Budapesten, olyan helyen, ahonnan max. 1 óra lenne eljutni a Páromnak az új munkahelyére (ami a XI. kerületben van), és azért nem gettó, mert nem szeretném naponta félteni az életünket, főleg mert kisbabát várok. És szeretnénk, ha az albérleti díj megállna 100 ezer ft-ban, mert hát így is lesz 140-150 a rezsivel-közös költséggel együtt. Nem azért, mert nem tudnánk kifizetni többet, hanem mert ha ennél is többet szánnánk a lakhatásra, soha nem lenne saját lakásunk. Ezek tényleg teljesíthetetlen igények? Ha valaki kisbabát vár, egyből ellenség lesz minden lakáskiadó szemében? A legtöbb helyen még esélyt sem kapunk, hogy megnézzük a lakást, vagy legalább a tulaj megnézzen minket, egyből lepattint, hogy jah, hát gyereket nem szeretne...ő felnőttként született vagy mi? Ahova meg bemehetnénk, oda mire odaérünk (mert hogy 100 km-ről költözünk, igen, meglepő módon nem pestiként keresünk Pesten albérletet, jéé), addigra kiadják másnak, aki ott van helyben. És komolyan, ha valakinek van 2-300 ezer ft-ja havonta egy albérletre, az mi a francnak költözik albérletbe? A Párom nagyon jó állást kapott, szoftvermérnökként elég jól megfizetik...és a gyerekvállalás az én szememben nem a felelőtlenség mutatója, hanem pont ellenkezőleg, nyilván hosszú távra tervezünk, nyilván nem verjük szét a lakást...Két hetünk van a költözésig, egyszerűen elképzelni sem tudom, mit csináljunk. :(

2015. szept. 4. 22:20
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Köszi a linket, mi is főleg itt nézelődtünk, többel beszéltünk is ezek közül, náluk akadály volt a gyerek. A 8. kerületet meg próbálom kerülni, tudom, hogy vannak jó utcái is (mondjuk a Népszínház meg a Haller utcáról úgy hallottam, hogy érdemes elkerülni), de mivel ennyire nem ismerem Pestet, nem nagyon merek ott próbálkozni, hogy na most akkor x utca nem jó, de ha y-ban van, az már igen. És nem a kényesség beszél belőlem, hanem tényleg félek, meg hát a picit is féltem. Nem igazán vagyok egy határozott kiállású ember, a Párom sem egy kétajtós szekrény, nem hiszem, hogy bármi értelmeset tudnék tenni, ha az utcán belém kötnének, még egy gázpisztollyal vagy paprikaspay-vel felszerelkezve sem. Tegnap pl. feltettem egy kérdést itt a gyakori kérdéseken egy 9. kerületi utcával kapcsolatban, ahol lett volna albérlet, hát azt írták, hogy vigyek gázpisztolyt :S Az ilyeneket mondjuk valóban elvetem...vagy rosszul teszem? Nekem a VI-VII. kerületre is azt mondták a pesti ismerősök, hogy nagyon óvatosan keresgéljek ott.
2015. szept. 4. 23:41
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Laktam az utcában,nem gáz.

2015. szept. 4. 23:49
 13/29 anonim ***** válasza:
25%

A 9. kerület annyira még nem vészes, a Nyóckerben sokkal olcsóbbak a lakások (viszont cserébe életveszélyesek)

Oda a rezervátumba nem gázpisztoly kellene, hanem minimum pulse cannon, vagy plazmaágyú.

2015. szept. 5. 03:02
 14/29 anonim ***** válasza:
89%

Törpicsek? Jártál egyáltalán valaha a VIII. kerületben?

Nem hinném. Ott élek évek óta, és semmi bajom. Nő vagyok, egyedül, éjszakai is szoktam mászkálni.

Nem ölik az emberek itt sem, és minden be van kamerázva.

A Körúton belüli részre nyugodtan költözhetnek a parások is.

2015. szept. 5. 05:01
 15/29 anonim ***** válasza:
66%

Minek jársz veszélyeztett terhesen albérletet nézegetni?

Menjen a párod egyedül. Azt se kell mondania, hogy van egy terhes felesége. Semmi közük hozzá.

Szoftverfejlesztő, itt akar élni.

Kiveszi, és oda cuccoltok. Gondolom bízol benne, és nem hülye...

Ha idióták a lakáskiadók, akkor úgy is kell őket kezelni...

2015. szept. 5. 08:02
 16/29 A kérdező kommentje:
Több bérlő mondta, hogy mindkettőnket meg akarnak nézni, tehát hiába megy fel egyedül, mire meg én is felérek, kiadja másnak, jártunk már így is. Mi is gondolkodtunk, hogy nem mondjuk meg a babát, de akkor meg ha arra jár a tulaj, vagy a szomszédok beárulnak neki, nem rakhat ki egyik napról a másikra, mondván, hogy megszegtük a szerződést?
2015. szept. 5. 08:26
 17/29 A kérdező kommentje:
Egyébként abban tudna valaki tanácsot adni, hogy hol tudna lakni a Párom 1-2 hónapig is akár, amíg nem találunk semmit? Valami olyat, ahol azért nem rabolják ki...mert én pl. pár éve aludtam egy éjszakát egyedül a Maglódi Úti Ifjúsági- és Munkásszállóban (a neten akkor így szerepelt, bezzeg az épületen már csak munkásszálló volt), mert hát olcsó volt, gondoltam de jó lesz. Hát nem mertem kimenni zuhanyozni... Kollégiumokban adnak ki hosszabb távra is szobát, vagy ott csak nyáron?
2015. szept. 5. 08:31
 18/29 anonim ***** válasza:
85%
A szerződésbe tuti nem írják bele, hogy ha terhes leszel kiraknak, érdemes befogadó nyilatkozatot kérni egy rokontól, akkor nem vagytok kockázatosabbak babával, mint anélkül.
2015. szept. 5. 08:45
 19/29 A kérdező kommentje:
Hát, valószínűleg ez lesz. Csak hát szerettünk volna becsületesek lenni, de igazad van, nem lehet :(
2015. szept. 5. 09:02
 20/29 anonim ***** válasza:
53%

Jártam. Ott volt a ZMNE konkrétan mellette, és hazafelé ott kellett elmennem mellette. Elég sokatmondó volt hogy mikor először jártam arra, egy 150 kilós, erkélyről az utcára hugyozó kancigány fogadott. Azonkívül ha jóltudom, arrafelé van a Tavaszmező utca is, ahol mi is történt...?

Be van kamerázva minden, csak semmit se ér a sötétben egy se, a policájok meg amúgyis szarnak bele az egészbe, meg van mondva nekik hogy ne foglalkozzanak azzal ami ott történik. Kivéve persze ha egyenruhás magyargárdista jár arra, őt azonnal életfogytra.

Sintér Sanyika nyilatkozatán azóta is jókat nevetek: "két hét alatt rend lesz"

2015. szept. 5. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!