Albérlet vagy saját lakás?
Pár hónapja albérletbe költöztünk a párommal.Elég sok a bérleti díj, 45 e havonta+rezsi(30-40e), garázzsal,igényes és bútorozott.170e kb egy hónapban a jövedelmünk,de mindig vannak plusz kiadások.
Szeretnénk olcsóbbat de sajnos itt ahol lakunk elég nagy a kereslet és így drágák is az albérletek,ami olcsóbb(kb 10e ft-tal) az meg már elég lepukkant.Lakást sajnos nem tudunk venni, az én szüleim segítenek amiben csak tudnak.Viszont a párom szülei,mivel ő eljött otthonról nem igazán hajlandoak segíteni anyagilag,pedig van félretett pénzük,földjük,de inkább azt is maguknak akarják befektetni és ez engem nagyon zavar.Nincs hitelük, a párom egyedüli gyerek,de egyszerüen nem értem miért ilyenek.Nem azt kértem h irassák rám a házukat csak persze mi is szeretnénk saját lakást.Ez lehet csak az én felfogásom, szeretek itt lakni,de mindig az van bennem h potyára fizetünk és nem a miénk.Tudom h ha hitelt vennénk föl akkor meg a banké lenne a lakás és fizethetnénk egész életünkben.Csak rossz mert körülöttünk mindenki házat vesz,mi meg egyszerüen nem jutunk egyről a kettőre,de úgy érzem még mindig jobb így külön, viszont babát így már nem tudunk bevállalni.
Szia, az örök kérdések egyike...
Nem rossz dolog a saját lakás. Manapság kell hozzá némi önrész, hogy tudj valamit venni. Ezt 170k-s keresetböl albérlet mellett nem tudjátok elöteremteni. Ehhez valamelyikötök szüleinél jellene 5-6 évet nyomorogni, és kuporgatni, majd hitelt felvenni, törleszteni, hogy 15-20 évvel késöbb meglegyen a saját lakás...
Marad az albi. Ne csinálj ebböl gondot, nagyon sokan élnek albérletben, szülnek gyermeket és élik világukat. Tedd ezt te is, hagyd, hogy az idö megoldja a problémádat.
Én hasonló helyzetből léptem pár hónapja, a párommal.
Mi úgy döntöttünk, hogy saját lakást veszünk. Nem volt olcsó, hitelből vettük, de (majdnem) a miénk. Legrosszabb esetben 20 évig fogjuk fizetni a hitelt, de a gyerekeinknek nem kell majd ezen rágódni, hogy saját, vagy albi, mert (igen, rosszul esik kimondani) de a szüleim és a párom szülei nem élnek örökké.
Havi 33 és a rezsi, ami 30, de akkor is megélünk valahogy :) Kettőnk keresete összesen 180000 körül van. Nem marad sokkal több a zsebünkben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!