Hány évesen tettetek szert saját lakásra/házra? És milyen módon?
Szia
Annó apám szerzett anyámnak egy önkormányzatis lakást Sajnos anyám elhunyt én én jöttem bele viszont anniyt költöttünk már rá mint ami a ház értéke és így ráfizettünk 200EFTot és miénk lett a lakás ám 23éves srác vagyok és egyedül élek olcsó nagyon nyáron havi 20 minden szutyokkal együtt egyedül mivel 4 lakásos társas udvar a szomszédokkal van baj.Célom elcserélni vagy eladni és egy nyaralóra amit betéliesítenék!És lakhatóvá tenném!
Szia
21 éves voltam 2004-ben, mikor apám meghalt, így a családi házunkat én örököltem.
"Marha jó" volt, hogy ekkor még egyetemista voltam, bevételem nulla, de az állam követelt rajtam fél milliós örökösödési illetéket. :(
A tesómnál szerencsére ezt egyszerűbben megúsztuk. Ő másik városban járt egyetemre. Mivel kollégiumi elhelyezést nem kapott, az albérlet pedig rohadt drága volt, így a faterom vett neki ott egy kis lakást. Hála istennek nagy nehezen sikerült rábeszélni, hogy rögtön a tesóm nevére vegye. Így az ajándékozási illeték jóval olcsóbb volt, mintha pár év múlva neki is ki kellett volna fizetnie az örökösödést.
Amúgy ekkor ő is ilyen 21-22 éves volt, mikor kapta a lakást.
Én már 16 évesen munka mellett dolgoztam, főállás mellett másodállásom volt. Nem ritkán napi 12-14 órát.
Szüleimnél laktam, soha nem kérték el a keresetemet.
21 évesen vettem meg az első kertes családi házamat. A vételár 85%-át összegyűjtöttem, a fennmaradó 15%-ra hitelt vettem föl.
Soha nem laktam benne, a vásárlás után 5 évvel adtam el, mert akkor már a férjemmel közös otthont vásároltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!