Hány évet kellett gyűjtögetned, mire saját lakást (netán házat) tudtál venni Budapesten?
További kérdések:
-Hány éves vagy? És hány éves korodban sikerült lakást venned?
-Nő vagy férfi?
-Egyedül vagy pároddal közösen adtatok bele?
-Esetleg szülők segítettek? Ha igen, mennyi összeggel?
-Kb mekkora a lakás és mennyibe került?
-Egyéb ami még eszedbe jut...?
(Azért kérdezem, mert kicsit szeretném megismerni a realitásokat. Nem ismerem még a lakáspiacot. Néha úgy érzem sosem fogok tudni lakást venni. 31 évesen, egyedül, segítség nélkül, munkahely nélkül, úgy 5 millió megtakarítással, ami fogalmam sincs mikor fog gyarapodni, mert képtelenség állást találni.)
Ne kíméljetek, írjátok le a valóságot, fel vagyok készülve a hideg zuhanyra! :( Köszi!
Ha sikerül mondjuk 25 évesen kijutnom Ausztriába dolgozni és havonta ~200.000ft-nak megfelelő eurót félre tudok rakni, akkor évente több mint 2 millió megtakarításom lesz, ami 5 év múlva ~10-11 millióra rúg.
Ebből már egy 30 éves családi házat tudok venni falun.
Ez persze csak elmélet. Még csak idén fogok vizsgázni és remélem nyáron már eltudok kezdeni valahol dolgozni, nyelvet tanulni.
5 millióval sokra nem mész, főleg Budapesten. Talán egy kis városban kapnál ennyiért panelt de vidéken szinte egyáltalán nincs munka.
Állj össze egy nővel és vegyetek közösen lakást.
Nem, nem hangolnak le a válaszok, inkább az a baj, hogy nem kaptam választ a kérdésemre. OLYAN EMBEREK VÁLASZA ÉRDEKELNE, AKIK MÁR VETTEK LAKÁST.
Nem az, hogy kinek milyen álmai vannak és miket kellene tennie, hogy lakása legyen. Őket megértem, együttérezek velük, gondolom azért kattintottak (+írtak) a kérdésemre, mert magukat is érdekelnék a tényszerű válaszok. De úgy tűnik nem jár errefele olyan, aki lakást vett, vagy pedig minek válaszoljon, neki már van lakása elven nem kattint ide.
Továbbá nem tanácsadást várok, hogy holnap reggel 5 millióval hol is tudnék lakást venni. Tudom, hogy vidéken minden olcsóbb, de okom van rá, hogy ne vidéken, hanem Budapesten (vagy nagyon közelében) lakjak, és ne albérletben, hanem sajátban.
Hitelfelvételben nem gondolkodom (ha mégis, az minimális), nem megyek bele kockázatos ügyletekbe, mert a Második válaszoló sorsára jutni. Márpedig ha a lakás a fedezet, nagy a hitel aránya, akkor Magyarországon elég könnyű bukni mindent, hisz a törlesztés biztosan és folytonosan meg kell tenni, viszont a munkahelyek és a fizetések egyáltalán nem biztosak és folytonosak...
Nincsenek nagy igényeim, csak egy pici lakás, nem kell nekem két szoba meg luxus. De lehessen benne emberként élni (amíg nem futja nagyobbra), és ne a Hős utca típusú környékeken legyen.
Nézem néha a hirdetéseket, de a legtöbb lakás önkormányzati, ami felejtős. Látok továbbá 7-8 millióért is lakásokat, amik jónak tűnnek fotó alapján. De ki tudja igazak-e a leírtak. Megnézni még nem néztem egy lakást sem, mert tudom, hogy még kevés amim van.
Jelenleg állást keresek, hogy folytassam a megtakarítást.
De közben azért érdekelne a valóság.
ÍRJON AKI MÁR A SAJÁTJÁBAN LAKIK! KÖSZI ELŐRE IS!!
Szia!
A szüleim örököltek a nagyszülőktől pénzt,és annak egy részéből,valamint kb 10 évnyi munka általi megtakarításból vettek egy lakást 5éve. Átverés volt mert drága volt ahhoz képest,mint amennyit ért.Panel,de nem olyan régi már 20 éves lakás.
19 voltam ekkor
45nm a lakás,11millió volt kb,így is alkudva lett(ez a pénz nagyon sok volt érte,mert szinte mindig elromlott valami,plusz már nagyjából fel lett újítva az egész,mégis szerintem 9milliónál drágábbért pl idén nem tudnánk már eladni!)
Az utca ahol van rendben van nagyjából a többi pesti utcához,kerülethez képest,de iszonyat smzogos és zajos környék(vonat 50m-re,reptér a közelben,plusz 3villamos és rengeteg busz is jár itt+a buszállomás is itt van!)Közlekedés a vonat miatt jó.Viszont a lakótelepen az utóbbi 2évben megszaporodtak a sötétebb színű emberek és a kínaiak,vietnámiak,miután a 8.kerületből ebbe a kerületbe tolják ki őket...A panaszkodás ellenére hálás vagyok a szüleimnek végülis, hogy a törődés és a szeretet helyett azt kaptam, hogy el tudok már indulni felnőtt fejjel a világban valamerre....
miért lettem lepontozva?normálisan válaszoltam..
a pénzt nem fektettem semmibe és csak a kamatokat költöm jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!