Testvéremmel tervezzük hogy albérletbe költözünk Budapestre. Mit tanácsolnátok?
Olcsón nem nagyon fogtok találni.
Egy kisebb lakás is minimum 50 ezer plusz rezsi.
olcsón? hát talán zuglóban találtok részeket, ahol viszonylag olcsó, de mégis jó környék.
bizonyos környékeket pedig kerülni kell. pl. hős utca, amit írtak. vagy 8 ker bizonyos belső részei.
mondjuk én egy csomó kerületben nem is voltam még, pedig pesti vagyok. de pl. én csepelre sem mennék, újpestre sem, újpalotára sem.
szét kell nézni,mert néha ki lehet fogni olcsó dolgokat jó helyen.
olyan helyeket nézzetek, ahol metró nincs messze.
különben állandóan utazgatni fogtok.
de én pl. eleve utálom a kék metró állomásait, kivéve a nagyon belvárosi részeket. a kék metró állomásai azok nem jó környéken vannak.
Off:Ne haragudj 19:16-os válaszoló,nincs igazad.Pláne,hogy te írod,hogy nem is jártál sok kerületben,ergo nem is ismered Budapestet,hiába laksz itt.Ennek ellenére kijelented,hogy ide,meg ide nem költöznél...
On: Amúgy ne higgy az előző válaszolónak,hogy a kék metró vonala nem jók,ez butaság... 8.kerület tényleg nem a legjobb környék,de inkább a körúton kívül eső részére mondanám.A Nemzeti Múzeum rész tök normális.A Hős utcai részt leírták,kivéve a Százados úti rész az nem vészes.A 6.7.9.10. kerületnek is vannak rossz normális részei,úgy a hogy a legtöbb pesti kerületnek.Budára nem jellemző,de ugye ott az árak magasabbak jóval.Kérdés az is,hogy merre fogtok dolgozni,tanulni?Amúgy kinéztek többet,elmentek a környékre napközben és este visszamentek.Minden kiderül...
Szép dolog a terv. De milyen alapon? Tanulni, dolgozni? Megvan már a hely? És hogy mennyi bevétellel lehet tuti biztosra számolni?
Mennyi pénzetek van indulásként? Mert mindenhol 2-3 havi kauciót kérnek.
Az, hogy hol kerestek lakást, nem mindegy abból a szempontból, hogy tíz perc, vagy másfél óra csúcsidőben odaérni a munkahelyre. Kell-e bérletet venni? Mert az drága. Vagy kocsival jártok? Hol parkolnátok (sok lakásnál nem lehet normális helyen, belvárosban drága), ha messze laktok, sok az üzemanyag is.
Szóval ez így nagyon kevés infó, én azt javaslom, hogy alaposan gondoljátok végig, mérlegeljetek és számoljatok. Csak azért nem éri meg felköltözni, mert ez Budapest. Annyira azért nem világváros és nincs kolbászból a kerítés. Plusz testvérek között is célszerű előre tisztázni az anyagiakat. Az jó balhéforrás tud lenni.
19:38-as: ahova írtam, hogy nem költöznék, azokat a részeket mind ismerem.
szerintem 18-től felfelé kizárólag csepelen voltam.
a többiben nem. viszont 1-től 17ig nagyjából ismerem.
így már jó?
továbbra sem költöznék azokra a helyekre, amiket írtam, utálom azokat a helyeket, szerintem nem jók. gondolom, csepeli vagy, a csepeliek olyan önérzetesek :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!