Mit tehetek, ha a főbérlő nem enged vissza a lakásban maradt dolgaimért?
Még a félhavi kauciót sem adta vissza, a főbérlővel együtt lett kifizetve az Elmünél a villanyszámla, nincs tartozásunk felé. A fűtésszámlákat sem mutatta be, a tavalyit is csak véletlenül láttuk, amiből az derült ki hogy még vissza is kaptunk pént, a 2012-2013-as fűtéssel nem tudott elszámolni, és nem is akart.
Tegnap rendőrt hívtam, mert azt mondták a telefonban, hogy ha számlával tudom igazolni, hogy a lakásban maradt dolgok az enyémek, akkor jogom van bemenni értük, még akkor is, ha kiköltöztünk (2 napja). Nekem meg megvannak a számlák, csak nem enged be a lakásba. A kiérkező rendőrök meg nem csináltak semmit, pedig ugyanabban a házban lakik a megbízott ingatlanos (aki szintén nem akart beengedni a lakásba, pedig neki van kulcsa). Mit lehet ilyenkor tenni?
Abban állapodtunk meg, hogy ha kifizettük a számláinkat, akkor ő visszaadja a nekünk még visszajáró él havi kauciót. És ha visszaadta, akkor mi szivességből kifestjük a lakást, mert a szerződésben csak az van leírva, hogy tisztán és kitakarítva kell átadni a lakást, kifestenünk nem kell. És én úgy tudom hogy a tisztasági festés sem a bérlő dolga. A festékekről pedig számlám, és nyugtám van, amivel igazolni tudom hogy én vásároltam. Mivel a páromat szabályosan kizavarták a lakásból (ingatlanos és a főbérlő) ezért csak a szemetet tudta kivinni az elköltözés után, amit éjfélre fejeztünk be, és másnap sajnos már nem tudtunk visszamenni az ottmaradt holminkért.
Tavaly beázás miatt kifestettük a konyhát és a fürdőszobát is, nem kevés pénzért, aminek csak egy részét álta, amit a biztosító fizetett.
Ezt nekem írtad?
Én egyáltalán nem találom viccesnek. Csak életszerűnek sem, hogy ha annyira minden rendben volt, akkor így szívat.
Persze nem kizárt, láttam már furcsábbat is, csak az a gyanúm, hogy nem mondod el az egész történetet, csak egy részét. Pl azt, ami rád vet jó fényt...
Azért pár apró kérdés így is felmerül bennem.
Miért nem adja vissza a kauciót? Miért ti festetek, amikor azt nyilvánvalóan nem nektek kell, hacsak nem öntöttétek le a falat vagy ilyesmi. Ha nem mutatott számlát, akkor mire fizettetek? A kaució nem érdekel, de a festék igen? Aranyfestéket vettetek? :)
Miért kell egyáltalán mennetek? És miért ilyen gyorsan, ha minden rendben van egyébként?
Ezért írtam, hogy szívesen meghallgatnám a másik felet.
Nem kellett gyorsan költözni, mi 1 hónappal előtte megírtuk a papírt hogy költözünk, szóltunk időben. A fűtés pedig a rezsiben volt benne (+víz,+közös stb.) És mivel a rezsiről is csak hébe-hóba láttuk a számlát, mikor is a társasházi értesítő jött. Ezért fizettük. A fűtést korszerűsítették, és minden fűtési szezon végén számlázzák. Ebből volt 1x túlfizetésünk (általányt fizettünk). Azért írom hogy 1x, mert a 3 év fűtéséből csak ezt az egy számlát láttuk, a nekünk visszajáró pénzt is elég nehezen fizette vissza.
S miért akartunk kifesteni? Mert abban egyeztünk meg. Ha Ő visszaadja a maradék kauciót, akkor mi szivességből kifestjük a lakást (tisztasági festés), mert 4 év alatt erre a főbérlő nem költött semmit. Kivéve a fürdőt és a konyhát, mert azt már megcsináltuk. De mivel Ő nem tartotta be a megállapodást, ezért én sem akarom otthagyni a festéket. Mert én vásároltam, nekem van róla nyugtám. Tehát az én tulajdonomat képezi.
Csak hogy mindenki tudja!
Most beszéltem a nép ügyvédjével, aki azt tanácsolta, hogy írjak felszólító levelet arra vonatkozólag, hogy szeretném visszakapni a lakásban maradt ingóságaim, és hogy mindezt számlákkal tudom alátámasztani, hogy azok az én tulajdonomat képezik. Ha ezt nem teljesíti, akkor jogi útra lehet terelni az ügyet. És itt nem csak a pénzről van szó! Hanem arról is, hogy évekig jóhiszeműleg fizettünk, mert az Elmü számlán kívül a többit elég ritkán láttuk, mi mégis megbíztunk benne. Most meg hazudozik... A telefont nem veszi fel, ha felveszi ordít velem, pedig kértem hogy hallgasson végig, beszéljük meg. Esze ágában sincs. Hihetetlen hogy milyen stílust enged meg magának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!