Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tehetek, ha a főbérlő nem...

Nivejaster kérdése:

Mit tehetek, ha a főbérlő nem enged vissza a lakásban maradt dolgaimért?

Figyelt kérdés

2013. aug. 2. 11:20
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Még a félhavi kauciót sem adta vissza, a főbérlővel együtt lett kifizetve az Elmünél a villanyszámla, nincs tartozásunk felé. A fűtésszámlákat sem mutatta be, a tavalyit is csak véletlenül láttuk, amiből az derült ki hogy még vissza is kaptunk pént, a 2012-2013-as fűtéssel nem tudott elszámolni, és nem is akart.

Tegnap rendőrt hívtam, mert azt mondták a telefonban, hogy ha számlával tudom igazolni, hogy a lakásban maradt dolgok az enyémek, akkor jogom van bemenni értük, még akkor is, ha kiköltöztünk (2 napja). Nekem meg megvannak a számlák, csak nem enged be a lakásba. A kiérkező rendőrök meg nem csináltak semmit, pedig ugyanabban a házban lakik a megbízott ingatlanos (aki szintén nem akart beengedni a lakásba, pedig neki van kulcsa). Mit lehet ilyenkor tenni?

2013. aug. 2. 11:26
 2/16 anonim ***** válasza:
Feljelentést teszel.
2013. aug. 2. 11:31
 3/16 A kérdező kommentje:
A polgárjogi bíróságon, vagy a rendőrségen? Sajnálom, nem vagyok túl jártas az ilyen ügyekben. A fél havi kaució sem érdekel, csak a cuccaimat szertném visszakapni, mert a festéken kívül pár apróság maradt még a fürdőben, és mivel másnap én sajnos dolgoztam nem tudtam elmenni és átnézni a lakást...
2013. aug. 2. 11:36
 4/16 A kérdező kommentje:

Abban állapodtunk meg, hogy ha kifizettük a számláinkat, akkor ő visszaadja a nekünk még visszajáró él havi kauciót. És ha visszaadta, akkor mi szivességből kifestjük a lakást, mert a szerződésben csak az van leírva, hogy tisztán és kitakarítva kell átadni a lakást, kifestenünk nem kell. És én úgy tudom hogy a tisztasági festés sem a bérlő dolga. A festékekről pedig számlám, és nyugtám van, amivel igazolni tudom hogy én vásároltam. Mivel a páromat szabályosan kizavarták a lakásból (ingatlanos és a főbérlő) ezért csak a szemetet tudta kivinni az elköltözés után, amit éjfélre fejeztünk be, és másnap sajnos már nem tudtunk visszamenni az ottmaradt holminkért.

Tavaly beázás miatt kifestettük a konyhát és a fürdőszobát is, nem kevés pénzért, aminek csak egy részét álta, amit a biztosító fizetett.

2013. aug. 2. 11:52
 5/16 kovpet ***** válasza:
Ilyenkor de meghallgatnám a másik felet is :)
2013. aug. 2. 12:29
 6/16 A kérdező kommentje:
4 évig laktunk a lakásban. Semmi gond nem volt, mindig időben fizettünk, nincs közüzemi tartozásunk, festettünk, körbeszigeteltük az ablakot saját pénzből, mert lebegett a függöny mint a vitorla, annyira huzatos volt. Mi mindig korrektek voltunk, ha fújt, ha esett, lehetett reggel vagy este, de mindig mi vittün a bérleti díjat a főbérlőnek is, mert érdekes módon sosem tudott érte eljönni. Úgyhogy szerintem nállunk jobb bérlője még sosem volt! Ennek ellenére itt kukacoskodik velünk? Ha a te cuccaidról és a te pénzedről lenne szó, akkor bizonyára nem találnád olyan viccesnek!
2013. aug. 2. 12:50
 7/16 kovpet ***** válasza:

Ezt nekem írtad?

Én egyáltalán nem találom viccesnek. Csak életszerűnek sem, hogy ha annyira minden rendben volt, akkor így szívat.

Persze nem kizárt, láttam már furcsábbat is, csak az a gyanúm, hogy nem mondod el az egész történetet, csak egy részét. Pl azt, ami rád vet jó fényt...

Azért pár apró kérdés így is felmerül bennem.

Miért nem adja vissza a kauciót? Miért ti festetek, amikor azt nyilvánvalóan nem nektek kell, hacsak nem öntöttétek le a falat vagy ilyesmi. Ha nem mutatott számlát, akkor mire fizettetek? A kaució nem érdekel, de a festék igen? Aranyfestéket vettetek? :)

Miért kell egyáltalán mennetek? És miért ilyen gyorsan, ha minden rendben van egyébként?

Ezért írtam, hogy szívesen meghallgatnám a másik felet.

2013. aug. 2. 13:07
 8/16 A kérdező kommentje:

Nem kellett gyorsan költözni, mi 1 hónappal előtte megírtuk a papírt hogy költözünk, szóltunk időben. A fűtés pedig a rezsiben volt benne (+víz,+közös stb.) És mivel a rezsiről is csak hébe-hóba láttuk a számlát, mikor is a társasházi értesítő jött. Ezért fizettük. A fűtést korszerűsítették, és minden fűtési szezon végén számlázzák. Ebből volt 1x túlfizetésünk (általányt fizettünk). Azért írom hogy 1x, mert a 3 év fűtéséből csak ezt az egy számlát láttuk, a nekünk visszajáró pénzt is elég nehezen fizette vissza.

S miért akartunk kifesteni? Mert abban egyeztünk meg. Ha Ő visszaadja a maradék kauciót, akkor mi szivességből kifestjük a lakást (tisztasági festés), mert 4 év alatt erre a főbérlő nem költött semmit. Kivéve a fürdőt és a konyhát, mert azt már megcsináltuk. De mivel Ő nem tartotta be a megállapodást, ezért én sem akarom otthagyni a festéket. Mert én vásároltam, nekem van róla nyugtám. Tehát az én tulajdonomat képezi.

2013. aug. 2. 13:39
 9/16 A kérdező kommentje:
És hogy miért nem érdekel a kaució? Mert a párom azt mondta hogy ha már így viselkedik velünk, akkor ez legyen a legnagyobb öröme az életben, költse festékre, vagy gyógyszerre. De a festéket nem hagyom. Nem arany, de pénzbe került, az én pénzembe. És az már tényleg nem járja, hogy a kauciót is lenyúlja, meg a festékemet is.
2013. aug. 2. 13:47
 10/16 A kérdező kommentje:

Csak hogy mindenki tudja!

Most beszéltem a nép ügyvédjével, aki azt tanácsolta, hogy írjak felszólító levelet arra vonatkozólag, hogy szeretném visszakapni a lakásban maradt ingóságaim, és hogy mindezt számlákkal tudom alátámasztani, hogy azok az én tulajdonomat képezik. Ha ezt nem teljesíti, akkor jogi útra lehet terelni az ügyet. És itt nem csak a pénzről van szó! Hanem arról is, hogy évekig jóhiszeműleg fizettünk, mert az Elmü számlán kívül a többit elég ritkán láttuk, mi mégis megbíztunk benne. Most meg hazudozik... A telefont nem veszi fel, ha felveszi ordít velem, pedig kértem hogy hallgasson végig, beszéljük meg. Esze ágában sincs. Hihetetlen hogy milyen stílust enged meg magának...

2013. aug. 2. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!