Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Akiknek szintén kilátásuk...

Akiknek szintén kilátásuk sincs saját lakásra, titeket is zavar a dolog?

Figyelt kérdés
28 éves vagyok a barátom 30...Albérletben lakunk,semmi kilátás.Néha nagyon neki tudok keseredni emiatt.Szülői segítségre nem számíthatunk,félretenni nincs miből,örülünk,ha nullára jövünk ki hó végén.Hogy tervezzen az ember így családot?

2012. szept. 23. 14:50
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

A bérbeadó nem tudja megakadályozni a bejelentkezést. A bejelentőlapon a "szállásadó aláírása" szerepel. A törvény szerint ez "a tulajdonos vagy a lakás használatára egyébként jogosult" személy ( [link] ). A bérlő a lakás használatára bérlés jogcímen jogosult ( [link] tehát ő maga írja alá a bejelentőlapot, mint szállásadó! Ezt még az okmányirodákban is sajnos sokszor rosszul tudják. De van olyan okmányiroda, ahol nem: [link]

A lakcímbejelentést bérleti szerződésben megtiltani semmis, mert ellenkezik a törvénnyel. A lakcímet kötelező bejelenteni! Ha a bérelt lakásban életvitelszerűen élsz, és az az egyetlen lakcímed, akkor lakóhelynek ("állandó lakcím") KÖTELEZŐ bejelenteni. Ehhez a bérbeadónak semmi köze, pláne nem tilthatja meg. Az ész megáll!

2012. szept. 26. 16:05
 32/41 anonim ***** válasza:
"semmi jogod, bármikor kirakhatnak" - tévedés! Határozatlan idejű bérleti szerződésnél minimum 3 hónap felmondási ideje van a bérlőnek (tehát az aktuális hónap utolsó napja után van még 3 hónapja). Ezzel ellentétes megállapodás törvénytelen és semmis! Még ha fel is mondja a bérbeadó a szerződést és lejár a felmondási idő, a lakót birtokvédelem illeti meg a tulajdonossal szemben mindaddig, amíg önszántából ki nem költözik vagy amíg jogerőre nem emelkedik a birtokbaadási végzés, ami hónapokat, éveket vehet igénybe. Önhatalmú kilakoltatás, zárcsere a bérbeadó részéről magánlaksértésnek minősül és büntetőeljárást von maga után. Ez egy súlyos tévhit, hogy bármikor kirakhatnak.
2012. szept. 26. 17:00
 33/41 anonim válasza:

Engem is zavarna. Most bérlünk, lakótárssal, és spórolunk :)

Vannak lakáselőtakarékossági számlák, nézz utána. Hátha bele tudjátok illeszteni a tervetekbe. Arra a végén 4-4,5 év után adnak 30 % állami támogatást. Mi egy ilyet kezdtünk el fizetni. Az majd 1,2 Millió vagy valami ilyesmi lesz havi 20 ezrével. De ha ahogy ez egyik előttem szóló mondja, szobát bérelnétek, akkor lehet, hogy még többet félre tudnátok tenni. Pest megyében -jó-jó nem luxus de lehet már 3-4 Millió körül lepukkant kertes házat venni. Onnan még mindig be tudtok járni dolgozni, és szépen lassan rendbe teszitek. Budapesten tényleg drágák a lakások. És akkor azok csak lakások. Ha ház kerttel, akkor már lehet pár tyúkot meg veteményest csinálni, meg kiengedni a csemetéket a kertbe.

Addig is fel a fejjel :)

2012. szept. 27. 12:56
 34/41 A kérdező kommentje:

Keves előző!

Pont van jópár ismerősöm Pest megyében,és egyrészt ha kiköltözöl,oda autó is kell(ha külön időpontokban jártok dolgozni esetleg kettő),merthát a vonat-távolági busz közlekdés horror(rendszeres fél órás vagy mégtöbb késések).A gatyádat ráfizeted a bejárásra,ha olyan a munkahely ami nem támogatja(akár benzin,akár tömeg),havi 20-30e forintot.A munkaadók se szivesen alkalmazank bejárósakat,mert ugye sok a késés,és inkább a Bp-it veszik fel,akinek nem kell támogatni a bejutást(ha olyan a cég aki fizetné)...

2012. szept. 27. 18:46
 35/41 anonim válasza:

Előző vagyok. Hát, ti tudjátok. Nálunk legalább is ez a terv. Budapest környékére még kivisz a BKV kiegészítő bérlettel, amúgy. Messzebbre menni, annak tényleg meg lehetnek a hátrányai amivel számolni kell. Meglévő munkahelynél ha már évek óta ismernek és meg vannak veletek elégedve, akkor lehet, hogy nem bánják, hogy bejáróssá válsz, váltok.

Valami megoldás mindig kell legyen, remélem sikerül

2012. szept. 28. 01:27
 36/41 A kérdező kommentje:
Hát ez tényleg attól függ hová.De ami nagyon közel van Bp-hez és jó a kölzeledés-megyj ki HÉV,"kék"busz(pl Budakalász,Pomáz,Pécel stb),ott majdnem olyan drága a lakás/ház,mit Bp-en belül...Ami meg már 20-30-40km Bp-től ott már azért megjelennek az általam említett problémák
2012. szept. 28. 19:00
 37/41 anonim válasza:
igen, sajnos...
2012. szept. 28. 21:42
 38/41 anonim válasza:
Én 20 éves vagyok, de én még a szüleimtől sem tudok majd semmit sem örökölni, és itt lakunk már 18 éve ebbena panelban ahol lakunk, és a szüleim még ezt sem tudták kifizetni. És mivel panelban éltem eddig és még mindig ebben élek természetsen soha nem lesz rá pénzem hogy vegyek magamnak egy kisebb házat vagy lakást, külföldre sem lesz pénzem kimenni mert nincs kint ismerőseim, úgyhogy vagy az lesz hogy elkezdek pókert tanulni és online játszani mivel ha jó vagy és szerencsés akkor állítólag fizet valamennyit vagy pedig a túlvilág.:D
2012. okt. 6. 02:36
 39/41 anonim válasza:
Még az előző válaszoló vagyok. Albérletekkel szerintem egy baj van. Mégpedig az a baj hogy ha már nincsen munka és nem tudok fizetni pénzt akkor mehetek az utcára, viszont saját lakásban ez másképp van mert ha mondjuk ott nem tudom fizetnia villanyt meg ilyeneket akkor lekapcsolják viszont van hol laknom.
2012. okt. 6. 02:42
 40/41 anonim ***** válasza:

Azért ne legyél olyan biztos a saját lakás dologban. Ha munkanélküli leszel és nem tudod fizetni a számlákat, előbb-utóbb ráterhelik a lakásra, és ha nem tudod letörleszteni, akkor elárverezik a lakásodat. Akkor aztán nem lesz hol laknod, hiába nincs villany. És akkor onnan is mehetsz az utcára.

Nem kell saját lakás mindenáron. A lakásra fordítandó pénzt kamatoztatni kell, és a kamatokból olyan lakást bérelni, ami az adott élethelyzetnek a legjobban megfelel. Gyerek nélkül vagy idősebb korban kicsit, gyerekekkel meg nagyobbat.

2012. okt. 6. 10:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!