Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Akiknek szintén kilátásuk...

Akiknek szintén kilátásuk sincs saját lakásra, titeket is zavar a dolog?

Figyelt kérdés
28 éves vagyok a barátom 30...Albérletben lakunk,semmi kilátás.Néha nagyon neki tudok keseredni emiatt.Szülői segítségre nem számíthatunk,félretenni nincs miből,örülünk,ha nullára jövünk ki hó végén.Hogy tervezzen az ember így családot?

2012. szept. 23. 14:50
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

Mi is hasonló korúak vagyunk a párommal, mint a kérdező. Mi is albérletben vagyunk kénytelenek tengődni, mert egyelőre esélyünk sincs saját lakásra. Ez eléggé elkeserítő.

És aki más országokkal példálózik, hogy ott bezzeg nem ragaszkodnak az emberek ennyire a saját lakáshoz, mint Magyarországon, az szerintem soha nem fogott ki sorozatosan idióta tulajokat, akik először mézesmázosak, így nem tudod kiszűrni, hogy milyenek, de a későbbiekben kimutatják a foguk fehérjét. Például nem verhetitek a szögeket a falba, "levegőt se vegyetek lassan", érezzétek megtiszteltesnek, hogy fedelet biztosítanak a fejetek fölé, stb. Na ez a baj, az albérlettel, hogy állhatsz tovább ha nem bírsz kijönni a tulajjal, vagy mondjuk kell neki a lakás, de ez a vándor élet nem valami jó. Olyan jó lenne a saját lakás, amit úgy alakítasz, ahogy Te szeretnéd, ahol senki nem szól bele semmibe... Mondjuk mi mindig egyedi fűtéses albérleteket néztünk, amit viszonylag olcsóbb fenntartani, mint a panelt és nem drágább 50-55 ezernél ott sem a bárleti díj. (Budapesten.)

Fel a fejjel, Kedves Kérdező, hátha sikerül egy jobban fizető állást kifogni, ahol jobban félre tudsz tenni. Tudom, milyen reménytelen ez a saját lakás dolog...

2012. szept. 23. 16:07
 12/41 anonim ***** válasza:
25%
már megint ez a "nincs saját lakásunk, jaj most mi lesz". máshol egyáltalán nem divat ez a saját lakás dolog, mi is lakást bérlünk, 10 éve ugyanazt, semmivel nem különb, mintha a sajátom lenne, nem fizetek érte 100e ftot havonta, h törlesszem a banknak, hanem havi 30at, plusz a rezsit. teljesen felszerelt, nem kellett bele vegyek semmit. ha esetleg el kéne költöznünk (amire nem esély van), akkor keresek egy ugyanilyen berendezett lakást, aztán jónapot. ugyanúgy van családom, van 2 kislányunk. dolgozom én is, dolgozik a férjem is. ugyanúgy élünk, mintha saját lakást törlesztenénk. nyugaton luxusnak számít, ha valakinek saját lakása van, mindenki bérel, mert az se rosszabb, meg nem kell lenézni azt, aki albérletben él. ennyi.
2012. szept. 23. 16:20
 13/41 A kérdező kommentje:

12-es,ha kifogtál volna pár idóta tulajt(ahogy a 11-es válaszoló is írta),te is máshogy gondolkodnál.Amúgy nem tudom te hol/merre laksz de Bp-en nincs 30 ezerért.40 az alja de azok ilyen max 30nm-es lomokkal berendezett purik általában :-(.

Meg külföldön ez másképp működik,szerintem nem lehet összehasonlítani!Nekem sem azért kellene saját,mert státussszimbólum,hanem jó lenne egy lakás amiben azt csinálok amit akarok, és nem az van,hogy bármikor egy hónpon belül kiraknak,ha épp olyanjuk van(akkor is ha becsületesen fizetek...).

2012. szept. 23. 18:08
 14/41 anonim ***** válasza:
tatabányán élek, itt 2 szobás lakásokat 30ért adnak. nem mindenki pesti :) gyönyörűen berendezett, gépesített, ráadásul központban is. jól kifogtuk, tény. a tulaj nagyon rendes, kb évente, ha egyszer feljön.
2012. szept. 23. 19:54
 15/41 A kérdező kommentje:
Hát mázli is kell az élethez.Mi sajna nem tudunk Bp.ről mozdulni,mindketten itt dolgozunk
2012. szept. 23. 20:33
 16/41 anonim ***** válasza:
78%
A másik oldalról szeretnék egy-két szót.Vettem egy eléggé lelakott lakást,hitelre,gondoltam,hogy egyszer csak eljutok odáig,hogy rendbeszedjem és lakhatok is benne.De addig kiadtam.Valóban,a lakás azonkívül,hogy lelakott volt, a berendezése is elég ócska volt,viszont minden volt benne,tv,mikró,mosogép,hűtő stb,az edényeken át a porszívóig,kivéve ágynemű.(gondoltam,az annyira személyes,hogy hozza mindenki a magáét.)Semmibe bele nem szóltam,a lakást állapotához képest reális áron adtam ki,mégis tudtak a tisztelt bérlők olyan meglepetéseket okozni,hogy az hihetetlen.Azért nem csak a lakások tulajdonosainak a kulturális szintjével lehet némi probléma,mert az én tapasztalatom az,hogy az emberek egyáltalán nem vigyáznak semmire,ami nem a saját tulajdonuk,majd a tulaj kicseréli,megjavíttatja stb,végső soron én nagyon sok elsumákolt rezsiköltséget is fizettem helyettük.Szóval,mint bérbeadónak is rossz tapasztalataim vannak,pedig igazán annak örültem volna,ha hosszú távra olyan embereknek tudtam volna a lakásomat kiadni,akik a maguk ízlésére akarták volna alakítani a lakást akár saját bútorokkal vagy nekik tetsző falfestéssel.Csakhogy ezt ma még mindenki a bérbeadótól várja(volt egy bérlőm,aki benyújtotta az igényét egy nagyobb hűtőre,és mikor azt mondtam neki,hogy vegyen egyet magának,ő természetesnek vélte,hogy a kb 100 ezer ft-ot az ő hűtőjéért én fogom kifizetni.Szóval van még hová fejlődni.
2012. szept. 23. 23:54
 17/41 anonim ***** válasza:
én is szeretném erősíteni a másik oldalt. kiadtam többször egy lakást a belvárosban, relatívan olcsó áron, tisztán és lakhatóan. amikor elment az albérlőm, úgy adta nekem vissza a lakást, hogy a falon odaszáradt tészta, tűzhely leöntve kávéval, hűtőből valami förtelmes bűz áradt... következő albérlőt a rendőrök vitték el, mint kiderült utólag bűnözök voltak, pedig ránézésre pont ugyanolyan fiatal pár volt mint ti. akkor volt olyan albérlőm is aki egy édesanya volt a lányával, 1 hónap alatt 150.000ft-os villanyszámlát csináltak, persze amikor kijött a csekk azonnal leléptek szó nélkül. legutóbbi albérlőm meg kirabolta a lakást. kérdem én ezért adjon ki az ember bebútorozott lakást, folyamatos karbantartásokkal, rendes környezettel? inkább visszaköltöztem, de ha újra kiadnám, akkor tuti 2x áron adnám ki...
2012. szept. 24. 01:58
 18/41 anonim ***** válasza:

10-es kommentre. Igen, Budapesten béreljük, a 20 ezer rezsi az átlag, most nyáron 12-15 körül volt, bár csak ketten vagyunk, télen is max 25, hiszen jó állapotú a ház, az ablakok is olyan jól zárnak, szigetelnek, hogy alig kell fűteni. Üzemeltetési költség az nincs benne, az 10 ezer forint havonta, plusz garázs, ha kell, az is 10 ezer. De panelban sok helyen csak a fűtés ennyi, azért mondtam, hogy gondolkodjatok el a váltáson.

Az egész ház bérház (130 lakásos társasház), minden lakást bérelnek a lakók, ez a társasház ugyanis nem eladásra készült, hanem kifejezetten bérlésre.

A többire, ha rossz viszony van tulajdonos és bérlő között, akkor váltani kell. Megelőzendő viszont érdemes korrekt és mindenre kiterjedő szerződést kötni, akkor sok meglepetés nem érheti az embert.

2012. szept. 24. 08:44
 19/41 anonim ***** válasza:

16, 17:

Barátnőm egy szépen felújított lakást adott ki, a bérlői szerencsére nem sok tartozást hagytak ott, viszont a lakást szétverték.

Meséltem a kollégáimnak, kettő is azt mondta, hogy a szüleik adtak ki egy-egy kis lakást, a végén eladták, mert nem érte meg.

2012. szept. 24. 14:43
 20/41 anonim ***** válasza:
Bérelt lakással jelenleg olcsóbban lehet kijönni, és ez egy darabig még így is fog maradni. Aki lakást vesz, eddig is bukott vele és ezután is bukni fog, mert a kamatok magasak, a népesség csökken, a fiatalok elvándorolnak és ez az árakat is lefelé nyomja. Akár saját használatra, akár bérbeadásra veszi. Aki most vásárlás helyett bérel, az pénzügyi értelemben nyer rajta. Nem azért nem jöttök ki a pénzetekből, mert bérlakásban éltek, hanem mert kevés a jövedelmetek. Az viszont tény, hogy a bérbeadásnak nincs kultúrája Magyarországon. Rengeteg a tisztességtelen bérbeadó és bérlő, akik nem megbízható, hosszú távú kapcsolatra törekszenek, hanem a másik kihasználására. Sajnos ezen a terepen a bérlők a kiszolgáltatottabbak, mert ők a lakhatásukat kockáztatják, míg a bérbeadók csak a profitjukat. A bérlők általában nincsenek is tisztában törvény adta jogaikkal (pl. 3 hónapnál rövidebb felmondási időt kikötni törvénytelen és semmis).
2012. szept. 24. 17:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!