Akiknek szintén kilátásuk sincs saját lakásra, titeket is zavar a dolog?
Mi is hasonló korúak vagyunk a párommal, mint a kérdező. Mi is albérletben vagyunk kénytelenek tengődni, mert egyelőre esélyünk sincs saját lakásra. Ez eléggé elkeserítő.
És aki más országokkal példálózik, hogy ott bezzeg nem ragaszkodnak az emberek ennyire a saját lakáshoz, mint Magyarországon, az szerintem soha nem fogott ki sorozatosan idióta tulajokat, akik először mézesmázosak, így nem tudod kiszűrni, hogy milyenek, de a későbbiekben kimutatják a foguk fehérjét. Például nem verhetitek a szögeket a falba, "levegőt se vegyetek lassan", érezzétek megtiszteltesnek, hogy fedelet biztosítanak a fejetek fölé, stb. Na ez a baj, az albérlettel, hogy állhatsz tovább ha nem bírsz kijönni a tulajjal, vagy mondjuk kell neki a lakás, de ez a vándor élet nem valami jó. Olyan jó lenne a saját lakás, amit úgy alakítasz, ahogy Te szeretnéd, ahol senki nem szól bele semmibe... Mondjuk mi mindig egyedi fűtéses albérleteket néztünk, amit viszonylag olcsóbb fenntartani, mint a panelt és nem drágább 50-55 ezernél ott sem a bárleti díj. (Budapesten.)
Fel a fejjel, Kedves Kérdező, hátha sikerül egy jobban fizető állást kifogni, ahol jobban félre tudsz tenni. Tudom, milyen reménytelen ez a saját lakás dolog...
12-es,ha kifogtál volna pár idóta tulajt(ahogy a 11-es válaszoló is írta),te is máshogy gondolkodnál.Amúgy nem tudom te hol/merre laksz de Bp-en nincs 30 ezerért.40 az alja de azok ilyen max 30nm-es lomokkal berendezett purik általában :-(.
Meg külföldön ez másképp működik,szerintem nem lehet összehasonlítani!Nekem sem azért kellene saját,mert státussszimbólum,hanem jó lenne egy lakás amiben azt csinálok amit akarok, és nem az van,hogy bármikor egy hónpon belül kiraknak,ha épp olyanjuk van(akkor is ha becsületesen fizetek...).
10-es kommentre. Igen, Budapesten béreljük, a 20 ezer rezsi az átlag, most nyáron 12-15 körül volt, bár csak ketten vagyunk, télen is max 25, hiszen jó állapotú a ház, az ablakok is olyan jól zárnak, szigetelnek, hogy alig kell fűteni. Üzemeltetési költség az nincs benne, az 10 ezer forint havonta, plusz garázs, ha kell, az is 10 ezer. De panelban sok helyen csak a fűtés ennyi, azért mondtam, hogy gondolkodjatok el a váltáson.
Az egész ház bérház (130 lakásos társasház), minden lakást bérelnek a lakók, ez a társasház ugyanis nem eladásra készült, hanem kifejezetten bérlésre.
A többire, ha rossz viszony van tulajdonos és bérlő között, akkor váltani kell. Megelőzendő viszont érdemes korrekt és mindenre kiterjedő szerződést kötni, akkor sok meglepetés nem érheti az embert.
16, 17:
Barátnőm egy szépen felújított lakást adott ki, a bérlői szerencsére nem sok tartozást hagytak ott, viszont a lakást szétverték.
Meséltem a kollégáimnak, kettő is azt mondta, hogy a szüleik adtak ki egy-egy kis lakást, a végén eladták, mert nem érte meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!