Akiknek szintén kilátásuk sincs saját lakásra, titeket is zavar a dolog?
Mi úgy oldottuk meg, hogy csak szobát bérlünk. Ez Budapesten kettőnknek kijön 50 ezerből. Jó, persze így van lakótárs, viszont legalább félre tudunk tenni.
Az előző barátommal lakást vettünk ki, 50+rezsi, havi 90-100 alatt ritkán úsztuk meg. És nem volt annyival jobb. Először visszalépésnek éreztem a szobát, de valójában megfelelő emberekkel együtt lakva egész elfogadható. Főleg hogy tudom, hogy mellette gyűlik a pénz a sajátra :)
Na igen,de akkor neked van vmi kilátásod,utolsó!
Én hová gyüjtögessek?Mint fentebb irtam is,ha félre tudnék rakni 100e forintot havonta(ami lehetetlen,akkor is ha csak egy szobát bérelnénk),ugy is kb 10 év mulva lenne lakás!!!
Persze,nyilván vannak "idióta" bérlők is,hülye elvárásokkal.
A hűtős példa:Nyilván nem várom el,hogy valaki vegyen nekem 100e ért hűtőt.Viszont ő se várja el,hogy én vegyek neki.Ha úgy vettem ki a lakást,hogy volt benne egy működő hűtő,(ami így a szolgáltatás része), ha a hűtő tönkremegy(rendeltetésszerű használat mellett persze) akkor a tulajnak kell(ene) kicserélni.És ha ő fizeti az új hűtőt nyilván nem viszem magammal,ha elköltözöm,és a hűtő az övé marad.Viszont ha nem fizeti ki,akkor ne csodálkozzon,ha felpakolom amikor elmegyek:-).
Számolj utána. Ha havonta félreraksz valamennyit, és gyűjtöd, kamatoztatod, akkor előbb-utóbb maga a megtakarított pénz is csak még több pénzt fog termelni.
És mire meglenne a "panellyuk", addigra úgyis nagyobb lakás kell majd a gyerekek miatt, aztán még nagyobb, idős korban pedig majd kisebb.
Ezalatt az idő alatt pedig a kamatokból mindig olyan lakást tudsz bérelni, amilyen éppen kell. Mi is ezt csináljuk.
Tényleg sajnálatos, ha nem tudtok félretenni. Olcsóbb helyre kell költözni, viszont a több bevételt csak más munkával lehet elkezdeni előteremteni. Nem tudtok váltani valami jobban fizető helyre?
Váltani?Persze jó lenne,de örülünk,hogy van munkánk kb...Amúgy szerintem sajna elég gyakori ma,mint ahogy az is,hogy valaki nem tud félretenni.Anyukám pl tanár,ő is máról-holnapra él:-/
Nemhogy még öngondoskodás,vagy ilyenek.
Amúgy az egyik kedves válaszoló által írt lehetőség,hogy lehet cégtől bérelni,hosszútávon jó kilátásnak tűnik.Sajna megnéztem nem bútorozottak a lakások(illetve de,van egy,az havonta 200e(!)...).
Ha annyira össze tudjuk egyszer anyagilag szedni magunkat,hogy legalább alapszinten be tudjuk bútorozni,nekem tetszene.Kár,hogy kevés ilyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!