Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyire életszerű Bp-en egy...

Mennyire életszerű Bp-en egy albérlet konyha, mosógép nélkül?

Figyelt kérdés

Befektetésként keresek Budapesten kisebb lakásokat. Hosszútávon adnám bérbe egyedülállóknak, diákoknak.

Vidékiként nem nagyon látok bele a budapesti életbe. Nálam vidéken alap, hogy relatív nagy lakásban élnek az emberek, van konyha, mosógép.

Pesten viszont látom, hogy sok olyan hirdetés van, hogy ezek hiányoznak a 10-20 m2-es lakásokból. Jó esetben a konyha abból áll, hogy van egy csap és egy mikró, meg talán egy pár centi hosszúságú munkapult.

Mennyire élhetőek ezek a lakások a Budapesti közegben? Tényleg vannak a város központibb helyein "közmosodák", amiket az emberek igénybe vesznek, tényleg lehet élni sütő nélkül? Mondjuk a főzőlapot még meg is tudja oldani az ember egy mobillal, de sütőnek, mosógépnek tényleg nincs hely egy ekkora pecóban.

Ti kivennétek egy ilyen lakást?

Ha lehet, budapestiek, nagyvárosiak válaszára lennék kíváncsi. A vidéki helyzetet elég jól ismerem!

tegnap 11:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Múlt idő, igen, kb. 3 évvel ezelőtt volt. Csak rövid időre terveztem és nyáron költöztem be. Sajnos ott ragadtam akkor is, amikor a gáz árának emelkedése miatt kikapcsolták a fűtést. Általában még melegvíz sem volt :(

Egyébként sokan jártunk így, a legtöbben csak átmenetire tervezték, de miután kifizették az irreálisan magas bérleti díjat, már nem tudtak továbblépni máshová. Aki fizetni sem tudott, azt vagy kirakták vagy lelécelt. Lecsúszott, reménytelen sorsú emberek gyűjtőhelye lett.

tegnap 19:40
 12/16 anonim ***** válasza:
11: 3 évvel ezelőtt posztkovid volt, mi 100 000 Ft-ért adtuk ki az ideális paramérterű, felújított lakásunkat az Astoriánál akkor.
tegnap 20:04
 13/16 anonim ***** válasza:
Hát igen, az egész "albérletház" egy lehúzós banda volt, és egyébként nem is lakásnak minősült hanem nyaralóterületnek. Ráadásul 100-ért volt hirdetve, aztán hozzácsaptak ezt+azt, és hirtelen 150 lett...
tegnap 20:17
 14/16 anonim ***** válasza:

13: Azt nem értem az ilaen sztoriknál, hogy az emberek nem csinálnak piackutatást (árkutatást), mielőtt vsznek valamit? Sokszorta értékesebb dolgokat lehet venni kevesebbért.

Én ha egy vajat veszek, csinálok árkutatást... mindenre csinálok.

Most egy lakásnál...?

tegnap 20:29
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem sürgősen kellett, épp hajléktalan lettem.
tegnap 21:09
 16/16 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem életszerű. Igényes bérlő, hosszú távra nem veszi ki ilyen "lakást", pláne nem 20 m2 alatt.
tegnap 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!