Tudomásomszerint Angliában a gépjármű biztosítás, személyre szól. Tehát ha egy családban, - kapcsolatban két autó van, akkor tulajdonképpen 4 biztosítást kell kötni, hogy mindkét járművet a férj és feleség korlátozás nélkül vezethesse, ez életszerű?
Az rendben van, hogy ott ez a törvény, - csak azt kérdezem, hogy szerintetek ez mennyire elfogadható logikailag?
Természetesen tudom, hogy a világon szerteszét megszámlálhatatlan irdatlan béna vezető van, én személy szerint soknak eltépném a helyszínen a jogosítványát.
Mondom mindezt úgy, hogy sebesen vezetek és az elmúlott EGYMILLIÓ közeli bejárt kilométeremben, nem okoztam komoly kárt (max a hülyék miatt, mert képtelen voltam elvédeni)
Nem. Gondolom az ugyanolyan mint az ireknel.
Megkotod a biztositas az autora mint tulaj, es a feleseget beirod a biztositasban mint megnevezett sofor. (Named driver)
Ha a masik auto tulaja a feleseg, akkor a ferjet teszi be masodik sofornek.
2 - es
Hát, nem győztél meg teljesen, - majd megkérdezzük a párom családosan Angliában élő fiát, hogy mi ott a menete, csak nem akartuk zavarni ezzel, de szóba jött, kicsit nyafogott, hogy elég magas a díj.
Lehetséges, hogy nagyon "megszoktam" az itteni módszert és azért, de úgy érzem ez nem teljesen észszerű.
Történelmi okokból az íreknél sok rendszer pont olyan mint az angoloknál.
Az hogy nem ehhez vagy szokva, még ésszerű. Es drága, főleg első evben.
4.
No, majd referálok, hogy mit mondott a "gyerek", már sok éve ott élnek egyébként.
Nem kell 4 biztosítást kötni. Ahogy az előttem szóló írta, az egyik családtag köt biztosítást, és beveszi maga mellé a másikat. (Named driver)
És igen, elég magas a biztosítási díj.
Akkor mi van, ha harmadik személy számára van át adva a gk. mondjuk előre nem látható ok, pl. berúgtam mint a disznó és a párom sem alkalmas a vezetésre, mert ugye ez nálunk működik, hogy a "haver" hazavisz minket.
A kocsin természetesen van érvényes vizsga és biztosítás.
Ezek szerint Angliában oda van szegezve a kocsi és a haver a saját autójával hazavisz és utána visszajövök kijózanodás után ?
Tudsz szolni a biztositonak ha hosszabb időről van szó. Például mig az en autom a szervizbe volt, a biztositást átrakták egy masik autóra. Ezalatt ha barmi történik ugyanazok a dolgok érvényesek mintha a sajat autom lenne.
Ha csak ugy beugrasz harmadik soforkent, es tortenik bármi , a biztosító nem fizet semmit. Nyilvan van aki nehanapjan bevállalja, de itt más a vezetesi kultura, es nagyon ritkan kell harmadik személyt megkerni hogy vezessen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!