Melyik az életszerűbb fiatal dolgozó párnak?
kb. 40 m2-es tégla társasházi lakás, belső parkra néző szobákkal (csendes), vagy pedig felújítást igénylő családi ház, ami 100 m2, saját garázzsal és kerttel, 30 km-re a belvárostól?
Kb. egy árban, a lakás konkrét, a ház csak példa. Gyereket 2-3 év múlva tervezünk. Kb. 4-5 év alatt elő- és végtörlesztenénk a lakáshitelt szerintem.
Annyiban kényelmesebb, hogy a munka "helyben" van, a rezsi gondolom kevesebb, a saját parkosított kert hiányozna, viszont a családi ház meg felújítással többre jönne ki, illetve be kell járni (kocsi van, de ha épp nincs akkor 1-2 értelmes busz van / nap vagy pedig marad a koszos csühös).
Most elég lenne a lakás. És kényelmes is, mert közelebb van a munka, élet.
De ha már 2-3 év múlva gyereket szeretnek, akkor szerintem a ház az ideális. Addigra felújítják, mire jönnek a gyerekek.
Nem vennék lakást. Főleg nem 40 m2-est. Mi albérletbe megyunk nem soká, es zsugorgatunk egy házra. Majd aztan johet a gyerek ha meg van a haz, persze hitellel fogjuk megvenni, de minel tobbet szeretnenk bele fizetni.
Ha szeretnetek pedig 2 gyereket, a 40 m2 borzaszto keves. Egymas hegyen hatan lesztek. Persze ha nektek ez normális, mert pl ebben nottetek fel akkor hajrá, de nekunk egy 75 m2-es hazunk van, es az is keves, nincs se nappalink se semmi, konyha is picike, önálló ebédlő nincs, egy gyereknek a ballagasara rokonokat ide nem lehet meghivni, vagy csaladi ebedre.
Inkább egy kicsit nagyobb lakást nézzetek egy kicsit távolabb, mint a belvárosi.
Az ilyen paraszt házakkal csak a gond van, normális ember aki megteheti lakásban él, vagy penthouse-ban
Én a lakásra szavaznék, vagy pedig bármi más opcióra, ahol nem vagyok ennyire autóhoz kötve (napi 2 busz édes kevés).
Gondoljatok bele, ha lesz gyerek és nagyobb lesz, folyamatosan furikázni kéne oviba/suliba, hát én voltam ilyen helyzetben gyerekkoromban, szerintem szívás! Úgy alapból ez a bejárós életmód elég fárasztó, ha meg kocsival történik, akkor szerintem nem túl pénztárcakímélő. Ja és nyilván 2 kocsi kell majd, hiszen nem lehet úgy összeegyeztetni a dolgokat, hogy mindig egyszerre végezzetek (vagyis lehet, de ki akar várni a másikra órákat).
Egy gyereket akár be lehet vállalni 40 nm-en, ha van külön szobája. Ha többet szeretnétek, érdemes egy nagyobb lakásban/házban gondolkodni, de szerintem ne toljatok ki magatokkal azzal a kintivel.
Csak az anyagiakat tekintve fölösleges 2 főnek 100 nm ház nagy kerttel, pazarlás. Ha meglesz 2 iskolás korú gyerek, még akkor is bőven tágas, de 4 főnek is elegendő 80-85 nm.
Amikor kamasz lesz, külön lakrészt igényel 17 évesen, akkor aktuális egy nagyobb. Tehát az elkövetkezendő 20 évben 85 nm-ig terveznék max.
Sőt, ha engem kérdezel, most 8-10 évig csak egy 55-65 nm-esre gyúrnék, ha családi ház - de ha lakás, akkor is.
A 40 nm-es lakás az nem tudom, hogy jön a képbe, ha 3 éven belül hárman lennétek... 1 szoba, 40 nm, 2 embernek is kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!