Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Melyik az életszerűbb fiatal...

Melyik az életszerűbb fiatal dolgozó párnak?

Figyelt kérdés

kb. 40 m2-es tégla társasházi lakás, belső parkra néző szobákkal (csendes), vagy pedig felújítást igénylő családi ház, ami 100 m2, saját garázzsal és kerttel, 30 km-re a belvárostól?

Kb. egy árban, a lakás konkrét, a ház csak példa. Gyereket 2-3 év múlva tervezünk. Kb. 4-5 év alatt elő- és végtörlesztenénk a lakáshitelt szerintem.

Annyiban kényelmesebb, hogy a munka "helyben" van, a rezsi gondolom kevesebb, a saját parkosított kert hiányozna, viszont a családi ház meg felújítással többre jönne ki, illetve be kell járni (kocsi van, de ha épp nincs akkor 1-2 értelmes busz van / nap vagy pedig marad a koszos csühös).

2019. dec. 2. 14:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nektek kell eldöntenetek.
2019. dec. 2. 14:10
 2/14 anonim ***** válasza:
93%

Most elég lenne a lakás. És kényelmes is, mert közelebb van a munka, élet.

De ha már 2-3 év múlva gyereket szeretnek, akkor szerintem a ház az ideális. Addigra felújítják, mire jönnek a gyerekek.

2019. dec. 2. 14:18
 3/14 anonim ***** válasza:
70%

Nem vennék lakást. Főleg nem 40 m2-est. Mi albérletbe megyunk nem soká, es zsugorgatunk egy házra. Majd aztan johet a gyerek ha meg van a haz, persze hitellel fogjuk megvenni, de minel tobbet szeretnenk bele fizetni.

Ha szeretnetek pedig 2 gyereket, a 40 m2 borzaszto keves. Egymas hegyen hatan lesztek. Persze ha nektek ez normális, mert pl ebben nottetek fel akkor hajrá, de nekunk egy 75 m2-es hazunk van, es az is keves, nincs se nappalink se semmi, konyha is picike, önálló ebédlő nincs, egy gyereknek a ballagasara rokonokat ide nem lehet meghivni, vagy csaladi ebedre.

2019. dec. 2. 14:26
 4/14 anonim ***** válasza:
37%

Inkább egy kicsit nagyobb lakást nézzetek egy kicsit távolabb, mint a belvárosi.

Az ilyen paraszt házakkal csak a gond van, normális ember aki megteheti lakásban él, vagy penthouse-ban

2019. dec. 2. 15:23
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Én a lakásra szavaznék, vagy pedig bármi más opcióra, ahol nem vagyok ennyire autóhoz kötve (napi 2 busz édes kevés).

Gondoljatok bele, ha lesz gyerek és nagyobb lesz, folyamatosan furikázni kéne oviba/suliba, hát én voltam ilyen helyzetben gyerekkoromban, szerintem szívás! Úgy alapból ez a bejárós életmód elég fárasztó, ha meg kocsival történik, akkor szerintem nem túl pénztárcakímélő. Ja és nyilván 2 kocsi kell majd, hiszen nem lehet úgy összeegyeztetni a dolgokat, hogy mindig egyszerre végezzetek (vagyis lehet, de ki akar várni a másikra órákat).

Egy gyereket akár be lehet vállalni 40 nm-en, ha van külön szobája. Ha többet szeretnétek, érdemes egy nagyobb lakásban/házban gondolkodni, de szerintem ne toljatok ki magatokkal azzal a kintivel.

2019. dec. 2. 17:47
 6/14 anonim ***** válasza:
93%

Csak az anyagiakat tekintve fölösleges 2 főnek 100 nm ház nagy kerttel, pazarlás. Ha meglesz 2 iskolás korú gyerek, még akkor is bőven tágas, de 4 főnek is elegendő 80-85 nm.

Amikor kamasz lesz, külön lakrészt igényel 17 évesen, akkor aktuális egy nagyobb. Tehát az elkövetkezendő 20 évben 85 nm-ig terveznék max.

Sőt, ha engem kérdezel, most 8-10 évig csak egy 55-65 nm-esre gyúrnék, ha családi ház - de ha lakás, akkor is.

A 40 nm-es lakás az nem tudom, hogy jön a képbe, ha 3 éven belül hárman lennétek... 1 szoba, 40 nm, 2 embernek is kevés.

2019. dec. 2. 18:03
 7/14 anonim ***** válasza:
24%
Hát ha az 5 éves tervben gyerek is van, 40 nm édeskevés. Az egy lyuk, semmire nem elég, én inkább házat vennék. Igaz, a bejárás szar, de sokkal rosszabb, ha egy négyfős család egy kis lakásban zsúfolódik össze. Én tudom, 50-55 nm-es a lakásunk, egy 11 hónapos és egy 4,5 éves gyerekünk van, katasztrófa, hogy mennyire nem férünk el, egy elmebaj. Már megvan a ház, de még újítjuk, alig várjuk a költözést. Ott 115 nm helyünk lesz, mindenkinek saját szoba, hatalmas nappali, külön étkező, egy álom. Ha belathato időn belül bővül a család, ne vegyetek kis lakást, mert utálni fogjátok. Mi is rühelljük ezt a zsùfoltságot, állandó pakolást, minden kerülgeteset.
2019. dec. 2. 18:25
 8/14 A kérdező kommentje:
Rezsi és takarítás szempontból azért 115 m2... én is szívesen ellaknék egy 160 m2-es szintes egyedi házban, ahol van nappali, 2-3 háló, nagy parkosított zöld kert...
2019. dec. 2. 19:29
 9/14 anonim ***** válasza:
93%
40 nm gyerekkel nagyon kevés. Ha gyereket terveztek pár éven belül akkor nappali + 2 háló a minimum ami szóba johett
2019. dec. 2. 20:15
 10/14 anonim ***** válasza:
90%
A 115 nm az 3 akkora szoba, ami nem lyuk, és az ágyon kívül más is befer+nappali+konyha+spejz+étkező+fürdő+wc+előszoba+mosókonyha. Igazából semmi extra, csak annyi, amennyi kényelmes. Egyedül a nappali az, ami óriási, a többi helyiség normál méretű. Szerintem nem sok. De persze nem mindegy, ki mihez szokott, aki megszokta a pici helyiségeket, szűk tereket a lakásokban, annak jó a feleennyi is. Mi nagy, kertes házakban nőttünk fel, nekünk szenvedés ez az 55 nm egerlyuk, amiben most lakunk. Es a gyerekekkel még inkább, mert jatszanak, szetpakolnak, egesz nap pakolok utánuk, és így is állandóan káosz van. Annyira nincs hely itt 4 ember cuccanak, hogy képtelen vagyok rendet tartani. Csak azért írom, hogy vedd figyelembe, hogy gyerekekkel tényleg sokkal több hely kell, mint kettotoknek.
2019. dec. 2. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!