Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Melyik az életszerűbb fiatal...

Melyik az életszerűbb fiatal dolgozó párnak?

Figyelt kérdés

kb. 40 m2-es tégla társasházi lakás, belső parkra néző szobákkal (csendes), vagy pedig felújítást igénylő családi ház, ami 100 m2, saját garázzsal és kerttel, 30 km-re a belvárostól?

Kb. egy árban, a lakás konkrét, a ház csak példa. Gyereket 2-3 év múlva tervezünk. Kb. 4-5 év alatt elő- és végtörlesztenénk a lakáshitelt szerintem.

Annyiban kényelmesebb, hogy a munka "helyben" van, a rezsi gondolom kevesebb, a saját parkosított kert hiányozna, viszont a családi ház meg felújítással többre jönne ki, illetve be kell járni (kocsi van, de ha épp nincs akkor 1-2 értelmes busz van / nap vagy pedig marad a koszos csühös).

2019. dec. 2. 14:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút rajtatok múlik. Mi pl. hülyeségnek tartottuk első lépésként házat venni, amire ráadásul még egy csomó pénzt rá kellene költeni. A lakásunk megvásárlása, minimális felújítása és bebútorozása is olyan költségekkel járt, ami egyben elvitte az összes megtakarításunkat (hitelt is vettünk fel), plusz még kb. egy évig nem tudtunk semmit félretenni, mire minden bútorunk meg lett. És ez csak 53 nm. Egy dupla ekkora házra a felújítás is több és már társul hozzá az udvar karbantartása, amihez szintén eszközöket kell venni, akár kinti bútorokat a nyári időszakra. Szóval nagyobb ingatlan = nagyobb költség, több probléma. Nekünk erre nem lett volna keretünk, sem idegrendszerünk és mivel úgy nőttem fel, hogy pont emiatt állandó felújításban éltünk (szobáról szobára haladva, amikor éppen volt rá pénz), ezért én erre nem vágyom. Ha házba költözünk, akkor abba már úgy költözünk be, hogy olyan formájú, amilyet szeretnénk, van pénzünk beszerezni az udvarba is a vágyott eszközöket, bútorokat.

Szóval lakást vettünk, de arra figyeltünk, hogy legalább két hálószoba legyen, egy-két pici gyerekkel még kényelmes legyen. A legideálisabb a két gyerek között lenne majd elköltözni, de meglátjuk hogy alakul, az sem baj ha még ide születik. Terveink szerint mire költözünk már hitelmentes lesz a lakás, 5-6 évet szeretnénk itt tölteni, de ha 6-8 lesz sem omlik össze a világ. :) Ha nem szeretnénk gyerekeket, akkor valószínűleg itt élnénk le az életünket, nagyon szeretjük a lakásunkat.

2019. dec. 3. 09:06
 12/14 anonim ***** válasza:
24%

Csak rajtatok múlik, de szerintem a ház sokkal ideálisabb, én a házra szavazok! Egy otthon mindig a családtól kell, hogy függjön, sosem a munkahelytől, dolgozni bárhol lehet, és 30 km amúgy sem olyan nagy távolság, főleg autóval!

40 m2 legfeljebb csak legénylakásnak jó, egy párnak szűkösebb, családnak pedig nagyon kicsi, 100 m2 viszont már egy családnak is ideális méret, és ott az előny, hogy ha felújítotok, akkor azt a saját ízlésetek szerint tudjátok kialakítani!

Viszont ha a ház csak példa, nem konkrét, akkor miből gondolod, hogy felújítással együtt többe kerülne? Egy azonnal beköltözhető ingatlan általában drágább, mint egy felújítandó a felújítási költséggel együtt, ráadásul távolabb a várostól többet kaptok a pénzetekért, konkrétabban ugyanannyiért nagyobbat!

Persze ha nem zavar titeket, hogy eggyel többször kell költözni, akkor egyelőre valóban jobb a lakás, de meglátjátok, hogy gyerekkel már kicsi lesz!

2019. dec. 3. 18:30
 13/14 anonim ***** válasza:
92%

Amíg ketten vagytok én a lakással indítanék, közben pedig gyűjthetnétek hozzá +-ban. Aztán ha jön a baba eladnátok/cserélnétek a lakást, és az addig összegyűjtött pénzzel kiegészítve nagyobbra cserélnétek.

Egy felújítandó családi ház feneketlen kút, nem tudhatjátok mibe futtok bele, és pl. egy tetőcsere, szigetelés, átvezetékelés, fűtéskorszerűsítés hatalmas kiadás.

2019. dec. 3. 18:34
 14/14 anonim ***** válasza:
Valami kettő közti megoldás kellene. Ha csak a két véglet közül lehet választani, akkor a lakás, aztán ha tényleg aktuális lesz a gyerek, akkor egy komolyabb felújítást nem igénylő családi ház.
2019. dec. 15. 00:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!