Bicikligumit vezetékes víz nyomásával felfújni, életszerű megoldás lehet?
A gumimba 3,5 bar kell, a víznyomás általában ennél nagyobb.
Arra gondoltam, ha (amúgy is) adva egy hosszú locsolócső, amiben eleinte levegő van, végét rácsatlakoztatom a biciklire (erre kéne egy házilagos adapter, amin lenne egy nyomásmérő, sőt egy biztonsági szelep is), majd elejénél óvatosan megnyitom a vizet, és vigyázok rá, hogy a slag a csaptól a bicikliig végig emelkedjen, hogy a víz mindig maga előtt tolja a levegőt, akkor prímán megspórolnám a fárasztó pumpálást és a benzinkúti kitérőket is (ami kilométerekre van).
Az adapter leágazócsonkja akár rendszeresítetten ott lehetne a slag és annak végén a locsolófúvóka között. (A fúvóka tekerésével a slag elzárható, és noha nem így tároljuk, de a slag időlegesen simán kibírja a hálózati nyomást.)
Valaki csinált már ilyent? Jól használható?
Ha van némi nedvesség a slagban, és vízpermet kerül a gumiba, azt árt neki?
Elvileg működhet, láttam is valami hasonló videót yt-on, ő pár összekötött palackba engedett vizet és a kiszorított levegővel fújta fel a kereket. Összességében nem tűnik azért túl életszerű megoldásnak, egyszerűbb elővenni a pumpát (vagy venni egy taposósat), mint ezzel kínlódni.
Amúgy baja nem lesz, a szelep rézből van, a gumit sem bántja a vízpára (amúgy a kompresszorok is gyakran köpik a kondenzvizet, szóval nagy megtepetés nem érné).
Csak abban az esetben működhet, ha a locsolócsőből teljesen kiöntöd a vizet, és akkora áramlással indítod a folyamatot, hogy a cső teljes keresztmetszetén meginduljon a víz. Ellenkező esetben a víz hamarabb odaér a szelephez, mint hogy érdemi nyomás kialakult volna a locsolócsőben.
Amit az #1 ír az ésszerűbbnek hangzik. Az elkövető által jobban szabályozható művelet.
De szerintem sem éri meg vele egy percet sem szórakozni, ha veszel egy pumpát amivel tudsz dolgozni legalább 4 bar-ig egyszerűbb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!