Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyire életszerű Bp-en egy...

Mennyire életszerű Bp-en egy albérlet konyha, mosógép nélkül?

Figyelt kérdés

Befektetésként keresek Budapesten kisebb lakásokat. Hosszútávon adnám bérbe egyedülállóknak, diákoknak.

Vidékiként nem nagyon látok bele a budapesti életbe. Nálam vidéken alap, hogy relatív nagy lakásban élnek az emberek, van konyha, mosógép.

Pesten viszont látom, hogy sok olyan hirdetés van, hogy ezek hiányoznak a 10-20 m2-es lakásokból. Jó esetben a konyha abból áll, hogy van egy csap és egy mikró, meg talán egy pár centi hosszúságú munkapult.

Mennyire élhetőek ezek a lakások a Budapesti közegben? Tényleg vannak a város központibb helyein "közmosodák", amiket az emberek igénybe vesznek, tényleg lehet élni sütő nélkül? Mondjuk a főzőlapot még meg is tudja oldani az ember egy mobillal, de sütőnek, mosógépnek tényleg nincs hely egy ekkora pecóban.

Ti kivennétek egy ilyen lakást?

Ha lehet, budapestiek, nagyvárosiak válaszára lennék kíváncsi. A vidéki helyzetet elég jól ismerem!

ma 11:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%
Az ilyen lakásokat inkább pár napos kiadásra használják (jellemzően airbnb), nem hosszútávra.
ma 11:45
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Én a belvárosban (nyugati környéke) lakom, a házban sok a kiadott lakás. 13 m2 is van közte... és állnadóra vették ki, valamilyen keleti fiatal (kínai, vietnami, szóval pontosan nem tudom, de ilyesmi).

20 m2 körüli kiadott lakás több is van a házban. Kiveszik azokat is.

Mondjuk ezek frissen vannak felújítva, szép beépített bútor, 4 m belmagasság, galéria (az alapterületen felül), a galérián is beépített szekrény, tehát nem veszi el lent a helyet. A "konyha" az egy sarok, kétajtós alsó szekrény, azon egy mikró, vízforraló. Tűzhely nincsen.

Mosógépet nem tudom, de igen, van innen nem messze Bubbles mosoda, én is szoktam oda járni, olyasmit, ami nem fér be az itthoni mosógépbe (pl. dupla ágytakaró, díszpárnák) ott mosok.

Amúgy diákként én laktam 12 m2 + galériás lakásban, és egyáltalán nem szenvedtem, szerettem ott lakni, viszonylag olcsó (vagy nekem megfizethető) volt, és önálló voltam.

ma 12:09
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Vannak mosodák, érdemes körülnézni, hogy ha nem fér be mosógép a lakásba, akkor legyen a közelben mosoda.

Nyilván drágábbra jön ki így egy mosás.

De amit fontosabb megnézni: tulajdoni lapon micsoda az az ingatlan. Lehet, hogy nem is lakás!

18 nm alattinál már majdnem 100% ez.

Szuterén sem lehet lakás, félszuterén is csak akkor, ha 70 centinél nincs mélyebben.

ma 13:36
 4/16 anonim ***** válasza:
76%

" tényleg lehet élni sütő nélkül?"

Sokan vesznek készételt, úgyhogy igen.

Ezeket a mini lakásokat ingázók veszik ki, heti pár napot vannak Pesten, amíg dolguk van ott, úgyhogy az eredeti lakhelyükön vidéken van minden.:)

M

ma 13:42
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Még talán a kaját is onnan hozzák, és a mosnivalót is oda viszik haza.

Mikor egyetemista barátaim voltak, volt, akinek vettek normál méretű lakást Budapesten, mégis otthonról hozták a főtt ételt és hazavitték a mosnivalót hetente.

ma 13:43
 6/16 anonim ***** válasza:
Nagyon sokaknak nincs igénye főzőcskére. Főleg amikor barmit megtenne mert a lalhatas kell de megse dzobat akar berelni. Szerintem ha nincs mosogep az orias hatrany. De ha a konyha az egy mikro meg egy csap az meg siman belefer
ma 14:00
 7/16 anonim ***** válasza:

Airbnbre jó.

Amúgy meg sem érne, mert az ára olyan magas, a bérleti díj meg kb fele annyi, mint más befektetésekkel.

Aztán, ha betiltják a rövid távút akkor nézhetsz.

Ha mindenképpen ingatlanba akarsz fektetni inkább nézz valamit vidéken.

Budapest vastagon túlárazott.

ma 14:01
 8/16 anonim ***** válasza:

"Jó esetben a konyha abból áll, hogy van egy csap és egy mikró, meg talán egy pár centi hosszúságú munkapult."

Inkább ún. minikonyha vagy tűzhely.

A sütő mihez kell? Süteményt nem tudsz sütni, de akkor majd főzöl tejbegrízt vagy madártejet, pudingot...:)

Húst serpenyőben is lehet sütni.

Főzni meg mindent lehet ugye.

2: Ezek nem önálló lakások, hanem egy lakásban van kialakítva több lakrész (jellemzően 3-5 db).

1 szoba saját fürdőszobával és a szobába van betéve teakonyha.

ma 16:07
 9/16 anonim ***** válasza:
Sajnos létezik ilyen. Laktam "albérletházban", 15-20 m2-es szoba, zuhanyzó, wc. Konyha nem volt, csak egy mikro, vízcsap csak a zuhanyzóban. Hemzsegtek a csótányok, télen megfagytunk, mert kikapcsolták a központi fűtést, olajradiátorral próbáltunk fűteni. Volt két közös mosógép a házban, de az sem ingyen. Mindezért 150 ezret kellett fizetni...
ma 19:07
 10/16 anonim ***** válasza:

9: És mért azt választottad?

Ha múltidő, akkor ez egy magas árnak számít.

ma 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!