Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Lakás bérlésnél közjegyző...

Lakás bérlésnél közjegyző által kötött szerződés mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

jan. 12. 16:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Szerintem 50 ezer Forintot minimum kér de inkább többet.

Egy havi bérleti díj az már húzós lenne

jan. 12. 16:43
 2/15 anonim ***** válasza:
Az minek?
jan. 13. 21:52
 3/15 anonim ***** válasza:
Azért mert akkor könnyebben ki lehet b@szni az inkorrekt bèrlőt
jan. 13. 21:57
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
3# nem lehet könnyebben kib@szni.
jan. 13. 22:08
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az már eleve egy elrettentő dolog egy sunnyogó bèrlőnek ,hogy elmenjen a közjegyzőhöz.Szerintem kisebb eséllyel lesz fizetés nem akarás veszély.

3as vok.

jan. 13. 22:13
 6/15 anonim ***** válasza:

A közjegyző által készített bérleti szerződés díja több tényezőtől függ, például a bérleti díj összegétől, időszak hosszától és a közjegyző által alkalmazott díjszabástól, ezért mindegyik KJ-nél a díj változó, nem egységes....!!!!

KJ-nél 2 típusú szerződést szoktak kötni, 1 évre szólót meg határozatlant.

Egyéves bérleti szerződés:

- Ha a havi bérleti díj 100 000 Ft, az éves összeg 1 200 000 Ft. A közjegyzői munkadíj ebben az esetben körülbelül 23 200 Ft lehet.

Határozatlan idejű szerződés:

- Ha a havi bérleti díj 100 000 Ft, a hároméves összeg 3 600 000 Ft. A közjegyzői munkadíj ebben az esetben körülbelül 47 200 Ft lehet.

A leggyakoribb, vagy a legelterjedtebb, hogy a közjegyzői díj megfizetését a bérbeadó és a bérlő közösen állják felesben. A 2. leggyakoribb, hogy bérbeadó teljesen átvállalja magára a díjat, és a legritkább, hogy a bérbeadó ragaszkodik, hogy a bérlő maga fizesse ki a teljes díjat.

jan. 14. 17:39
 7/15 anonim ***** válasza:

4es ,1,3,5 vagyok.

Szerintem összességében van értelme a közjegyzőnek,hogy ő előtte legyen aláírva a bérleti szerződés.

Mindkét fél számára előnyös lehet

jan. 14. 18:01
 8/15 anonim ***** válasza:
48%
Én magam és több ismerősöm is ad ki lakást, de sose hallottam ilyet, hogy bárki is közjegyzővel hitelesítette a bérleti szerződést. Sőt a legtöbb esetben nincs is semmilyen szerződés. Közjegyzővel hitelesített szerződéssel is ugyanúgy kitörölheted, ha szétbarmolja a lakást, vagy lelép fizetés nélkül. Senki nem fog emiatt pereskedni, mert semmi értelme. Ha meg arról van szó, hogy nem akarja elhúzni a belét az idióta bérlő akkor meg fogadni kell pár markos legényt azt jónapot, sokkal egyszerűbb mint hónapokig várni amíg valamit lép a bíróság vagy a rendőrség.
jan. 14. 23:17
 9/15 anonim ***** válasza:
53%

8-as

Nagyon nem vagy tisztában ezzel, a közjegyzői szerződésnek pont az a lényege, hogy pereskedés és bíróság nélkül, ha nem fizet az albérlő, akkor a közjegyző hivatalból indít végrehajtást az albérlő ellen, ami azt jelenti, hogy végrehajtók jelennek meg az ingatlannál rendőri biztosítással, pont úgy mint az elárverezett devizahitelesek ingatlanjánál és kipakolják az ingatlanból az albérlőt... ez a lényege a közjegyzői szerződésnek. Ha nincs közjegyzői szerződés, akkor bizony, ahogy írod csak bíróságon pereskedéssel tudod az ingatlanodat visszaszerezni...a felfogadott markos legényekkel meg csak akkor jársz jól, ha 1 bitesnek adtad ki az ingatlanodat és nincs tisztában a jogaival, de ha már egy rafkós albérlőnek adtad ki és verőembereket hívsz rá, azzal te ütöd meg a bokádat és akaratodon kívül a bíróságon kötsz ki, csak a vádlott nem az albérlőd lesz, hanem te leszel....!

jan. 14. 23:36
 10/15 anonim ***** válasza:
64%
9# Közjegyző nem rendelhet el végrehajtást, főleg nem rendőri jelenléttel, hülyeséget beszélsz.
jan. 14. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!