Miért hiszik azt a tulajdonosok, hogy a bèrlőknek sok pénze van?
Nem ingyen kell kiadni egy ingatlant és nem is pár tìzer forintért, de ami árakat elkérnek az albérletért, az már pofátlanság!
Leìrom helyetted az alábbi megjegyzést, mert itt a GYK-n eléggé sok a tahó, beszólogató.
Tudom, ott a lehetőség saját ingatlant venni, de most nem ez a téma. ☝️
A másik sèrelmem az, hogy a tulaj tegnap közölte, hogy 30.000 forintot emel a lakbèren. (úgy, hogy csak egy éve lakom itt)
Arra hivatkozott, hogy neki is emelkedtek a kiadásai.
Ès? Nekem is,mégsem mással fizettetem ki azokat!
Miért a bérlővel kell megfizettetni a tulajnak a saját plusz kiadásait?
Helyettem sem fizeti ki senki a kiadàsaimat!
Miért hiszik azt a tulajok, hogy a bèrlőknek sok pénze van?
Ha nekik sincs, akkor mièrt húzzák le a bérlőket?
"Helyettem sem fizeti ki senki a kiadásaimat!"
Gondolom fizetésemelést sem kérsz soha.
Én rendszeresen megteszem, bár általában emel a cég magától is.
"Helyettem sem fizeti ki senki a kiadásaimat!"
EZEK a TE kiadásaid! TE használod a lakást és lakod le, te használod az áramot, fütést, vizet, gázat, logikus, hogy neked kell kifizetni!
"30.000 forintot emel a lakbéren"
Mérlegelni kell, hogy ez neked megéri-e vagy sem.
Ha még így is megéri, akkor maradsz, ha nem éri meg költözöl.
Fordított esetben még senkit nem láttam elégedetlenkedni, amikor (akár évekig) piaci ár alatt laknak albérletben.
Ha tulajdonosként rákérdezel a bérlő anyagi helyzetére, esetleg kéred, hogy igazolja azt bérpapírral, munkáltatóival akkor ő lesz a legjobban felháborodva, hogy miért turkálsz a zsebében.
Elfogadom. Igaza van. Semmi közöm hozzá. Viszont emelés esetén ő se hivatkozzon anyagi helyzetre, hiszen nekem ahhoz semmi közöm.
Aki hitelt vesz fel egy banktól, a bank felé igazolnia kell a jövedelmét, ahogy jogosnak találom azt is, hogy a bérlő igazolja a jövedmét a tulajdonos felé.
Viszont a hitelfelvevőnek semmi köze a bank nyereségéhez, ahogyan a bérlőnek sincs köze a tulajdonos anyagi helyzetéhez.
Egy szolgáltatást igényelt az egyén, amit jó esetben meg is kap.
Gondolom a tankolás után sem alkudozik senik, hogy a 28000-ből engedjé már neked akkor is megéri... Ahogy a pékségben sem a 1 kg kenyér árából...
Mert aki csóró az szobát bérel, vagy ágyat.
Amúgy néztél mostanában ingatlan árakat?
Na, ott aztán volt emelés rendesen!
Az is lehet, hogy meg akar szabadulni tőled.
"Nekem is,mégsem mással fizettetem ki azokat!"
Kéne pedig kérjél fizetésemelést.
Mások megteszik, velük kell a bérbeadó lakásokért versenyezned.
A legtöbb válaszoló nem "tulaj", csak normálisan gondolkodó ember!
Másrészt ha ennyire trágár a stílusod, az is mutatja, mennyire primitív vagy.
Oké, azt hiszem nincs miről beszélni.
Számomra egyértelműen kiderült, hogy a kérdező nem áll azon a szellemi szinten, hogy objektív vitát lehessen vele folytatni az adott témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!