Miért hiszik azt a tulajdonosok, hogy a bèrlőknek sok pénze van?
Nem ingyen kell kiadni egy ingatlant és nem is pár tìzer forintért, de ami árakat elkérnek az albérletért, az már pofátlanság!
Leìrom helyetted az alábbi megjegyzést, mert itt a GYK-n eléggé sok a tahó, beszólogató.
Tudom, ott a lehetőség saját ingatlant venni, de most nem ez a téma. ☝️
A másik sèrelmem az, hogy a tulaj tegnap közölte, hogy 30.000 forintot emel a lakbèren. (úgy, hogy csak egy éve lakom itt)
Arra hivatkozott, hogy neki is emelkedtek a kiadásai.
Ès? Nekem is,mégsem mással fizettetem ki azokat!
Miért a bérlővel kell megfizettetni a tulajnak a saját plusz kiadásait?
Helyettem sem fizeti ki senki a kiadàsaimat!
Miért hiszik azt a tulajok, hogy a bèrlőknek sok pénze van?
Ha nekik sincs, akkor mièrt húzzák le a bérlőket?
Mivel megteheti,gondolom ha nem te akkor más kifizeti majd azt a bérleti díjat.
Kereslet kínálat.
Minden évben emelkednak az albérletárak,van aki 2 évente emel nagyobb lépcsővel. A saját tulajdonát pedig annyiért adja ki amennyiért akarja. A szerződés gondolom lejárt, vagy le fog járni, és új szerződésnél ezt megteheti veled is.
2 választásod van, mert ez nem kivánság műsor:
1. Megkötöd a szerzödést az új árral
2. Elköltözöl.
Nem hiszik azt.
Mert csak a saját boldogulásuk számít nekik.
Szokták mondani, hogy minden annyit ér amennyit fizetnek érte. Ez az albérletekre is igaz. Jelenleg lakhatási válság van és ezt erősen ki is használják és annyit kérnek, amennyit csak tudnak. Az emberek nagy része önző és telhetetlen, emiatt nem érdekli őket, hogy te hogyan boldogulsz. Alapból akinek több ingatlana van az már nem annyira szorul rá arra a pár tíz ezer ft.-ra mint te akinek bérelni kell mert semmilye sincs.
"Miért hiszik azt a tulajdonosok, hogy a bérlőknek sok pénze van?"
Engem teljes mértékben hidegen hagy, hogy a bérlőnek mennyi pénze van. Fizesse a bérleti díjat és azon felül élje boldogan az életét. Ha a lakbér kifizetése megterhelő számára, akkor keressen másik, a pénztárcájának megfelelő lakhatási formát.
"Miért a bérlővel kell megfizettetni a tulajnak a saját plusz kiadásait?"
Ácsi.
Nem a bérlővel fizetteti meg a kiadásait, hanem a többlet kiadásai miatt a SZOLGÁLTATÁS jelen esetben lakhatás díját emeli meg. Mint ahogy több pénzt kér a kőműves, a festő, a masszőr, a fodrász vagy a prostituált is. Ha többlet kiadása van, azt beépíti a termék/szolgáltatás árába.
Lehetséges, sőt valószínűleg azt a lakást a tulajdonos hitelre vette.
Lehet,hogy egy nagy hitelre,az is lehet,hogy bérleti díj se fedezi teljes egészében a hitel havi törlesztőrészletét.
És valóban minden drágább a boltokban és ezért kénytelen emelni a bérleti díjon is.
Az ingatlan bérbeadása magánszemély részéről nem jótékonysági vagy szociális juttatás, hanem kőkemény üzlet.
Engem pl. egyáltalán nem érdekel, hogy sok, vagy kevés pénze van a bérlőnek. A szerződésben, amit aláírt, benne foglaltatik, hogy minden év decemberében rendezzük a bérleti díj összegét. Én mindig annyit mondok, ha sérelmezi, hogy szóljon időben, ha elköltözik. Egyáltalán nem érdekel, hogy ez neki milyen nehezen kifizethető. Mint ahogy senkit nem érdekel az, hogy nekem mennyire volt megterhelő összehozni azt a lakást, fenntartani, felújítani, kifizetni.
A tulajnak teljesen mindegy, mennyi a bérlö fizetése, a lakás bérleti díja X összeg, akinek sok, keressen másikat. (A boltban is közlöd, hogy szerinted a kenyér/hús/stb túl drága, adják olcsóbban, mert kevés a fizetésed?)
A költségek emelkednek a bérlö fogyasztása után, ezért jogos, hogy a többletet a bérlö fizeti. (Ha egy saját ingatlanban több a rezsi, akkor is annak kell fizetni, ha okozta, nem mondhatod, hogy ne rád terheljék a többlegfogyasztást, mert nincs rá pénzed!)
Ahol én lakom ott egy 55 m2-es panel 40 millió. Ha min. önerővel veszi meg esetleg a gyerekének, akkor 32 millió hitelt kell felvennie.
Ez jelenleg fix hitel 25 évre havi 215000 ft-os törlesztőt eredményez. Az átlag albérleti ára itt egy ilyen lakásnan 180-190000 ft! A veszteség mellé még megkapja a bérlő minden nyügjét a lakással kapcsolatban, és ezen kívűl 15% adót kell fizetnie. Így lesz a 190000 ből 162000 ft-ja, azaz 53000 ft minusszal zárja a hónapot.
Ahhoz, hogy ez legalább nullás legyen max 24 milió hitelt kell felvennie és 16 millió önerővel kell rendelkezzen + 4% illeték ami 1,6 millió. --> ~18 milló befektetésével, 45% önerővel, még mindig nem keresett egy fillért sem, de a lakás karbantartása továbbra is az ő gondja és költsége.
Nem mindenki örökölte. 10 év múlva ez a lakás már hasznot is termel a költségeihez képest, de az első 5-6 év vezteséggel fog zárulni. pl: kell egy hűtő, wc tartály, kisebb felújítások. Szóval viszi a pénzt.
Mire a gyerek megkapja teljesen leamortizálódik, kell egy komplett felújítás, meg 20+ évvel amúgy sem árt a burkolat csere stb. De így megvan neki a lakás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!