XVII. Kerületben mennyire nehéz albérlőt találni?
Figyelt kérdés
XVII. Kerületben van egy 75 m2, újépítésű lakásom, 2025 május végén épül fel. 350-380 ezerért tervezném kiadni, mennyire könnyű albérlőt találni ehhez hasonló lakásokhoz?nov. 27. 23:54
21/28 anonim válasza:
Külföldiek kifizetnek sok pénzt könnyedén, de nekik szerintem fontos a lokáció. A mi lakásaink is külföldieknek vannak kiadva, 4x m2-re is simán kifizetnek 250-300 ezer forintot, de nem egy kérdezte, amikor jött megnézni, hogy közel a metró stb és ez tetszik neki...
22/28 anonim válasza:
20-as hasznos a válaszod. Sokáig én is pont így gondoltam. Aztán rájöttem, hogy a fiatal lakásra gyűjtő pályakezdő mára nem feltétlenül meghatározó a piacon, mint 20 éve. Van sok egyéb szempont, aki inkább bérel és nem vásárol lakást, de azért jó körülmények között akar élni. Gyerekkel már nem annyira szempont (sőt hátrány) a belső kerület. Nem tud hol parkolni (márpedig két kocsi van a családban), nem tudja hova vinni sétálni a gyerekeket. stb. Szóval én most ha bérelni kényszerülnék akkor sokkal inkább külső kerületben néznék lakást mint belvárost. Nyilván 20-on vagy 30-as éveim elején ez nem így volt, és nekem is rákos borzasztó volt a XVII. kerület. Mára sokkal inkább fontos a zöld környezet,a nyugodt szomszédság, a jó parkolás mint az hogy XY mozi vagy pláza vagy koncert helyszín milyen távolságra van tőlem. Az viszont szempont hogy kikapcsolódok hétvégén, és nem a 10 cm-re lévő fal túloldalán lakó programját hallgatom.
23/28 anonim válasza:
Igen csak külkerület és külkerület között is van különbség. Konkrétana 17-be felkerekedni egy kirándulással felér.
24/28 anonim válasza:
22-ez nagyon szép de a legtöbb tulajnál kizáró ok a gyerek, még családi hézál is. És őszintén hamár külterüler én inkább óbudára költöznék. Ha minden kötél szakad mégis ott a HÉV
25/28 anonim válasza:
Nem egy ilyen kaliberű lakásnál problémáznak a gyereken. Sokan félre értik a bérbeadói piacot gyermek szempontjából. A bérbeadó attól fél (na jó a falakat és az új bútorokat is félti azért), hogy a gyerekes család őt nézi szociális védőhálónak. Aki ebben az ármagasságban keres bérelhető lakást, már nem azon réteg, akinél ha történik egy lábtörés vagy másik állás kell, akkor fizetésképtelen és úgy gondolja hogy most ő bajba került ezért nem tud fizetni és ezt kötelessége a bérbeadónk tűrni. Majd lesz valahogy. Persze Buda jobb lokáció lenne nem kétlem, de ott viszont már magasabbak az árak, ha nagy terasszal, saját zöld területtel és garázzsal akarsz ingatlant bérelni. Nem 300-380 között van árban, hanem 450-550 között ha Budán van.)
26/28 A kérdező kommentje:
Pontosan erről szól a dal, amit a 25-ös válaszoló írt. 300 -350ert nem kapsz olyan kalibert, mint amit ajanlok
dec. 3. 09:36
27/28 anonim válasza:
Megkérdezted, hogy mennyire nehéz Rákoson albérlőt találni, mi azt mondtuk nehéz.
Az a helyzet, hogy nem minket kell meggyőzni, hogy a tiéd egy jó ajánlat, hanem azokat, akik arrafelé akarnak családi házat bérelni.
Felteszed, kiadod egy hét alatt és örülsz, hogy nem nekünk lett igazuk.
Vagy megküzdesz a kiadással és esetleg csak árat csökkentve sikerül majd, vagy ha beüt a 150 ezres albérlet támogatás.
Nekünk igazából mind1, a te házad, a te pénzed. 😉
28/28 anonim válasza:
Talán ez az oldal nyújthat támpontot. Mert elvileg arra találták hogy meghatározzák vele, hogy kb mennyiért lehet kiadni egy albérletet Budapesten belül. Pontos címet is be lehet írni, és hogy milyen, mekkora a lakás stb, és majd küldenek egy emailt amiben leírják. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!