Melyik kerületben a legjobb most élni Budapesten?
Szolgáltatókkal és közlekedéssel a pesti belváros a legjobban ellátott. Cserébe kevés a zöld, sok az ember, de éjszaka is jár a 4-6-os és minden sarkon lesz fodrászat meg gyrosos, boltok és plázák. Vannak szebben karbantartott turistás és drága, meg vannak nagyon lepukkant, koszos és olcsóbb részei.
Munkalehetőség... hát attól függ, mit keresel, mihez értesz? Nincs kolbászból a kerítés sehol. Általában előbb munkahellyel szoktak megegyezni az emberek, aztán költöznek fel Pestre, különben csak a pénzt viszi. Ha albit nézel, akkor 3 havi kaució és egy évre szeretnek szerződni a tulajok. Ilyen bárhová beugrós eladói, raktáros fizukból egyedül meg sajnos nem szokta futni albérletre akárhol, gyakoribb a szobabérlés. Aki viszont konkrét állásajánlat miatt költözik, az tudja, hogy milyen környék nincs neki messze. Mert akár másfél-két órát is lehet ám utazni a városon belül (van, hogy vonattal másik városból gyorsabb beérni valahová), és hiába nyüzsis a lakhelyed, ha a cég, ami épp felvesz és jobban fizet, telephelye a külvárosban van.
Kérdés, hogy kinek mi a legjobb... mert itt felsoroltál pár dolgot, de lehet, hogy másnak más szempont fontosabb. Pl. zöldterület nagysága, jó iskolák közelsége...
De sztem pl. Újbudának az a része teljesen OK, ami viszonylag közel van az Allée-hoz, ha már annyira fontos, hogy legyen ott bevásárlóközpont.
Én Zuglóban élek, teljesen jól elvagyok itt, tömegközlekedési szempontból nagyon jó helye, jól ellátott a hely minden téren... de sztem neked túlzottan színes lenne a közösség legalábbis itt, a közelben... de kicsit kijjebb már kevésbé ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!