Mit tennének abban az esetben, ha a leendő bérlő kész tények elé állít, amit a ház megtekintésekor és egész idő alatt nem mondott el?
Van egy szülői házam, amit szép lassan felújítattam. Most meghirdettem kiadásra, jött egy férfi megnézni az ingatlant, akinek nagyon tetszett, közölte, hogy szeretné kivenni. Mondta, hogy rokkant nyugdíjas, egyedül él, van egy kutyája és dohányzik. A szerződés még nem került megkötésre, viszont ő már átutalta a kauciót és a bérleti díjat is.
Most a bérleti szerződés megkötése előtt, ami 2 nap múlva lenne, közölte, hogy a lánya is vele költözik, akinek szintén van egy kutyája. A lánya is hozza a bútorait cuccait és ő is. Egy ilyen helyzetbe mit célszerű tenni ?
20, dehogynem titkolózott. Legtöbb tulaj szivesebben adja ki egyedülállónak a lakását, és ez utána jó esetben a szerződésbe is bekerül-utána már csak a tulaj engedélyével költözhet be valaki életvitelszerűen. Azért nem mondta el, mert úgy gondolta, hogy több eséllyel kapja meg a lakást és ebben igaza is volt-ugyanakkor ezután oda a bizalom, illetve a több fő kizáró tényező is lehet-pl a lakás méretéből kifolyólag.
Egy garzont se adunk ki négy tagú családnak, hiába fizetnének rendesen.
Én mondjuk dohányosnak egyáltalán nem adnám ki. Képtelenség lesz utána megoldani, hogy ne legyen mindennek bagószaga.
De mivel nem foglalót kaptál, add vissza neki a pénzt és jelezd, hogy a megváltozott körülmények miatt nem aktuális a kiadás. A te tulajdonod, jogod van eldönteni, hogy kit engedsz be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!