Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tennének abban az esetben,...

Mit tennének abban az esetben, ha a leendő bérlő kész tények elé állít, amit a ház megtekintésekor és egész idő alatt nem mondott el?

Figyelt kérdés

Van egy szülői házam, amit szép lassan felújítattam. Most meghirdettem kiadásra, jött egy férfi megnézni az ingatlant, akinek nagyon tetszett, közölte, hogy szeretné kivenni. Mondta, hogy rokkant nyugdíjas, egyedül él, van egy kutyája és dohányzik. A szerződés még nem került megkötésre, viszont ő már átutalta a kauciót és a bérleti díjat is.

Most a bérleti szerződés megkötése előtt, ami 2 nap múlva lenne, közölte, hogy a lánya is vele költözik, akinek szintén van egy kutyája. A lánya is hozza a bútorait cuccait és ő is. Egy ilyen helyzetbe mit célszerű tenni ?

ma 21:04
 1/9 A kérdező kommentje:

Nagyon tanácstalan vagyok, hogy most mit tegyek. Bízom benne, hogy, ha valakinek valami hasonló helyzete volt, tudna valami okos tanácsot adni.

Nagyon nem jó előérzetem van. De lehet, hogy csak túlreagálom az egészet.

ma 21:10
 2/9 anonim válasza:
100%
Az olvasottak alapján nekem is rossz érzésem támadt. Én bisszautalnam a pénzt és nem adnám ki neki
ma 21:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Közjegyző? Szerződés?
ma 21:32
 4/9 A kérdező kommentje:
3. Még nincs szerződés, keddre van időpont az ügyvédhez szerződéskötésre.
ma 21:38
 5/9 A kérdező kommentje:
2. Köszönöm a választ. Nekem is hasonló gondolatom támadt először, hogy legszívesebben visszautalnám a pénzt és nem adnám ki neki a házat.
ma 21:40
 6/9 Bogica0616 ***** válasza:
Van egy gyereke és azt szeretné vinni? Őszintén ha már most előre félsz akkor ki se add a lakást. A kutyáról tudtál eddig is. Teljesen mindegy egy kertes házban, hogy egy vagy két kutya. Családi házban még ne legyen fura, ha van gyereke aki gondolom nem csecsemő és magával viszi. Ha lenne felesége vagy barátnője azt sem engedhetné be?
ma 21:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Honnan tudta a számlaszámodat? Utald vissza az összeget és felejtsd el a bérlőt. Ebből semmi jó nem származik, ha ennyire nyomul. Szerződést közjegyzőnél kell(ene) kötni nem ügyvédnél.
ma 22:05
 8/9 A kérdező kommentje:

6. Igen van egy gyereke aki 25 éves és eddig nem volt arról szó, hogy a lánya is odaköltözik, kutyástól, bútorokkal együtt. Nem kiskorú gyermekről van szó, mert abban az esetben természetes, hogy a szülő höz tartozik. Eddig egy kutyáról volt szó, most akkor kettő lenne.

Nem a családtag ellen van kifogásom, hanem, hogy kész tények elé állít, még a szerződés előtt.

ma 22:09
 9/9 A kérdező kommentje:

7. Köszönöm szépen a választ. A számlaszámot elkérte tőlem, hogy amire jön a szerződéskötésre a számlán legyen a pénz, mert készpénzt nem akar hozni magával, ezt mondta.

Köszönöm a megerősítést, holnap visszautalom neki a pénzt.

Köszönöm a jó tanácsot is, a következő bérlővel a szerződést közjegyzőnél fogom megcsináltatni.

ma 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!