Kérhetek a leendő albérlőmtől akármilyen igazolást, amin látom, hogy fizetőképes?
Gyorsan szeretnék albérlőt találni, mert költözöm külföldre, de minél jobban szeretném szűrni, hogy ne legyenek gondok. Persze bárki elveszítheti a munkáját, de azért ha egy normális, jól szituált, képzett ember / pár veszi ki, akkor nyilván hamar talál/nak másikat.
Ha kérek 3 havi munkabérutalásról bizonylatot vagy valami munkáltatói igazolást, fognak ezzel macerázni, ha kell nekik a lakás vagy akkor senki nem fog jelentkezni? :D
Ahova koltozol, oda nem kellett igazolas? Mert kulfoldon ez alap dolog.
Otthon is kerhetsz, akinek kell a lakas, nem fog ezen fennakadni.
Köszi, érdekes válaszok. Pont ez lenne a lényeg, hogy olyan embernek adjam ki a lakásom, aki megbízható és stabil anyagi helyzetben van. Ha feketemunkázik meg négy órára van bejelentve, az eleve kizárja ezt, szóval nem potenciális bérlő amúgy sem, hiszen neki sem biztos, hogy kifizetik a munkabérét normálisan, időben.
Ötmillió iroda van itt a környéken 10 perces sétatávban, szóval gondolom lenne olyan jelentkező, akinek ez jó hely lenne emiatt. A bankok meg egyéb multik pedig azért nem szoktak trükközgetni.
Kérhetsz, de legyél azzal tisztában, hogy munkáltatói "igazolást" bárki olyat nyomtat vagy ír neked, amilyet akar. Hogy ellenőrzöd?
Én azért nem szerettem soha a bérbeadók orrára kötni, hogy mennyit keresek, mert az átlagnál jobb jövedelmem volt/van és féltem, hogy az éves esetleges emelésnél ezt is mérlegelnék. "Hát ez a Gipsz Jakab milyen jól keres, meg se fog kottyanni neki ez az emelés."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!