Van rá akármilyen törvény, hogy nem lehet kisállatot tartani albérletben?
Beszélgettem külföldi ismerősökkel, a német ismerősöm azt mondta, hogy Németországban emberi jog az, hogy az ember macskánál és kutyánál kisebb állatot tarthat és ezt nem tilthatja meg a főbérlő sem.
Angliában elvileg nincs írásba adva, de ott is szabadabbak a szabályok.
Arra lennék kíváncsi, hogy itt van-e hivatalosan akármi?
A főbérlőnk még egy db halat sem enged akváriumban, az indoklása pedig az volt, hogy 'mert én nem akarok ebben a házban állatot' (nem is lakik itt).
Nem tudom, hogy egy hal mit árt a berendezésnek, vagy mit tudna amortizálni, ugatni sem ugat, de oké.
Én kígyót szeretnék nagyon, de az sem árt többet terráriumban, mint egy hal.
Minden alkalommal ha költözöm, azt hallom a főbérlőktől, hogy semmilyen állat, hal sem. Röhejesnek tartom.
Köszi a válaszokat.
Csak próbálom megérti, hogy miben tud valamiben kárt tenni, aminek se lába se foga...
Bérbeadó vagyok és állatbarát. Olyannyira, hogy én etettem a bérlőm macskáját, míg nyaralni volt.(Közel lakunk)
De a kérdésedre válaszolva:
Szerintem a bérbeadó kizárólagos joga megszabni, hogy kiket és miket enged be a lakásába. Ez lehet akár beteges méretű is, ahogy a halas példád is mutatja, de nem lehet ellene tenni semmit. Illetve lehet, kell keresni egy olyat, ahol ez nem tiltott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!