Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tennének abban az esetben,...

Mit tennének abban az esetben, ha a leendő bérlő kész tények elé állít, amit a ház megtekintésekor és egész idő alatt nem mondott el?

Figyelt kérdés

Van egy szülői házam, amit szép lassan felújítattam. Most meghirdettem kiadásra, jött egy férfi megnézni az ingatlant, akinek nagyon tetszett, közölte, hogy szeretné kivenni. Mondta, hogy rokkant nyugdíjas, egyedül él, van egy kutyája és dohányzik. A szerződés még nem került megkötésre, viszont ő már átutalta a kauciót és a bérleti díjat is.

Most a bérleti szerződés megkötése előtt, ami 2 nap múlva lenne, közölte, hogy a lánya is vele költözik, akinek szintén van egy kutyája. A lánya is hozza a bútorait cuccait és ő is. Egy ilyen helyzetbe mit célszerű tenni ?

nov. 24. 21:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez így nagyon nem korrekt hozzáállás. Én visszautalnám.a pénzt és megválnék tőle.
nov. 25. 07:23
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha rossz érzésem lenne, nem adnám ki neki. Inkább egy kellemetlen elutasítás és a visszautalás díja, minthogy utána szívjak vele. Ha már előre megy a "terelés", utólag jelzi, hogy más is költözik, stb., az nekem erősen azt jelezné, hogy "és mi jön még?". Inkább hagynám a francba.
nov. 25. 08:33
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát tényleg más, ha megkérdezi, hogy mit szólsz hozzá, meg hogy ha a szerződésben a lánya is szerepelhet-e. De így eléggé bizalmatlanságot szül, ha csak bejelentette. Bérbeadók ugye ki is szokták kötni, hogy ne lakhasson ott más életvitelszerűen. Hiszen ha belemégy, akkor kvázi szívességi lakáshasználó lesz, akit már elég nehéz kirakni probléma esetén, míg ha nem mégy bele, a tudtod nélkül lakik ott, azonnal kiteheted mindkettőjüket. Bár ugyanakkor családi háznál meg egy rokkant esetében sokkal életszerűbb, ha nem egyedül költözik valaki.
nov. 25. 09:34
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Utald vissza és ned add ki ennyi, ha rossz érzésed van...
nov. 25. 13:26
 15/23 anonim ***** válasza:
74%

Kicsit fura, de én semmi rosszat nem látok benne. Nyilván rolkantnyugdíjból nehéz lenne kiköhögni a bérleti díjjat, így a lánya is jön vele.

Sok házat/lakást egy vagy két főnek adnak ki. Ez inkább biztosíték hogy ketten lesznek tudnak fizetni. Legfeljebb módosítjátok a szerződést, és plussz pár tízezer forintban megegyeztek hogy ő is ott lakhat életvitelszerűen.

De nem árt tisztázni a részleteket, és mindenképpen közjegyzői szerződés stb.

Hogy több rokon ne kerüljön elő akik ott akarnak lakni mert az egy kicsit sok lesz.

nov. 25. 15:11
 16/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat és a jó tanácsokat. Mindenkinek ment a zöld pipa.

Ma visszautaltam a pénzt, azt hiszem jól döntöttem, nekem sokkal fontosabb, hogy megbízható legyen a bérlő és korrekt módon viselkedjen. Inkább várok még egy kicsit, meghirdetem ismét. Lehet, hogy kicsit kevesebbért, viszont szeretném, ha jó érzés lenne bennem a szerződéskötéskor.

nov. 25. 20:08
 17/23 anonim ***** válasza:
25%

Hát jó nagy butaságot csináltál, bőven elfértek volna ketten a házba, meg kutyát is hol tartson az ember ha kertes házba se... Ha egy panelről lenne szó akkor érthető, na de háznál?!

Most már mindegy persze, bár egy személy nem fogja kivenni a házat, akinek egy kis esze is van, tisztába van egy ház fenntartásával, nem fog egyedül kibérelni egy nagy házat, amikor egy lakás is elég neki...

nov. 27. 11:40
 18/23 anonim ***** válasza:
74%
17# Ha tudsz olvasni a sorok között, egyáltalán nem azzal van a baj, hogy a papa nem egyedül akart volna végül költözni.
nov. 28. 06:54
 19/23 anonim ***** válasza:
52%

Mindenesetre kiadás előtt döntsd el előre és a hirdetésbe fogalmazd bele, hogy max hányfőnek adod ki, kutya/dohányzás lehet-e stb, és ha ezt nem tartja be a jelölt akkor könnyebben utasítod el.

Ha amúgy neked belefér a kutyatartás, meg van bőven hely két főnek, akkor nem lenne kizáró ok, csak a titkolózás a részükről valóban visszatetsző, én se szívesen adnám ki neki ezek után.

nov. 28. 12:16
 20/23 Bogica0616 ***** válasza:
0%
19. Itt nem tiltakozott senki. Az apa ment el megnézni a házat szólt, hogy lenne egy kutya. Megbeszélték a dolgokat, átutalta a pénzt. Majd közölte, hogy a lánya is költözne plusz kutyával.
nov. 28. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!