Mennyi volt a legrövidebb idő amit egy albérletben töltöttél?
5 hónap. Ennyi időre terveztem ott lenni (szobát béreltem, vártam, hogy a barátnőm végezzen az egyetemen és aztán legyen munkája. Utána összeköltöztünk)
6 hónap: külföldön voltam, Erasmus (eredetileg tovább terveztem maradni, de nem tetszett sem az ország sem az egyetem, sem a lehetőségek, tulajdonképpen semmi.) Hazaköltöztem.
Jelenleg ez a 4. hónapom a jelenlegi albiban, de ez nagyon tetszik. Itt tervezek hozzabb távon maradni, ha nem történik valami extrém. Leghamarabb mondjuk 2 év múlva költöznék el, akkor már sajátba. De valószínűleg kicsit több idő lesz az a saját, meglátjuk.
0 , mert mama hoteleztem 29 éves koromig ment a gyűjtögetés és vettem sajátot.
Sub total:
- 1 barátnő
+ 1 lakás
2 hónap. Legalább 6 hónapra, de inkább egy évre terveztem bérelni, tulajjal 6 hónapban állapodtunk meg, de szerencsémre megegyeztünk 3 hónap próbaidőben, mint a munkahelyeknél, hogy az alatt bármelyikünk felmondhatja.
Tartozott egy garázs a bárleményhez, amit én 20 évesen, autó hiányában nem használtam. Megbeszéltük, hogy neki meg büféje van a Balatonnál, és nyugodtan tárolhatja a cuccokat a szezonon kívül a garázsban, és természetesen bármikor bemehet hozzá az udvaron keresztül. Végig korrektnek tűnt az ürge, azt is lefektettük szabálynak, hogy ő sosem fog bejönni konkrétan a lakásba, csak előzetes egyeztetés alapján, és úgy, ha én beengedem.
Ehhez képest eszem a müzlit békésen vasárnap reggel, a bugyiban, meg pólóban, amiben aludtam, miközben spongyabobot néztem. És csattog be az ember, hogy ő jött kezet mosni, meg egy pohár vizet inni. Kicsit kiborultam, mert nem ebben egyeztünk meg, és nincs ezzel baj, ha kopog azon a rohadt ajtón, akkor felöltözök, beengedem, és hajrá, de nem ez történt, hanem a semmiből bejött oda, ahol élek, és meglátott olyan öltözetben, amiben nem szerettem volna, hogy meglásson, és még megjegyzéseket is tett, hogy milyen "jó bőr" vagyok.
Aznap átcuccoltam egy barátnőmhöz, buktam a kauciót, de mindenhol az az első, hogy ha beköltözök, zárat cserélek. A tényleg korrekt tulajoknak fel sem tűnik, mert megvárják, amíg beengedem őket, és kiköltözéskor visszacserélem a zárat. Akinek feltűnik a zárcsere, az már eleve gyanús, hiszen hogy máshogy derült volna ki, mint hogy a tudtom nélkül megpróbál bejutni, mikor erre semmi oka nincs. Rendes bérlő vagyok, csendben vagyok, időben fizetek, beengedem a rovarirtót, a karbantartót, mindenkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!