Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Meg lehet élni egy albérletben...

Meg lehet élni egy albérletben, ha havi 250000ft a jövedelmem?

Figyelt kérdés

Jövő augusztusban szeretnék közelebb költözni az egyetemhez. Most fogok ballagni májusban. Nézem a munkalehetőségeket és egy minimum 250.000ft-ot biztosan keresnék egy hónapban. Nincsen senki, akivel oda tudnék költözni, viszont nem szeretnék olyan helyen lakni, ahol csak szobát bérlek és minden más közös. A kollégiumból már eleget láttam. Viszont még sose laktam albérletben. Azt tudom, hogy kb 120.000ft alatt nem nagyon lehet találni, viszont a rezsi mellett nem tudom, hogy 1 hónapra mennyi maradna.

Egyetemista leszek. Mivel eddig kolis voltam, így tudom milyen az éhezés. Spórolni jól tudok. Viszont nem tudom, hogy meg tudnék-e élni a maradék 90.000ft-ból. Megérné a kockázatot? Mennyiből tudnék 1 hónapban elleni.

okt. 5. 11:43
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem nem fogsz tudni megélni. De próbáld meg hogy több hónapig csak 90.000 forintot költesz. Kaja,ruha stb. Meglátod elég lesz e
okt. 5. 11:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Számolj még 30ezer rezsivel, marad egy százas, éppen meglehet belőle élni, csak nagyon kell spórolni.
okt. 5. 12:27
 3/7 SZTANN ***** válasza:
100%

Kissé elszálltak az álmaid. Honnan tudod, hogy folyamatosan lesz olyan munkád, hogy nettó 250-et keress?! És közben bírod az egyetemet?

Teljes lakásban egyedül - szinte reménytelen olcsón találni normális lakást bármelyik egyetemi városban! Ha valami silány szart találsz is, ott nem fogod bírni. Még a bérbeadók sem állnak szóba egy magányos fiatallal, akinek nem a biztos hátterű szülő keresi (és fizeti) a lakást.

Ha még csak gimis vagy, akkor egyáltalán nem tudhatod, mennyire más az egyetemi kollégium - jobban tennéd, ha megpróbálnád! Az egyetemen diáktársaid lesznek, nem idegenekkel kell társulni.

Ha mégis bérleménybe kényszerülsz (pl. mert nem vesznek fel koliba), akkor csak olyan lehetséges, hogy betársulsz egy diák-bérleménybe külön szobában, közös egyéb helyiségekkel. Ez ideális megoldás volna - és ez sem olyan olcsó!

okt. 6. 09:07
 4/7 anonim ***** válasza:

Esélytelen, már alapból kevés ez a pénz a minimum színvonalhoz is. A másik probléma, lesz sokszor olyan, hogy tanulsz egy vizsgára vagy dolgozol. Biztosan a tanulás rovására fog menni.

Mikor én jártam egyetemre az ilyen szaktársaim többsége kibukott, és a diák munkából ugyanott fő állás lett. Általában utóbbi következett be előbb. Aki pedig maradtak több éves csúszással fejezték be, ha befejezték.

okt. 6. 11:23
 5/7 A kérdező kommentje:

Az egyetemet levelezőn tervezem végezni, így bőven lesz időm dolgozni, azzal nem lenne probléma. Tudnék vállalni egy főállást probléma nélkül. Persze ez attól függ, hogy hogyan lesz a levelező. Emellett a tanulással sok problémám nem lenne, mert már egy pár éve elkezdtem érdeklődni a szak iránt, így már sokmindent tudok, persze nem mindent, de egyszerűbben fogom megérteni a dolgokat és nagyjából tudni fogom, hogy miről lesz szó, mivel már valamennyire jártas vagyok a témában.

100.000ft-ból talán meg tudnék élni. Sokat nem eszek és a ruháim sokáig bírják. Sok olyan ruhám van, ami több mint 5 éves (igen, szegény vagyok) csak a cipők fogynak meg néha a gatyák, a pólók az évekig jók. A tusfürdő, meg ehhez hasonló dolgok sokáig bírják. Mivel sokat nem fogok enni, így a mosogatószer nem fog elfogyni egyhamar. xD

Az egyetemi kolit azért nem nagyon szeretném, mert édesanyám eléggé betegeskedik és ha rosszabbul lesz, akkor kell neki egy hely ahova tud menni. Sajnos már volt olyan, hogy az utcán kellett aludnia, mert kirúgták otthonról és én ezt nem akarom, hogy megtörténjen megint. Kell egy hely, ahova tud menni és tud is róla, hogy mehet.

Köszönöm a válaszokat. Bármennyire is nem látszik a válaszomból, de hasznosak voltak.

okt. 6. 11:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Az albérletbe ám csak akkor költözhet be hozzád valaki, ha a tulajdonos megengedi és lehetőleg ez írásban történjen a szerződéskötéskor. Ha titokban cuccol be valaki, esélyesen téged is kiraknak.

Ha nem lenne ez anyukáddal, akkor én is azt javasolom, hogy többekkel együtt bérelj, lehetőleg csoporttársakkal, ami örök barátságokat és szuper összedolgozást is hozhat. Nekem ezzel volt jó tapasztalatom, pedig alapvetően elég introvertált vagyok és rettegtem voltam koliba menni.

Esetleg köztes megoldás, ha találsz olyan öreget, aki segítségre szorul, pl. bevásárlás, takarítás, főzés... és cserébe vagy jóval áron alul így kiad egy kis szobát (apukám lakott így egyetemistaként). Persze ehhez mázli kell meg nagyon bizalmi és felér még egy munkahellyel.

okt. 6. 12:59
 7/7 Cuki manó 2 ***** válasza:
72%
Jelen, nekem is százezer marad egy hónapban kajára és jelentem kevés!
okt. 7. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!