"Ha a vélt piaci ár alatt rakod ki a lakást, akkor sok komoly érdeklődő lesz"
Én azt látom, hogy az ilyesmi bevonzza az alja népet rendesen.
Amikor tényleg szép lakás van áron alul akkor tele van "Ez megvan még? Híjjon má vissza!" Rikárdókkal a komment szekció akik azt kérdezik jöhet-e a testvér is meg nettó 3 gyerek a nagymama mellé a 1,5 szobás lakásba.
Én mondjuk ezért sem hirdetnék semmit áron alul (ingatlant főleg nem), maximum a nekem szimpatikus kiválasztottnak azt mondom, legyen X ezerrel kevesebb, vagy nem emelek neki X év után sem. Vagy eleve ezért adnám ki olyannak aki ismerek és megbízható.
okt. 29. 12:03
12/34 anonim válasza:
"Én azt látom, hogy az ilyesmi bevonzza az alja népet rendesen."
Persze, most nem azt mondom, hogy egy 200 ezres lakást adjál ki 100-ért és válogass a hülyékből, hanem azt, hogy a 200 ezres lakást ne próbáld 250-ért adni, mert nem lesz jelentkező. Ha 200-ért sem lesz szimpatikus, akkor inkább vidd le 180-ra, aztán az új, jófejnek tűnő érdeklődőkből válassz inkább.
Plusz ha már van egy jó bérlőd a szerinted 200 ezres lakásodba 180-ért, akkor ne akard csak azért is kiverni belőle minden áron azt a 20-ast, mert - szerintem - a legtöbbször többet ér egy ismert, megbízható bérlő, akivel évek óta nem volt probléma, mint hogy most évi 240 ezer forintért nekiálljak zsákbamacskásat játszani vadidegenekkel.
okt. 29. 20:51
13/34 anonim válasza:
Mert nincs annyi senior mérnök-informatikus meg agysebész, akinek nem tétel többszázezer Ft havonta és nem is lakja le, hogy az összes ilyen áron hirdetett ingatlan gazdára találjon, pláne miután majd az AirBnB-sek is rászabadulnak majd a piacra.
És lehet, hogy jobban jársz, egy szakmai bérminimumon lévő egészségügyessel, tanárral, mentőssel vagy hasonlóval, aki igazából otthon se nagyon van, mert kigürizi a belét, mintha beköltözik a kiccsalád, akit a moratórium miatt télen pl. közjegyzőivel sem rakhatsz ki.
Sokan rohadtul el vannak tévedve a fizetéseket illetően. Ha meg ketten rakják össze a bérleti díjra, az időzített bomba, szétmegy a pár és kereshetsz új bérlőt. Vagy két haver közül az egyik elfelejt fizetni a másik meg nem akar többet.
nov. 2. 17:45
14/34 anonim válasza:
Mert olyan bérlőt akarok, aki nekem megfelel. Ha ilyet nem találok akkor inkább nem adom ki, nem kötelező ezt nekem. Értelmiségi jó fizivel vagy más jó állással rendelkezik, tud megfelelő jövedelmet igazolni, vagy jó családi háttere van ha diák. Előnyben az a vidéki, aki szülőkkel érkezik lakást nézni. Van hova költöznie ha bármi anyagi/egészségügyi gond adódna az életében. Nem engem néz szociális védőhálónak, megérti hogy ez egy üzlet részemről, és közöm nincs hozzá, hogy tartós táppénzen volt vagy új állást kell keresnie és nincs - x hónapig munkája- az nem az én gondom. Ahhoz hogy legyen ilyen ideális jelentkező nagy merítés kell. Hiába kérhetnék érte 30-35 ezerrel többet piaci áron ha folyton gyomorgörcsöm van, hogy fizet-e, mit tett tönkre. 12 év lakáskiadás után az a tapasztalatom, hogy van olyan társadalmi státuszú ember akinek nem kell a pénze. Ilyen lesz az a gyerekes család akik 1 szobást akarnak kivenni, ilyen lesz a hol itt hol ott minimálbérét dolgozó, aki hangoztatja hogy nem annyi a jövedelme, mint papíron igazolni tud. Ilyen a külföldi, akinek bottal üthetem a nyomát ha kár okoz és simán lelécel. Nem kell az idős ember de még a középkorú sem, mindig anyagi zűrben lesz.
nov. 3. 13:43
15/34 anonim válasza:
13-teljesen egyetértek, persze mindenki pénzből él, és durva az infláció, de azért évi 20-30 %-okat emlegni évente kicsit hát,szerintem pofátlanság... Az én fizetésemet nem emelik ennyivel. Főleg, hogy a kégli csak amortizálódik mert a legtöbb tulaj nemigen szeret javítani az állapotokon, csak ha kb beszakad az ajtó (de ha lehet, azt is a bérlőn szertené leverni, peresze tisztelet a kivtételnek)
nov. 4. 14:01
16/34 anonim válasza:
Én azt látom max ismeretségi körben adnak ki kéglit piaci ár alatt. Arról viszont sejtelem sincs ki fogja kipengetni a mai 200 + (és rezsi) árakat. Főleg, hogy a bérbeadók nagyon finnyásak... Gyerekes nem kell, állatos nem kell, átlagos keresetű nem kell, idős /középkorú nem kell...Egyedül álló pályakezdőknek meg nics lakásbérlésre 200-250 ezrük + rezsi (nem mindenki agyszebész meg pilóta). Ja most nem luxszusról beszélet egy tálag lakásról mondjuk egy megyeszékhelyen.
nov. 4. 14:39
17/34 anonim válasza:
14-es senki nem mondta, hogy hajléktalanokat kell befogadni. De ne csak az angol királyi család tagjai meg Elon Musk feleljenek meg a feltételeknek, egy 60 nm-es lakás bérléséhez (nyilván sarkítottam).
nov. 4. 14:46
18/34 anonim válasza:
17-es Látom a helyzetet nem érted. Megtehetem hogy bezárom a lakást, és üresen hagyom (dolgozom nem ebből élek vállalkozóként). Valahogy mindig az hiszik az emberek, hogy ha meghirdet valaki egy lakást kiadásra, akkor mindenképpen ki KELL adnia a jelentkezők közül valakinek. Pedig nem kötelező választani a jelentkezők közül. Az hogy elfogadja a jelentkező a szerződési feltételeket és ki is tudja fizetni a kért összeget szerződéskötéskor még nagyon kevés.
nov. 4. 17:19
19/34 anonim válasza:
Én kicsit beleoffolnék: a magyar városok jó részében nettó lakhatási válság van. Fel nem fogom, hogy a kormány miért nem él a külföldi példákkal és miért nem adóztatja meg külön a lakatlan és ki nem adott ingatlanokat, amik ilyen lakásdeficittel küzdő településeken vannak.
Pl. nyugodtan lehetne az, hogy ilyenkor fogja magát az önkormányzat, azt mondja, hogy a te lakásod hai 150-ért kiadható, ennek az éves adója x ezer forint, na ezt ők akkor is beszedik, ha nem adod ki. Ha kiadod, akkor pedig leírhatod az adódból és ugyanott vagy, mint eddig ha kiadtad volna. Elképesztő mennyiségű üres lakás van a városokban, sokszor patika állapotban, újépítésű házakban.
nov. 4. 17:30
20/34 anonim válasza:
Mi számít lakatlan lakásnak? Ha havonta egyszer ott alszom akkor az lakott vagy havi/évi hány napot kell ott tölteni hogy lakottnak minősüljön? Hogy igazolom? Vagy az a lakott ahol valakinek van lakcíme van? (Bejelentkezhet minden családtag más-más lakásba és akkor lakott papíron.) Ha elmegyek külföldre dolgozni mondjuk síszezonban, akkor fél évig lakatlan a lakásom? Tulajdonképpen miért nem államosítod egyből más vagyonát és osztod szét azok között akinek nincs? De azért sem adóztatják, mert a legtöbb lakóingatlan befektetése pont a szuper gazdagoknak van, a vagyonportfólió kötelező eleme az ingatlan felhalmozás. Átlag családok egy-két plusz lakásai, nem lakatlanok papíron, ezért a nagybefektetőket érintené igazán az ilyen adó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!