Miért adja ki valaki a lakását piaci ár alatt?
Ritkán, de felbukkan hirdetésekben, hogy 30-50 ezerrel kevesebbért adnak ki ingatlant. (Nem a környék vagy az állapota miatt)
De kapásból tudok három ismerőst is mondani, aki szinte féláron bérel és nem is rokontól.
Ha olcsóbban is hirdeti, akkor gyorsan ki akarja adni.
Néha többet ér a szimpátia, mint a magasabb bérleti díj. Nagyon meg lehet unni a telefonkapkodást és a lakás/házmutogatást.
Kb 250 lenne amit most 178ért bérelek.
210ért volt hirdetve egy nagyon jó barátnőm szomszédjában. Ő küldte a hirdetést. Mondtam hogy túl sok, annyit nem tudok fizetni.
A tulaj akkor kiadta 170ért (egy év után volt 5 százalékos emelés) mert neki ért annyit az ismertség és a bizalom hogy tudja olyan lakik benne aki megbízható és vigyáz a lakásra.
A barátnőmmel együtt jartunk gimnázoimba, 12 éve vagyunk nagyon jóban. A szüleivel lakik még, jelenleg ugye a falszomszédaim. A koltozes elott is ismertem a szuleit, sokszor jártam náluk. Egysheruen megmondták a tualjnak hogy jó bérlő leszek és ez a tulajnak többet ért mint az a plusz 20-30-40 ezer. És tényleg vigyázok a lakásra, időben diktálok, időben fizetek, szólok ha valami elromlik, pótlom ha valamit eltörök stb
Ismerősöm például megmondta, hogy ő nem nyerészkedni akar, nem ezen múlik a megélhetése, csak jobb a lakásnak, ha "lakva van" mintha üresen áll. Jóval piaci ár alatt adta ki, viszont nagyon megválogatta, hogy kinek.
Nekem is adott már ki ismerős lakást. Mondtam, hogy mennyiért tudnám kivenni, neki többet ért az, hogy vigyáztam rá.
Az ilyen egyszerűen hülye...
Szép meg jó a szimpátia... de szándékosan kicseszni magaddal csak azért mert valaki szimpatikus?
Aztán ha valami elromlik abban az albiban ugyan úgy köteles vagy kijavítattni... pár evig én is kiadtam egy "havernak" olcsóbban, de hamar megtanultam, hogy a f@sznak is van ám vége...
Két irányból közelíteném meg a dolgot:
1.) Már sokan említették azt, hogy jobb több bérlő jelöltből válogatni, vagy jobb egy már meglévő, megbízható bérlőt megtartani a kisebb emelésekkel.
2.) Szerintem sokszor egy-egy hirdetésből nem lehet megbecsülni az ingatlan valós értékét. Rengeteg olyan albérlet van, amire rávágnád, hogy "hát ezt simán ki lehet adni 250-ért". Aztán meghirdetik annyiért, van 1-2 érdeklődő, telnek a napok meg a hetek és semmi. Lejjebb viszed, de még most is csak megnézik páran és nem veszi ki senki. A környezetemben is voltak ilyen lakások.
Ez az olcsóbb akkor több a bérlőjelölt ez netto faxság...
Frekventált városban meghírdeted a lakást és utána amíg le nem veszeda hirdetést és ki nem dobod a simkártyát, ég a vonal...
Megyeszékhelyen és nagyobb városokban alig találni épkézláb albit, egyből rárabolnak, rengetegen napi szinten böngészik és azonnal telefonálnak ha valaki felrak egy újat...
Ebből is látszik, hogy nem tudjátok miről beszéltek, csak logikáztok.
"Ez az olcsóbb akkor több a bérlőjelölt ez netto faxság..."
Ja, akkora nettó "faxság", hogy konkrétan így van. :D
Fingom sincs, hogy te mit gondolsz olcsónak vagy drágának, ezen hót fölösleges vitatkozni. Ha a vélt piaci ár alatt rakod ki a lakást, akkor sok komoly érdeklődő lesz, ha a piaci ár fölött, akkor pedig kevés komolytanal érdeklődő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!